Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2958, Did:0, useCase: 3

Briedim Cešlaka vietā varētu tikt nozīmēts cits obligātais pretinieks

Rolands Eliņš

Briedim Cešlaka vietā varētu tikt nozīmēts cits obligātais pretinieks
Mairis Briedis. Foto: worldboxingsuperseries.com

Starptautiskā Boksa federācija (IBF) tuvākajās dienās varētu nozīmēt krūzeru divīzijas pasaules čempionam Mairim Briedim citu obligāto pretendentu, jo Polijas boksera Mihala Cešlaka nometnē izvērtušās problēmas ar cīņas noorganizēšanu, ko tagad esot pārņēmis cits promouters, un IBF varētu viņam šo statusu atņemt ilgstošās aizkavēšanās dēļ. Cešlaka vietā loģiska būtu austrālieša Džeja Opetajas nozīmēšana par obligāto Brieža izaicinātāju.

Mihals Cešlaks titula obligātā pretendenta statusu ieguva jūnijā, un tobrīd tika izsludināts mēneša termiņš, lai viņš ar Mairi Briedi panāktu vienošanos par cīņas aizvadīšanu. Tas nav noticis vēl līdz šim brīdim, un problēmas radušās Polijas boksera nometnē, kas vēlējās organizēt šo cīņu pie sevis.

Cešlaks nesen bija mainījis pārstāvniecību un pievienojās Polijas televīzijas vadītajai "Polsat Boxing Promotions" , kas sākotnēji runāja par lielu naudu, ko gatava ieguldīt cīņā Briedis-Cešlaks, taču, kad pienāca laiks izteikt piedāvājumu, nosauktā summa bija krietni mazāka. Pēc tam gan abas puses vienojās par finansiālajām lietām, un Polijas medijos tika ziņots, ka izvēlēts datums (24. septembris), taču tad atkal esot radušās problēmas ar līguma noslēgšanu.

Polijas medijā "Ringpolska" šodien publicēts materiāls, kurā norādīts, ka pārrunās iesaistījies Andžejs Vasiļevskis, kurš Latvijas līdzjutējiem varētu būt palicis atmiņā kā Kšištofa Glovacka promouters, kurš veica protestu un pēc tam apelāciju par Supersērijas pusfinālu Rīgā 2019. gadā. Cešlaks iepriekš sadarbojās ar Vasiļevski, bet nesen šo sadarbību pārtrauca, tiesa, kā jau profesionālajā boksā nereti gadās, radās domstarpības par to, vai sadarbība patiešām ir pārtraukta – "Polsat" uzskatīja, ka ir, bet Vasiļevskis iebilda. Taču fakts ir tāds, ka vasaras gaitā Vasiļevskis pārrunās ar Brieža promouteru Kalli Zauerlandu neiesaistījās.

Kā norāda pats Vasiļevskis, Cešlaks pie viņa esot nesen vērsies ar jautājumu, vai viņš nebūtu gatavs ar labāku piedāvājumu pārņemt cīņas organizēšanu no "Polsat". Vasiļevskis saka, ka gatavs uzņemties finansiālu risku, lai izpildītu tās saistības, ko "Polsat" it kā apņēmās, taču līdz galam tomēr nevēlējās darīt.

Polijas boksera nometnē gan joprojām eksistē neskaidrība par cīņas organizēšanas detaļām un savstarpējām attiecībām, taču Cešlaka problēma ir tāda, ka IBF netaisās īpaši ilgi gaidīt. Kā nekā, nospraustais termiņš bija jūlija vidus, un Cešlaka pārstāvju rīcību var viegli interpretēt, ka cīņas novilcināšanu. Ja IBF izlems to darīt, tad Briedim, visticamāk, kā nākamais obligātais pretendents tiks nozīmēts Džejs Opetaja (20-0), kurš IBF rangā ir tieši aiz Cešlaka.

Visam vajadzētu izšķirties tuvākajās dienās, jo, kā norāda Vasiļevskis, viņiem dota tikai viena diena vairāku formalitāšu nokārtošanai un vienošanās panākšanai. Jāuzsver, ka Briedis jau bija sācis sagatavošanos cīņai, mērķējot uz septembra beigām, kā paredzēja viņu vienošanās, taču tagad Vasiļevskis savā intervijā piesauc plānus cīņu aizvadīt sestajā novembrī Polijā. Brieža komanda varētu nebūt ieinteresēta tam piekrist, ja pretējā gadījumā pretiniekos nāktu Opetaja, darot to paredzētajā laikā.

Ziņas par to, ka Cešlaks varētu zaudēt obligātā titula kandidāta statusu, vakar parādījās arī Austrālijas medijos. "Tas, ka Austrālijā par to runā, nav laba vēsts mums," par to sacīja Vasiļevskis. "Tas nozīmē tikai vienu – kāds jau ir vērsies pie austrālieša Opetajas ar domu, ka viņam vajadzēs aizstāt Mihalu, ja mēs visu neatrisināsim. Objektīvi vērtējot, Mihals ir ļoti tuvu sava statusa zaudēšanai. (..) Pastāv liels risks, ka tā notiks, jo tagad mums jāpaveic uzdevumi, kas parasti prasa vairākas nedēļas un nav paveicams "piecas minūtes pirms pusnakts". Taču man ar Mihalu ir spēkā esošs līgums un centīšos pārstāvēt viņa intereses. Ļoti žēl, ka mums nav kaut par dažām dienām vairāk laika."

Brieža menedžeris Raimonds Zeps konsekventi pieturējās pie savas nostājas pārrunu laikā cīņas organizēšanas jautājumus nekomentēt.

Izmantotie resursi:
Cieślak - Briedis 6 listopada na gali KnockOut...
https://sportowefakty.wp.pl/boks-za...

  +5 [+] [-]

, 2021-09-01 19:30, pirms 3 gadiem
Gaidu cīņu Briedis - McGregors

  +1 [+] [-]

, 2021-09-01 21:28, pirms 3 gadiem
Nu.... Varbut decembri Mairim bus kada cina. Sportacentrs veretu ari uzzinat, kas notiek ar Vaha komandu. Vini iet pa juridisko celu, lai dabutu to soda naudu par liguma lausanu?!

  +1 [+] [-]

, 2021-09-02 00:46, pirms 3 gadiem
Brieža meneďžeri salagas, nevar noorganizēt cīņu

     [+] [-]

, 2021-09-02 09:30, pirms 3 gadiem
Malači ko tur pa kapeikàm rubīties un vel Polijà. Połu krahaboriem nav cash bet cíńu grib😂

     [+] [-]

, 2021-09-02 15:50, pirms 3 gadiem
Sauerlendam bija taisniba. Poli tikai mak solit, bet, kad jamaksa, tad neviens neko nevar ladzigu samaksat