Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vilcāns Rīgā tēmēs uz bilanci 15-0 un pēc tam gatavojas lielākai cīņai Anglijā

Rolands Eliņš

Vilcāns Rīgā tēmēs uz bilanci 15-0 un pēc tam gatavojas lielākai cīņai Anglijā
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Latvijas bokserim Ralfam Vilcānam oficiāli izziņota nākamā cīņa – 18. februārī "Arēnā Rīga" viņš cīnīsies ar Itālijas sportistu Stīvenu Dredhaju, darot to pussmagā svara kategorijā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Vilcāns gan apliecināja, ka tas nenozīmē pilnvērtīgu atgriešanos šajā svara kategorijā, jo viņš ir gatavs pieņemt cīņu piedāvājumus arī vienu svara kategoriju zemāk.

Ralfs Vilcāns (14-0) iepriekšējā gadā aizvadīja divas cīņas, pēdējo tām maijā. Tās abas bija otrā vidējā svara kategorijā (līdz 76.2kg), uz kuru Vilcāns kopā ar treneriem bija nolēmis pārcelties pēc WBC "International" titula iegūšanas pussmagajā svarā. Savukārt rudens plānus Vilcānam patraucēja savainojums.

Tagad viņš atgriezīsies ringā un atkal to darīs pussmagajā svarā, piedaloties "TonyBet Fight Night" cīņu šovā, ko rīko "LNK Boxing". Tas paredzēts 18. februārī "Arēnā Rīga", un pēc Kristapa Bulmeistara un Nika Hanniga cīņas izjukšanas Vilcāna cīņa izziņota kā vakara otrs galvenais notikums. Tā norisināsies pirms vakara galvās cīņas Ramlavs-Nasimentu.

"Prieks, ka "LNK Boxing" izdevās noorganizēt šo cīņu. Kad Francim un Bulmeistaram plānotās cīņas izkrita no programmas, ļoti smuki man uztaisīja cīņu, atrada spēcīgu pretinieku, un esmu priecīgs par šo iespēju," teica Vilcāns. "Viņš nav īpaši augstu reitingā, taču viņam ir laba bilance. Viņš arī ir liela auguma bokseris un kustīgs, vēl visnotaļ jauns, tā ka būs izaicinājums."

Stīvens Dredhajs ir 27 gadus vecs sportists, kuram ir bilance 9-1-1. Viņš šobrīd pasaules rangā kotējas 201. vietā pussmagā svara divīzijā. Vienīgo zaudējumu viņš cieta pirms gandrīz diviem gadiem, bet tagad uzņēmis trīs uzvaru sēriju. Kā jau Vilcāns minēja, Dredhajs ir liela auguma bokseris, un divās iepriekšējās cīņās viņam oficiālais svars bija virs 84kg. Portālam Sportacentrs.com zināms, ka Vilcāna un Dredhaja cīņa norisināsies pēc īpaši atrunātiem noteikumiem, proti, ar svara limitu līdz 82kg, nevis līdz pussmagā svara oficiālajam ierobežojumam (79.3kg).

"Ar mani pašu ir tā, ka šobrīd tā konkrēti vienā divīzijā sevi nenolieku – mierīgi varu boksēt gan 79, gan 76 kilogramos," paskaidroja Vilcāns. "Tagad noboksēšu ar Dredhaju pussmagajā svarā, un tad gaidām, kad mums apstiprināsies viens nākamais variants. Tēmējam uz Angliju, iespējams, jau martā vai vēlāk pavasarī. Bet kāpēc tā ar divīziju maiņām? Lieta principā vienkārša – Latvijā pretiniekus vieglāk ir atrast pussmagajā svarā, plašāks bokseru loks, kamēr no ārzemēm pārsvarā piedāvājumi nāk 76kg kategorijā. Man tie daži kilogrami tomēr lielu atšķirību nerada, tāpēc varu pielāgoties."

Par saņemtajiem cīņu piedāvājumiem Latvijas bokseris atzīmēja, ka tie bijuši daudzi un dažādi, taču, viņš pasmējās, ka, kā jau boksā ierasts, tad līdz galam nekas nav nokārtots un beigās ne pie kā nenoved: "Bija no Kanādas, Polijas, arī Īrijas interesanti un pievilcīgi piedāvājumi."

Vilcāns pagaidām ārzemēs aizvadījis tikai vienu cīņu, tiesa, tieši tā kļuva par viņa pagaidām spilgtāko panākumu – 2021. gada maijā Belgradā tika pieveikts Hannigs un izcīnīta WBC "International" josta. Viņš joprojām var lepoties ar perfektu bilanci profesionālajā boksā, kas viņam pasaules rangā šobrīd sniedz 56. vietu otrā vidējā svara kategorijā. Vilcāns tagad noskaņojas savas karjeras 15. cīņai, kur varēs uzlabot savu bilanci līdz 15-0. Līdz šim Latvijas profesionālajā boksā 15 uzvaras bez zaudējumiem sasniedzis tikai Mairis Briedis.