Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Briedis pirmo Cešlaka piedāvājumu nepieņem, poļi gatavi arī titulcīņas izsolei

Rolands Eliņš

Briedis pirmo Cešlaka piedāvājumu nepieņem, poļi gatavi arī titulcīņas izsolei
Mairis Briedis: Foto: Facebook.com/Briedis.Mairis

Mazāk nekā nedēļa palikusi līdz IBF noteiktajam termiņam, kurā Latvijas bokserim Mairim Briedim jāvienojas ar obligāto titula pretendentu poli Mihalu Cešlaku par cīņas aizvadīšanu. Polijas puse ir izteikusi piedāvājumu, ko Brieža komanda negatavojas pieņemt un ko Cešlaka puse arī vairs negatavojas palielināt. Intervijā ar "Ringpolska" Cešlaka promouters Zbigņevs Ratiņskis norādīja, ka viņiem nemaz neesot svarīgi cīnīties tieši pret Briedi, bet gan vienkārši par IBF jostu.

Starptautiskā boksa federācija (IBF) jūnija vidū noteica Mairim Briedim obligāto titula pretendentu - poli Mihalu Cešlaku. Abiem mēneša laikā (līdz desmitajam jūlijam) bija jāvienojas par cīņas organizēšanu, citādi tiesības organizēt cīņu tiktu izsolītas izsolē.

Sākotnēji no Polijas boksera nometnes izskanēja skaļi vārdi par gatavību piesolīt Briedim pamatīgu summu par cīņas aizvadīšanu Polijā, taču Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka Brieža komanda no poļiem saņēmusi krietni mazāku piedāvājumu nekā sākotnēji piesauktais miljons dolāru.

Šo mazo piedāvājumu netiek plānots apstiprināt, un tieši ar to arī var sasaistīt Brieža veikto paziņojumu sociālajos tīklos, kurā viņš norāda par pāreju uz smagsvaru divīziju, proti, lai sniegtu signālu Polijas pusei, lai palielina savu piedāvājumu vai arī šādas cīņas nebūs. Tiesa, Briedis mājienus par pāriešanu uz smagsvariem veicis arī jau iepriekš, un IBF čempiona josta krūzeru svara kategorijā viņam neesot pati pirmā prioritāte.

Cešlaka nometnē tikmēr prioritāte nav cīņa pret Briedi, intervijā Polijas medijā "RingPolska" apgalvoja viņa promouters Ratiņskis: "Mēs vēlamies, lai Mihals cīnītos par IBF čempiona jostu. Nav svarīgi, vai tas būtu pret Briedi vai kādu citu. Mēs nevēlamies cīņu pret Briedi tik ļoti, lai tagad maksātu viņam bagātību par atbraukšanu uz Poliju."

Polijā Cešlaka cīņa pret Briedi piesaistītu lielāku interesi nekā Cešlaka cīņa pret jebkuru citu pirmā smagā svara kategorijas bokseri, taču mūsu portāla uzrunātie Polijas boksa žurnālisti norādīja uz acīmredzamo secinājumu - Cešlakam arī izredzes uzvarēt būtu lielākas pret jebkuru citu krūzeru nekā pret Briedi, šīs divīzijas pirmo numuru. Šis "cits krūzeris", visticamāk, būtu austrālietis Džejs Opetaja, kurš IBF rangā ir nākamajā pozīcijā pēc Cešlaka.

Ratiņskis intervijā apstiprināja, ka piedāvājums Briedim ir izteikts, un tajā bija paredzēta cīņas aizvadīšana Polijā. Liekot noprast, ka šis piedāvājums nav pieņemts, Ratiņskis izteicās, ka tagad gaida atbildes piedāvājumu no Brieža puses, taču viņam esot radies iespaids, ka Brieža puse dotu priekšroku cīņai Polijā ar lielāku finansējumu.

Ja abas puses līdz 10. jūlijam nepanāks vienošanos, kas izskatās visticamākais scenārijs, tad IBF vajadzētu izsludināt titulcīņas izsoli. Tajā jebkurš varēs iegādāties cīņas rīkošanas tiesības, piesolot summu bokseru honorāriem, kas tiks sadalīta pēc IBF noteikumiem, Briedim kā čempionam iegūstot 65% no izsoles uzvarētāja piedāvātās summas. Ratiņskis norādīja, ka Cešlaka puse ir gatava izsolei un jau apzināti nepieciešamie līdzekļi, taču pirms runāt par to vēl tiek gaidīts Brieža puses atbildes piedāvājums.

Ja Briedis nevēlēsies aizvadīt titulcīņu arī par izsolē noteiktajiem nosacījumiem, viņam, visticamāk, tiks atņemts IBF čempiona tituls, taču, pārejot uz smagsvariem, Briedis to tik un tā nevarētu paturēt un attiecīgi visi IBF rīkojumi titula aizstāvēšanas sakarā būtu bez nozīmes.

Izmantotie resursi:
Promotor Cieślaka: Briedis w ciężkiej? To tylko...

  +1 [+] [-]

, 2021-07-05 10:10, pirms 3 gadiem
Gaidīs, kad Pols beidzot uzmetīs aci uz Brieža TikTokiem

  +2 [+] [-]

, 2021-07-05 10:13, pirms 3 gadiem
Var paķēmoties Tiktokā un uzlikt savu ciparu caur "puķēm" tas jau tagad laikam piedienas mūsdienu boksam.

  +3 [+] [-]

, 2021-07-05 10:44, pirms 3 gadiem
Nu paķēmoties var tiktokā, bet, ja Briedis tiešām dabūtu to cīņu, būtu nodrošinājis iztiku visai dzīvei. Protams, maza iespēja, ka viņu pamanīs, bet būsim atklāti viņam vajag nogrābt pēc iespējas lielāku ciparu. Jo medaļas un tituli laba lieta, bet atceries, ka nauda nosaka tavu dzīves kvalitāti.

  +9 [+] [-]

, 2021-07-05 10:49, pirms 3 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Nu paķēmoties var tiktokā, bet, ja Briedis tiešām dabūtu to cīņu, būtu nodrošinājis iztiku visai dzīvei. Protams, maza iespēja, ka viņu pamanīs, bet būsim atklāti viņam vajag nogrābt pēc iespējas lielāku ciparu. Jo medaļas un tituli laba lieta, bet atceries, ka nauda nosaka tavu dzīves kvalitāti.
Tāpēc jau nevajag pataisīt sevi par muļķi.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-05 11:14, pirms 3 gadiem
man likās, ka tiktoks ir kaut kāds bērnu prikols, bet tomēr pieaugušie to sūdu arī lieto.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2021-07-05 11:42, pirms 3 gadiem
Es būtu ar mieru sarīkot cīņu Česlaks pret Briedi viesistabā. Uzvarētājam divi aliņi, zaudētājam aliņš. Tiešā translācija uz visu pasauli ar labu webcam-u pa youtube.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2021-07-05 11:50, pirms 3 gadiem
Žēl, ka šitais laiks iegriezis Briedim. Ja nebūtu covid, viņš jau būtu kādas 2 kvalitatīvas cīņas aizvadījis, bet te knapi tiek pie vienas

  +1 [+] [-]

, 2021-07-05 12:39, pirms 3 gadiem
Gaida un gaida, bet, ka beigās neko nesagaida.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-05 12:48, pirms 3 gadiem
Ja pozicionē, ka ies uz smagsvariem, tad tur arī mētās zvjozdu un izvēlēsies ar ko boksēs?

  +1 [+] [-]

, 2021-07-05 12:52, pirms 3 gadiem
Cilvēks lielu daļu dzīves smagi būvēja savu ceļu boksa pasaulē un cieņu līdzcilvēku un nācijas acīs, bet tad viena gada laikā to visu sačakarēja, ka pat sētā nebūtu cienīts.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-05 12:54, pirms 3 gadiem
Jo vairāk Briedis pauzē, jo sliktāk. Nav īsti saprotams, ko viņš vispār grib. Smagsvaros viņam tīri labs pretinieks būtu bijis Povetkins, bet viņš karjeru jau beidzis. Būs vien jāboksē ar kādu "no name" maisu.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-05 12:55, pirms 3 gadiem
Vēl kaut ko gaidīs līdz paliks ar tukšu vēderu (gan jostām, gan fiziski), līdz būs vēl zemāks par izaicināto Polu. Abiem nebūs jostas, bet Polam vismaz būs nauda.

     [+] [-]

, 2021-07-05 13:17, pirms 3 gadiem
Mazliet skumji vērot , kā Briedis no laba boksera , policijas virsnieka kļūst par tiktokeri un cepurīšu tirgotāju.....

  +1 [+] [-]

, 2021-07-05 13:42, pirms 3 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Nu paķēmoties var tiktokā, bet, ja Briedis tiešām dabūtu to cīņu, būtu nodrošinājis iztiku visai dzīvei. Protams, maza iespēja, ka viņu pamanīs, bet būsim atklāti viņam vajag nogrābt pēc iespējas lielāku ciparu. Jo medaļas un tituli laba lieta, bet atceries, ka nauda nosaka tavu dzīves kvalitāti.
tā ākstīšanās visticamāk bija promouteru pirksts, lai radītu vismaz kaut kādu hype ap Briedi, jo elkonis sen jau noklusis, cīņu nav utt. Ticēt, ka Pols, pat ja redzētu tos izaicinājumus piekristu - nu tur būtu jābūt pilnīgam āmuram. Džeks ar profiem nesitās - vai nu amatieriem vai veterāniem, kam karjera 10 gadus aiz muguras. Piekrist boksēties ar Briedi viņam būtu pašnāvība gan no imidža, gan ringā viedokļa.

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:44, pirms 3 gadiem
Mairis Briedis pret Jake Paul. Rap battle https://youtu.be/EgmqdK8STgk

     [+] [-]

, 2021-07-05 15:14, pirms 3 gadiem
ako1 rakstīja: Mazliet skumji vērot , kā Briedis no laba boksera , policijas virsnieka kļūst par tiktokeri un cepurīšu tirgotāju.....
skumji, ka Tu dzīvojot tehnoloģiju laikmetā, nesaproti kas ir PR un mārketings

  -1 [+] [-]

, 2021-07-05 15:20, pirms 3 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Nu paķēmoties var tiktokā, bet, ja Briedis tiešām dabūtu to cīņu, būtu nodrošinājis iztiku visai dzīvei. Protams, maza iespēja, ka viņu pamanīs, bet būsim atklāti viņam vajag nogrābt pēc iespējas lielāku ciparu. Jo medaļas un tituli laba lieta, bet atceries, ka nauda nosaka tavu dzīves kvalitāti.
Tur būtu jākrīt uz dēļiem, lai dabūtu to piķi kā Askrens?

  +1 [+] [-]

, 2021-07-05 16:22, pirms 3 gadiem
Poļi par sviestmaizi gribēja ar čempionu cīnīties

     [+] [-]

, 2021-07-05 16:48, pirms 3 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: man likās, ka tiktoks ir kaut kāds bērnu prikols, bet tomēr pieaugušie to sūdu arī lieto.
Protams, ka lieto, un vēl piķi taisa. Tas pats ar Instagramu.

Bet poļi ir reti mudaki, nevis tautība, bet profesija. Dēļ Glovacka gājieniem jau cik ievilkās Supersērija, gandrīz gadu. Za to dabūja iekšās no Okolija.

     [+] [-]

, 2021-07-05 18:10, pirms 3 gadiem
Cilveeks visu muuzu gaajis uz savu meerkji, sasniedzis un ne jau tgd ljausies kaut kaadiem kapeiku p..seejiem. Cik tad daudz vairs palicis ko bokseet, tpc svariigi ir skatiities no biznesa puses.

     [+] [-]

, 2021-07-05 23:37, pirms 3 gadiem
Visiem Brieža šī brīža rīcības atbalstītājiem gribu atgādināt Usika piemēru. Usiks mērķtiecīgi ar darbu panāca visaugstākās raudzes cīņu netirinoties soctīklos. Usikam ir vismaz viena gada handikaps, jo Briedis uzvarēja nākamo supersēriju. Bet neticu, ka pēc gada Briedis boksēs smagsvaros titulcīņas. Briedis būs gadu notroļļojis. Nauda izčabēs un "draugi" notīsies. Ceru, ka kļūdos.