Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2958, Did:0, useCase: 3

Briedim turpinās pārrunas par titula aizstāvēšanu, izteikts pēdējais piedāvājums

Rolands Eliņš

Briedim turpinās pārrunas par titula aizstāvēšanu, izteikts pēdējais piedāvājums
Juniels Dortikoss un Mairis Briedis. Foto: WBSS

Starptautiskā boksa federācija (IBF) bija noteikusi Mairim Briedim mēneša termiņu, lai vienotos par čempiona titula aizstāvēšanu pret poli Mihalu Cešlaku. Šis termiņš nedēļas nogalē pagāja, taču pārrunas joprojām turpinās, portālam Sportacentrs.com norādīja Brieža menedžeris Raimonds Zeps.

"Termiņš ir pagājis, jā, taču šobrīd tas neko tik būtisku nenozīmē - pārrunas joprojām turpinās," paskaidroja Raimonds Zeps. "IBF noteiktais laiks ir vairāk ar rekomendējošu pieskaņu. Ja abas puses neturpina pārrunas un nav vienojušās, tad pēc termiņa beigām IBF izsludina izsoli, bet nu šajā gadījumā viss vēl turpinās, uzturam sarunas."

Mairim Briedim pieder IBF pasaules čempiona josta pirmajā smagajā svarā, taču viņam tā regulāri jāaizstāv pēc IBF noteikumiem, un tagad par titula obligāto pretendentu izvirzīts polis Mihals Cesļaks. Titulcīņas nonākšana izsolē nozīmētu, ka jebkura ieinteresētā puse var piedāvāt summu, ko piedāvās bokseriem honorāros, un lielākās summas piedāvātājs iegūs tiesības organizēt cīņu.

Zeps atzina, ka IBF gan ļoti ilgu laiku abām pusēm, lai vienotos nedos, taču šo laiku esot grūti paredzēt. Svarīgākais ir tas, vai abas puses turpina reālas pārrunas par cīņas norisi. Cešlaka menedžeri sākotnēji publiski bija piesaukuši honorāru miljona dolāru vērtībā, pēc tam tavus izteikumus mīkstinājuši un izteikuši Briedim piedāvājumu, kuru Brieža puse neapstiprināja.

Cešlaka promouters Zibgņevs Ratiņskis portālam "Ringpolska" vakar pastāstīja savu skatījumu par pārrunu norisi: "Piektdien veicām savu pēdējo piedāvājumu Brieža komandai un līdz šim brīdim vēl neesam saņēmuši atbildi. Mums nav nekādas informācijas, vai latvieši šo piedāvājumu ir pieņēmuši vai nē."

Zeps portālam Sportacentrs.com atturējās no jebkāda veida komentāru sniegšanas par pārrunu gaitu, norādot, ka darba procesa laikā nebūtu korekti to darīt, kā arī nebūtu korekti prognozēt, cik ticama ir Briedis-Cešlaks cīņas piepildīšanās praksē. Cits viedoklis par komentāru sniegšanu bija viņa poļu kolēģim Ratiņskim, kurš Polijas medijiem izteica minējumu, ka līdz titulcīņas izsolei nemaz nenonāks, jo Briedis droši vien gatavojas pāriet uz smagsvariem un no IBF titula atsacīsies.

Šobrīd tituls gan joprojām pieder Briedim un nekāda atteikšanās no tā nav notikusi, apstiprināja Zeps. Uz jautājumu, vai Brieža puse ir poļiem izteikusi atbildes piedāvājumu par cīņas sarīkošanu Latvijā, Zeps vēlreiz atbildēja, ka pārrunu procesu nekomentēs.

Jau iepriekš vēstīts, ka, pārejot uz smagsvariem, Briedim pretim varētu stāties Mariušs Vahs, ar kuru jau pavasarī bija panākta principāla vienošanās par cīņas aizvadīšanu. Taču arī pieredzējušajam Vaham ilgstošā neskaidrība nav ideāls variants, un viņa menedžeris Polijas medijiem paudis neapmierinātību, norādot, ka no Brieža promoutera Kalles Zauerlanda tiek gaidīta skaidrība par cīņu pret Briedi, kā arī tiek gaidīts avansa maksājums, kādu paredz viņu noslēgtais līgums

Mūsu portāla rīcībā esošā informācija liecina, ka Brieža puse Vaham par cīņu piedāvājusi summu 50-80 tūkstošu eiro robežās, un no šīs summas aptuveni 15% bija paredzēti avansa maksājumā jau pavasarī. Vahs jebkurā gadījumā neplāno aizvadīt cīņu ātrāk par septembri, taču, ņemot vērā, ka vasara jau teju vidū, viņš uzklausa arī citus piedāvājumus, Polijas medijiem teica viņa menedžeris Ježi Mazurs.

Izmantotie resursi:
Czas na negocjacje minął! Co z walką Cieślak -...
https://sportowefakty.wp.pl/boks-za...

  -1 [+] [-]

, 2021-07-12 17:25, pirms 3 gadiem
Normāli 50-80 štukas 😄 tā pat nav sāpju nauda par miesas bojājumiem, ko Mairis nodarīs polim

  +2 [+] [-]

, 2021-07-12 17:50, pirms 3 gadiem
Kādā Latvijā pie pustukšām tribīnēm, ar Rinkeviču tajās?

  -1 [+] [-]

, 2021-07-12 18:59, pirms 3 gadiem
Briedim jābeidz būt cacai un jāpiekrīt piedāvājumam.. Jau zb šī māžošanās @

  -1 [+] [-]

, 2021-07-12 20:03, pirms 3 gadiem
Izskatās,ka Brieža komanda kaut ko ķīmiķo.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-12 20:21, pirms 3 gadiem
Kādus miljonus, nekur par tādu Briedi nemaz nezin. Jānolaižas uz zemes ar nedaudz

     [+] [-]

, 2021-07-12 20:21, pirms 3 gadiem
Visiem jau būtu interesantāk un ari nauda lielāka, ja tiktos jostu īpašnieki, savādāk lai tiešām iet izsole kurs pievada lielāku naudu ar to boksējās.

  -2 [+] [-]

, 2021-07-12 20:22, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Kādā Latvijā pie pustukšām tribīnēm, ar Rinkeviču tajās?
Ar Rinkeviču dušā, extra bonuss

     [+] [-]

, 2021-07-12 22:21, pirms 3 gadiem
"Šobrīd tituls gan joprojām pieder Briedim un nekāda atteikšanās no tā nav notikusi, apstiprināja Zeps."

Varu iedomāties, kā tas Eliņš viņus zaje#al

"Mairim Briedim pieder IBF pasaules čempiona josta pirmajā smagajā svarā, taču viņam tā regulāri jāaizstāv pēc IBF noteikumiem"

Ta nevar būt, ka jāaizstāv Vai tad kāds to vēl nezin? Pie tam jāaizstāv 9 mēnešu laikā.

     [+] [-]

, 2021-07-12 22:24, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Izskatās,ka Brieža komanda kaut ko ķīmiķo.
Un tas nekas, ka poļi no sākuma plātās, ka piedāvās miljonu, bet kad lietas pie sarunām nonāk, tad izrādās, ka gaisa vagons

Tas Zbigņevs Ratinskis ir polis pēc profesijas