Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2958, Did:0, useCase: 3

Polis Cešlaks uzvar pirmajā raundā un kļūst par Brieža IBF jostas pretendentu

Rolands Eliņš

Polis Cešlaks uzvar pirmajā raundā un kļūst par Brieža IBF jostas pretendentu
Mihals Cešlaks. Foto: PAP/Marcin Bielecki

Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pirmā smagā svara kategorijas boksa mačā Mihals Cešlaks jau pirmajā raundā pārspēja Krievijas bokseri Juriju Kašinski, kas viņam ļaus pacelties uz otro vietu IBF rangā un kļūt par IBF čempiona Maira Brieža titula pretendentu.

IBF pirmā smagā svara rangā, kurā čempiona pozīciju kopš iepriekšējā septembra aizņem Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis, ilgstoši divas nākamās pozīcijas bija vakantas, attiecīgi atstājot Briedi bez obligātā pretendenta. Lai situāciju mainītu, IBF bija nozīmējusi cīņu starp Mihalu Cešlaku (astotā vieta rangā) un Juriju Kašinski (ceturtā vieta rangā), lai noskaidrotu, kurš pacelsies uz augstāko pozīciju rangā uzreiz aiz Brieža.

Mihals Cešlaks (21-1) savu pretinieku uzņēma Varšavā un guva ātru uzvaru, kurā gan neiztika bez Krievijas boksera komandas protestiem. Kašinskis (20-2) cīņu sāka aktīvāk, taču izlaida Cešlaka sitienu un pamatīgi sagrīļojās. Cešlaks metās uzbrukumā, un tiesnesis pārtrauca cīņu par labu poļu bokserim. Kašinska puse par to protestēja un nepiekrita tiesneša lēmumam, ņemot vērā, ka Krievijas bokseris tobrīd joprojām turējās kājās. Šajā brīdī gan Kašinskis bija pagriezis muguru pret pretinieku, un Cešlaka nākamais sitiens būtu trāpījis viņam pa galvas aizmuguri.

Lai vai kā, bet Cešlaks savā rēķinā ierakstījis uzvaru pirmajā raundā un pacelsies uz otro vietu IBF rangā. Teorētiski tas nozīmē, ka Cešlaks kļuvis par Brieža titula obligāto pretendentu, taču praksē viņa nonākšana ringā pret Briedi ir mazticama.

Arī Cešlaka promouters Andžejs Vasiļevskis Polijas medijiem norādīja, ka cīņas sarīkošana pret Briedi nenotiks, jo Briedis pārcelsies uz smagsvariem un titulu padarīs vakantu, un tas patiešām ilgāku laiku ir bijis Brieža komandas plāns, tiesa, šajā pavasarī tikusi apspriesta arī iespēja palikt šajā svara kategorijā un aizvadīt cīņu pret citu krūzeru divīzijas čempionu Lorensu Okoliju.

32 gadus vecais Cešlaks līdz šim savu vienīgo zaudējumu cietis titulcīņā par WBC pasaules čempiona jostu, kad 2020. gada janvārī piekāpās Ilungam Makabu.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/michal-...