Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Prestiža sporta aģentūra pārņem Brieža promouteru uzņēmumu "Team Sauerland"

Agris Suveizda

Prestiža sporta aģentūra pārņem Brieža promouteru uzņēmumu "Team Sauerland"
Kalle Zauerlands. Foto: World Boxing Superseries

Viena no prestižākajām sporta aģentūrām "Wasserman" pavēstījusi par Kalles un Nises Zauerlandu, kuri ir latviešu vadošā boksera Maira Brieža promouteri, uzņēmuma "Team Sauerland" pārņemšanu. Ar šo soli "Wasserman" vēlas iegūt lielāku ietekmi boksa segmentā.

"Esam gandarīti, ka varam sveikt Kalli, Nisi un viņu komandu ar pievienošanos "Wasserman". Viņu zināšanām un panākumiem šajā sporta veidā nav līdzvērtīgu, un esam patīkami satraukti par "Wasserman Boxing" izveidi," sacīja Keisijs Vasermans, kurš 1998. gadā dibināja aģentūru. Vasermans ir 2028. gada Losandželosas olimpisko spēļu orgkomitejas prezidents, un no 1998. līdz 2009. gadam viņam piederēja amerikāņu futbola iekštelpu līgas AFL komanda Losandželosas "Avengers".

Iepriekšējā gada nogalē Forbes publicēja ietekmīgāko sporta aģentūru sarakstu, un "Wasserman" tajā ieņēma otro vietu. Līderis ir "Creative Artists Agency", kurai ir parakstīti līgumi 8,9 miljardu ASV dolāru vērtībā un kas komisijās saņēmusi 419,3 miljonus dolāru, bet "Wasserman" rēķinā ir 5,7 miljardus vērti līgumi un 331,4 miljoni komisijās. "Wasserman" galvenie darba lauki ir basketbols, amerikāņu futbols, beisbols, hokejs, golfs un futbols, un starp tās klientiem ir Rasels Vestbruks, Stīvens Džerards, Megana Rapino, Rikijs Faulers, Maršons Linčs un daudzi citi.

Boksā "Wasserman" agrāk pārstāvējusi tādus bokserus kā Džordžs Grouvzs un Entonijs Ogogo. "Kad parādījās iespēja paplašināt mūsu boksa biznesu, tā šķita ļoti pievilcīga izdevība," teica "Wasserman" amerikāņu futbola un boksa segmentu viceprezidents Dīns Beikers.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/wasserm...
https://www.forbes.com/sites/jasonb...