Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Vladimirs Matjušenko janvārī krustos dūres ar Raienu Baderu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Vladimirs Matjušenko janvārī krustos dūres ar Raienu Baderu
Vladimirs Matjušenko
Foto: daylife.com

UFC vadība šodien oficiāli apstiprinājusi baltkrievu pussmagā svara cīkstoņa Vladimira Matjušenko (26-6-0) cīņu ar realitātes šova „The Ultimate fighter 8” uzvarētāju Raienu Baderu (14-3-0). Divkauja nolikta uz šovu „UFC on Fox 6”, kas notiks 26. janvārī Čikāgā (ASV).

Četrdesmit vienu gadu vecais bijušais UFC pussmagā svara čempiona titula pretendents Vladimirs Matjušenko pēdējo reizi cīņu apritē manīts pērnā gada decembrī, kad baltkrievu sportists bija spiests atzīt zviedra Aleksandera Gustafsona (14-1-0) pārākumu. Pirms tam gan Matjušenko bija uzkrājis divas uzvaras pār Džeisonu Brilzu (18-5-1) un Aleksandru Fereiru (18-6-0). Kopumā UFC rindās viņš aizvadījis divpadsmit mačus no kuriem zaudējumus piedzīvojis tikai četros.

Matjušenko nozīmīgākās uzvaras ir pār MMA zvaigznēm Igoru Pokrajacu (25-9-0), Timu Botču (16-4-0), Entoniju Ruizu (29-18-0), Pedro Rizo (19-10-0), Trevisu Viufu (68-16-0), Antonio Rodžerio Nogeiru (20-5-0), Trevisu Fultonu (247-49-10) u.c.

Arī UFC rīkotā realitātes šova „The Ultimate Fighter” astotās sezonas uzvarētājs Raiens Baders savā pēdējā aizvadītajā mačā piedzīvojis zaudējumu. Viņš šova „UFC on Fox: Shogun vs. Vera” ietvaros atzina bijušā UFC pussmagā svara čempiona Lioto Mačidas pārākumu, kurš amerikānim pārrāva divu cīņu uzvaru sēriju.

Lai arī Baders nevar palielīties ar tik pat daudzām skaļām uzvarām kā Matjušenko, viņš tāpat kā baltkrievs ir uzvarējis jau pieminētos Antonio Rodžerio Nogeiru un Džeisonu Brilzu, bet tāpat kā viņa nākamais pretinieks, zaudējis leģendārajiem čempioniem Tito Ortizam (16-11-1) un Džonam Džonsam (17-1-0).

„UFC on Fox 6” cīņu pāri

Demetrious Johnson vs. John Dodson
Quinton Jackson vs. Glover Teixeira
Donald Cerrone vs. Anthony Pettis
Hatsu Hioki vs. Clay Guida
Erik Koch vs. Ricardo Lamas
T.J. Grant vs. Matt Wiman
Ryan Bader vs. Vladimir Matyushenko
Mike Russow vs. Shawn Jordan
Pascal Krauss vs. Mike Stumpf
Rafael Natal vs. Magnus Cedenblad
David Mitchell vs. Simeon Thoresen

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...