Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājis UFC cīkstonis Džošs Samans

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Mūžībā aizgājis UFC cīkstonis Džošs Samans
Džošs Samans
Foto: sherdog.com

Pēc nedēļu ilgas cīņas par dzīvību divdesmit astoņu gadu vecumā, tā arī neatmodoties no komas, mūžībā aizgājis UFC vidējā svara MMA cīkstonis amerikānis Džošs Samans (12-4).

Pagājušās nedēļas piektdienā Samans bezsamaņā tika atrasts savā dzīvoklī Floridā. Dzīvoklī bez dzīvības pazīmēm gulēja arī sportista draugs, ringa konferansjē Trojs Kingkiburgs. Sākotnēji izsaknēja informācija, ka vīrieši pārdozējuši heroīnu, taču vēlāk Džoša Samana māte šīs baumas noliedza, apgalvojot, ka ekspertīzē viņas dēla organismā netika atklātas narkotiku pēdas.

Samans komā nogulēja gandrīz nedēļu un nomira pat nepamodies no tās. Pagaidām viņa nāves iemesls palicis noslēpuma plīvurā tīts.

Džošs Samans profesionālajā MMA debitēja 2007. gadā ar uzvaru pār savu tautieti Trevisu Milleru (0-1). Četrus gadus vēlāk viņš nonāca “Bellator” rindās, kurās viņš aizvadīja tikai vienu cīņu, bet tad viņam pavīdēja iespēja piedalīties UFC rīkotajā realitātes šovā “The Ultimate Fighter 17” (TUF 17).

Lai arī amerikānis neuzvarēja šajā šovā, UFC tik un tā noslēdza ar viņu līgumu. UFC rindās Samans aizvadīja piecas cīņas, no kurām trijās izcīnīja uzvaras. Pēdējo reizi cīņu būrī Džošs devās šā gada jūlija izskaņā, piedzīvojot zaudējumu divkaujā ar Timu Botču (19-10).

Interesants fakts – pirms trim gadiem autoavārijā gāja bojā arī Samana draudzene Heilija Beivisa, kura atrodoties pie stūres, WatsUp sarakstījās ar sportistu. Trīs gadus vēlāk mūžībā aizgājis arī pats Džošs Samans.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...