Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2958, Did:0, useCase: 3

Mikaeljans: "Zinu, ka Briedim zaudēju nevis ringā, bet gan ārpus tā"

Rolands Eliņš

Mikaeljans: "Zinu, ka Briedim zaudēju nevis ringā, bet gan ārpus tā"
Noels Mikaeljans. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Pirms Rīgā gaidāmās boksa cīņas pret Juri Kalengu Vācijas bokseris Noels Mikaeljans (Gevors) piekrita sarunai ar Sportacentrs.com, kurā dalījās viedoklī par, viņaprāt, netaisnīgo zaudējumu Mairim Briedim Supersērijas ceturtdaļfinālā, savām cerībām uz titulcīņu un Džeika Pola izaicinājumu bezjēdzību.

Rītvakar Rīgā notiks cīņu šovs "LNK Boxing Fight 19", kurā Ralfs Vilcāns cīnīsies par IBA starkontinentālā čempiona jostu. Vakara galvenā cīņa gan būs krūzeru svara kategorijā, kur par WBC sudraba jostu sacentīsies divi augsta līmeņa bokseri - Vāciju pārstāvošais Noels Mikaeljans un Franciju pārstāvošais Juri Kalenga.

"Šī man būs ikdienas cīņa, vēl viens solis ceļā uz augšu, lai piepildītu savus mērķus. Mana ceļa gala mērķis ir kļūt par pasaules čempionu," sacīja Noels Mikaeljans (25-2). "Man patiktos, ja titulcīņa būtu WBC organizācijā, esmu to iepazinis un augstu novērtēju, kā viņi veido cīņas un izturas pret bokseriem. Taču, ja radīsies cita iespēja, skaidrs, ka izmantošu."

WBC čempions šobrīd ir Ilunga Makabu, par kuru interesi izrādījis arī boksa superzvaigzne Kanelo Alvaress. "Tas būtu lieliski, ja Kanelo tiešām pakāpsies uz krūzeru divīziju un cīnīsies pret Makabu. Ja viņš kļūst par krūzeru čempionu un man tobrīd ir sudraba josta, tad arī varētu cerēt uz savstarpēju cīņu. Kanelo varētu dot lielu grūdienu visai krūzeru divīzijai."

Mikaeljanam, kurš iepriekš ilgāku laiku bija WBO starptautiskās čempiona jostas īpašnieks, Rīgā šī būs otrā cīņa. Viņš šeit cīnījās arī 2019. gada vasarā, piedaloties Supersērijas cīņu šovā Briedis-Glovackis, kur viņš bija kā rezervists. Mikaeljans piedalījās vakara pašā pirmajā cīņā, kad Arēna Rīga vēl bija gandrīz tukša, noboksēja pret mazpazīstamu pretinieku astoņus raundus un acīmredzami neapmierināts atstāja ringu.

"Jā, tā arī bija, kā saki, tas viss bija dīvaini un nepareizi," Mikaeljans piekrita. "Man tobrīd bija lielas problēmas ar Supersērijas vadību. Viņi gribēja, lai esmu kā rezervists šajā pasākumā, taču negribēja man sarīkot cīņu, tad piedāvāja pavisam cita līmeņa pretinieku, tad atcēla cīņu, tad atkal atjaunoja. Tur bija pamatīgs haoss. Beigās viņi man iedeva cīņu, taču ielika to kā pasākuma pirmo notikumu, sak, labi, nocīnies un taisies, ka tiec. Tāpēc es tajā vakarā biju pavisam sliktā noskaņojumā, tāpēc arī dusmīgi atstāju ringu. Man bija vienalga par to cīņu, tas nebija mans līmenis, kurā viņi mani ielika."

"Es esmu cīnītājs, zinu, kurus pretiniekus esmu pieveicis, man tovakar nevajadzēja neko kādam pierādīt," turpināja Mikaeljans. "Esmu cīnījies ar vislabākajiem bokseriem un neesmu ticis pieveikts, ja skatāmies to, kas notika ringā, nevis to, ko kādi cilvēki izlēma ārpus ringa. Man nevajag nekādus pierādījumus, lai zinātu, ka es ringā pieveicu gan Mairi Briedi, gan Kšištofu Vlodarčiku, un nekādi stulbi un neloģiski tiesnešu lēmumi manas domas nemainīs. Zinu, ka Briedi ringā pieveicu, bet zaudēju tikai tā dēļ, kas notika ārpus ringa," teica Vācijas bokseris, liekot noprast, ka runā par Brieža un Kalles Zauerlanda sadarbību, kas sākās apmēram pusgadu pirms viņu 2018. gada rudens cīņas Čikāgā.

"Šobrīd jau man laikam vienalga par to cīņu, jo tā tomēr ir pagātne. Tādas lietas boksā notiek, es to saprotu," teica Mikaeljans. "Protams, esmu tikai cilvēks un arī dažreiz tā pažēlojoši par sevi padomāju, sak, kur gan varēju būt nokļuvis, ja cīņā pret Briedi būtu fiksēts godīgs rezultāts? Tajā vakarā es visai droši pieveicu Supersērijas sezonas pirmo numuru, esmu drošs, ka arī cīņās ar pārējiem jau būtu favorīts. Mierīgi varēju šobrīd būt Brieža vietā savā karjeras ceļā."

Proti, ķerties pie Džeika Pola izaicināšanas, kas šobrīd ir krūzeru divīzijas pirmā numura pamanāmākā nodarbe? Mikaeljans tikai pasmējās: "Pols jau ar mani necīnītos. Nekad viņu neizaicinātu, jo tam vienkārši nav loģiskas jēgas. Pols ir biznesmenis, viņš sev rīko biznesa cīņas. Īsti tam nemaz nepievēršu uzmanību, jo tam gluži vienkārši nav nekādas jēgas. Pols ir šovmenis, viņš uz cīņām neaicina bokserus, bet gan slavenības. Briedis ir krūzeru čempions, īsts cīkstonis. Nu, taču skaidrs, ka viņi nekad necīnīsies, tās ir divas paralēlas pasaules. Tas būtu apmēram tikpat bezjēdzīgi kā man tagad izaicināt tevi, žurnālistu, uz cīņu. Divas dažādas nodarbošanās. Tāpēc arī nepievēršu tam uzmanību, jo tam stāstam nebūs nekādas attīstības."

Mikaeljans toties izteicās, ka ar interesi vērotu potenciālo Brieža-Okolija cīņu, ja tā šovasar patiešām tiks sarīkota: "Okolijs ir liela auguma bokseris, viņš noteikti nebūs parocīgs pretinieks Briedim. Sākumā man par Okoliju īpaši augstas domas nebija, taču viņa iepriekšējās cīņas manu viedokli ir ļoti mainījušas, viņš ar tādu augumu un ātrumu noteikti ir bīstams."

Mikaeljans pats iepriekšējos trīs gados aizvadījis tikai divas cīņas, abas pret mazpazīstamiem pretiniekiem, kas licis pamatīgi kristies viņa "BoxRec" rangam. Tagad viņš noslēdzis sadarbību ar ambiciozo boksa aģentūru "Probellum", kas arī ir galvenais iemesls, kādēļ viņa cīņa norisinās Rīgā. "Šī cīņa bija paredzēta jau decembrī Dubaijā, taču tomēr nevarēja noteikt, un tad "Probellum" mums izkārtoja vietu Rīgā," skaidroja Mikaeljans. "Pats biju nedaudz pārsteigts, ka atgriešanās Rīgā sanāks šādā veidā, taču ļoti labi, man prieks par to."

Vācijas bokseris izteica atzinību savam pretiniekam Juri Kalengam (27-6), kurš arī krūzeru rangā kotējas visnotaļ augstu un savulaik parādījis labu sniegumu cīņās pret tādiem bokseriem kā Junjels Dortikoss un Deniss Ļebedevs. Viņus abus visnotaļ droši var saukt par pasaules "Top30" līmeņa krūzeriem, un, lai arī Mikaeljans būs favorīts, Kalengas uzvara nebūs nekāda sensācija. "Kalenga ir sīksts vīrs, to es neapšaubu," sacīja Mikaeljans. "Domāju, ka viņš vēlēsies padarīt cīņu par smagu cīkstēšanos ar biežu klinču, jo tehniski es esmu pārāks bokseris, un man savukārt vajadzēs to izmantot."

  -2 [+] [-]

, 2022-02-11 19:23, pirms 2 gadiem
Ar tādām traumām kādam Briedis toreiz izgāja uz to cīņu viņam vispār nevajadzēja ringā tuvumā atrasties, un tā pat pamanījās aizvadīt līdzīgu cīņu, nosliecot uzvaru uz savu pusi. Pret Briedi bez traumām šitam fruktam būtu bijusi maisa loma tajā cīņā

  +2 [+] [-]

, 2022-02-11 19:33, pirms 2 gadiem
Jāpiekrīt, ka to cīņu Mairis tiešām zaudēja. Jau jurkoo pieminēto traumu dēļ, bet ringā viņš izgāja un pretinieks tajā cīņā bija parāks.

     [+] [-]

, 2022-02-11 21:10, pirms 2 gadiem
Ļoti pozitīvs iespaids kā par cilvēku!

  -2 [+] [-]

, 2022-02-11 21:45, pirms 2 gadiem
zinu vienu Mikealjanu,no Comedy club russia,tas ir āksts,š,,is ,šķiet nav āksts ,šim tik āksts no golubovas pārvaldītā praida,kura savam padotam ierādīs...

  +1 [+] [-]

, 2022-02-12 09:55, pirms 2 gadiem
LTpirags rakstīja: zinu vienu Mikealjanu,no Comedy club russia,tas ir āksts,š,,is ,šķiet nav āksts ,šim tik āksts no golubovas pārvaldītā praida,kura savam padotam ierādīs...
Esi tik jauks un noslīksti savos sūdos. Paldies!

     [+] [-]

, 2022-02-12 10:21, pirms 2 gadiem
Kādam ir info, kur varēs redzēt LNK Fight Night 19 šovakar? Izņemot Best4Sport.

     [+] [-]

, 2022-02-12 22:43, pirms 2 gadiem
man taa liekas ka LNK jau arii Gevoru piesmej, rings mazais, skatiitaaju maz, nav nekaads chempionu saiets, un veel labaak buutu, ja Kalenga vinju noliktu pie vietas