Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Tukumā notiks Latvijas čempionāts greplingā

Andris Liepa
Andris Liepa

Tukumā notiks Latvijas čempionāts greplingā
Foto: BJJnews.lv

14. maijā Tukuma sporta halles telpās (Tukumā, Pauzera ielā 7) notiks atklātais Latvijas čempionāts greplingā ar kimono un bez tā (jeb GI un NO GI kategorijās), kurā savu dalību pieteikuši arī vairāki vadošie Baltijas sportisti.

Šīs sacensības organizē Latvijas sporta cīņas federācija (LSCF) sadarbībā ar sporta klubu “Tukuma Brāļi”. Sacensības notiks saskaņā ar UWW starptautiskajiem cīņas noteikumiem.

“Zem mūsu federācijas ir astoņi sporta veidi, bet vēsturiski cīņas sporta federācija attīstījusi tikai trīs olimpiskos sporta veidus – brīvo cīņu, brīvo cīņu sievietēm un Grieķu-Romiešu cīņu. Pēdējos gados esam sākuši attīstīt pludmales cīņu un jostu cīņu, bet greplings, kas jau piecus gadus ir zem mūsu oficiālās starptautiskās federācijas UWW, bija atstāts maliņā. Beidzot ir pienācis tas brīdis, kad jāpievēršas arī šīs sporta veida attīstībai. Pērngad bija jau pirmie sportisti, kas devās uz Eiropas čempionātu, bet bez atlases – bez Latvijas čempionāta, tad šogad beidzot ir izdevies un ceru, ka viss sanāks, uzorganizēt pirmo oficiālo Latvijas čempionātu greplingā,” portālam Sportacentrs.com atklāja Latvijas sporta cīņas federācijas prezidents Armands Zvirbulis, kurš piebilda, ka Latvijas čempionāts ir arī atlase dalībai pasaules čempionātā, kas notiks septembrī Serbijā.

“Latvijas čempionāta uzvarētāji droši varēs teikt, ka viņi ir valsts labākie atlēti šajā sporta veidā, jo, ja līdzīgos sporta veidos sportisti sadalīti pieredzes līmeņos jeb jostās, tad šeit ir tikai viena divīzija, kurā startē visi, neskatoties jostām. Čempions droši varēs pateikt, ka viņš ir absolūtais čempions savā svara kategorijā.“

Gaidāmajā Latvijas čempionātā greplingā sportisti tiks sadalīti divās klasēs – ar kimono (GI) un bez kimono (NO GI). Interesi nostartēt šajās sacensībās jau izteikuši Latvijā zināmi cīkstoņi kā, piemēram, Silvestrs Kaņeps, Rasuls Jūrmārtiņš, Romāns Skiba, Artūrs Leisāns, Gatis Skuja, Roberts Skujiņš, Romāns Drozds u.c.

Gan Gi, gan NO GI kategorijās sportisti tiks sadalīti piecās svara divīzijās: līdz 71kg, - 77 kg, - 86 kg, - 100 kg un - 130 kg. Dāmām būs absolūtā svara kategorija, respektīvi, viņas netiks atsevišķi sadalītas pa svara divīzijām.

Reģistrēties šim čempionātam var jebkurš klubs un sportists, kurš aizpildījis pieteikuma lapu un nosūtījis to Latvijas sporta cīņas federācijas e-pastu: lat@uww.org.