Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Strikeforce čempions Tareks Safedins UFC debitē ar uzvaru

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Strikeforce čempions Tareks Safedins UFC debitē ar uzvaru
Tareks Safedins (no labās) cīņā ar Hjunu Gjū Limu
Foto: ufc.com

Bijušais Strikeforce pusvidējā svara čempions beļģis Tareks Safedins (15-3-0) šodien šova ietvaros „UFC Fight Night 34” debitēja UFC rindās, kurš piecu raundu cīņu ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzveica korejiešu sportistu Hjunu Gjū Limu (12-4-1).

Divdesmit septiņus gadus vecais beļģu cīkstonis Tareks Safedins UFC pievienojās šā gada vidū uzreiz pēc Strikeforce kraha. Pēc Strikeforce likvidācijas Safedins automātiski zaudēja šīs organizācijas pusvidējā svara čempiona titulu.

Sportista savainojumu dēļ ilgi tika atlikta un pārlikta viņa debija pasaules vadošās MMA organizācijas rindās. Visbeidzot Safedina debija UFC tika nozīmēta uz 4. janvāra šovu „UFC Fight Night 34”, kurā viņam bija iecerēts stāties aci pret aci ar Džeiku Elenbergeru (29-7-0). Tomēr šī cīņa atcēlās, jo amerikānis treniņā guva savainojumu.

Elenbergera vietu piekrita ieņemt korejiešu atlēts Hjuns Gjū Lims, kurš pirms tikšanās ar Tareku Safedinu UFC rindās bija uzkrājis divas uzvaras.

Cīņas sākums bija visai gauss. Lims dzenāja Safedinu pa cīņu laukumu, bet beļģis ik pa brīdim atbildēja ar vienveidīgu rokas sitienu. Otrajā raundā Safedins pēc Lima ofensīvas sāka atbildēt ar precīziem sitieniem ar roku un „low kick” spērieniem.

Trešajā piecminūtē dominance pārņēma Tareks, kurš ar kāju turpināja zilināt pretinieka kāju jeb izpildīt „low kick” spērienus. Lima sejā parādījās sāpes. Safedinam izdevās arī pāris metieni un dominance parterā, taču nofinišēt Hjunu Gjū Limu viņam tā arī neizdevās. Arī ceturtajā raundā vadošo lomu spēlēja bijušais Strikeforce čempions.

Par spīti savainotajai kājai un aizpampušajai acij, uz piekto raundu visai agresīvs iznāca Lims, kurš bija ļoti aktīvs un ar sitienu ar celi gribēja nokautēt Safedinu. Raunda pēdējās sekundes priekš beļģa bija izdzīvošanas skola un var teikt, ka tikai gongs viņu izglāba no zaudējuma.

Atstāvot visus piecus atvēlētos piecminūšu raundus sānu tiesneši ar vienbalsīgu rezultātu 49-46, 48-47 un 48-47 uzvaru atdeva Tareka Safedinam, kuram šī bija pirmā cīņa UFC rindās.

„Viņš uz cīņas beigām izdarīja vairāku spēcīgus sitienus. Tas bija sāpīgi,” pēc cīņas Teraks Safedins, kurš tāpat kā viņa pretinieks saņēma vakara labākās cīņas prēmiju 50, 000 ASV dolāru vērtībā.

„UFC Fight Night 34” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Tarec SaffiedineHyun Gyu Limdecision (unanimous)55:00
2.Tatsuya KawajiriSean Sorianotechnical submission (rear-naked choke)20:50
3.Kiichi KunimotoLuiz DutraDQ (illegal elbows)12:57
4.Kyung Ho KangShunichi Shimizusubmission (arm-triangle choke)33:53
5.Max HollowayWill ChopeTKO (punches)22:27
6.Katsunori KikunoQuinn Mulherndecision (unanimous)35:00
7.Royston WeeDavid Galeradecision (unanimous)35:00
8.Mairbek TaisumovTae Hyun Bangdecision (unanimous)35:00
9.Dustin KimuraJon Delos Reyessubmission (armbar)12:13
10.Russell DoaneLeandro Issasubmission (triangle choke)24:59

Izmantotie resursi:
The Official Website of the Ultimate Fighting...

  -1 [+] [-]

, 2014-01-05 14:36, pirms 10 gadiem
Kas jūs sapīpējušies esat, Lims vinnēja cīņu ar nokautu!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-05 21:15, pirms 10 gadiem
AOL 45 rakstīja: Kas jūs sapīpējušies esat, Lims vinnēja cīņu ar nokautu!
Cik tu izkuriji ?

     [+] [-]

, 2014-01-06 23:19, pirms 10 gadiem
AOL 45 rakstīja: Kas jūs sapīpējušies esat, Lims vinnēja cīņu ar nokautu!
nu ja, it īpaši, kad Safedīns turējās kājās un pēdējās sekundes dabūja noturēt Limu pret žogu.