Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Boksa federācija atbalsta Brieža cīņu, taču pieprasa ievērot noteikumus

Rolands Eliņš

Boksa federācija atbalsta Brieža cīņu, taču pieprasa ievērot noteikumus
Publicitātes foto

Latvijas boksa federācija šodien preses konferencē ar starptautisko boksa organizāciju klātbūtni tika paziņots, ka, pretēji medijos un Maira Brieža pārstāvu apgalvotajam, federācija neiebilst 14. maija cīņas norisei pret Olanrevadžu Durodulu, taču nepieciešams izpildīt reglamentā paredzētās prasības.

29. aprīlī “Studio 69” konferenczālē norisinājās preses konference, kurā Latvijas Boksa federācijas, kā arī, uzaicināto boksa organizāciju World Boxing Council (WBC / EBU), starptautisko un nacionālo pārstāvju sniedza skaidrojumus par 14. maijā plānotās cīņas starp Mairi Briedi un Olanrevadžu Durodolu norises tiesisku nodrošināšanu. Tāpat preses konferencē tika paziņots par starptautiskā menedžera “Al Siesta”- Alberta Hačaturova - sacensību organizatoru rīcību, maldinot Latvijas sabiedrību, par sacensību leģitimitāti (norises atbilstību WBC noteikumu prasībām) un publisko darbību pret valsts atzīto – Latvijas Boksa federāciju, kura vada un koordinē boksa sportu Latvijā atbilstoši Sporta likumam.

Latvijas Boksa federācija atbalsta 2016.gada 14. maijā Rīgā plānoto boksa cīņu starp Mairi Briedi (Latvija) un Olanrevadžu Durodolu (Nigērija/ASV), lai cīņas uzvarētājs kļūstu par pretendentu čempiona jostai Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā.

Latvijas Boksa federācija ir valsts atzītā vadošā un koordinējošā boksa sporta organizācija Latvijā, kura pieprasa sacensību organizatoriem ievērot Latvijas Republikas Sporta likumu un attiecīgo boksa sacensību norises noteikumus, kā arī, starptautiski pilnvarotā WBC – EBU (Eiropas boksa savienība) nacionālā pārstāvja prasības.
Sacensību organizatoriem ir jānodrošina, ka starptautiskās sacensības organizē kvalificēti sporta darbinieki, tai skaitā, cīņu tiesā licenzēti boksa tiesneši, kas garantē, ka sacensības notiek atbilstoši WBC (EBU) prasībām (sacensību norises noteikumiem), ievērotas bokseru cīņas drošības prasības un sportisko rezultātu starptautiskā atzīšana.

Latvijas Boksa federācija pateicas Latvijas Republikas Saeimai un Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, kurš ir izsludinājis grozījumus Sporta likumā (stāsies spēkā 2016.gada 12.maijā), ar to uzliekot 2016.gada 14. maijā rīkoto sacensību organizatoriem obligātu pienākumu norādīt sporta veidu un sporta sacensību norises noteikumus, atbilstoši kuriem norisinās sporta sacensības.

Preses konferencē piedalījās Latvijas Boksa federācijas prezidents Nils Žuravļovs, Latvijas Republikas Saeimas deputāts, olimpiskais čempions Ivans Kļementjevs, Latvijas Boksa federācijas valdes loceklis, Rīgas Domes deputāts Vadims Jerošenko, Starptautiskas Boksa Federācijas EBU izpidkomitejas loceklis Igors Mazurovs, Starptautiskas Boksa Federācijas EBU nacionālais pārstāvis Andrejs Ahmedovs, Latvijas boksa nacionālas kategorijas tiesnesis Teodors Ausejs, Latvijas Sporta Tuvcīņu Alianses vadītājs, Latvijas Džudo federācijas prezidents Raimonds Rublovskis, Latvijas Cīņas federācijas prezidents Dzintars Urbančiks.

Jāatgādina, ka pieminētais Hačarutovs vakar portālam Sportacentrs.com norādīja uz boksa federācijas centieniem aizkavēt cīņas norisi, piesaucot arī tādus vārdus kā "sabotāža" un "korupcija".

Publikācijā izmantota Ļeva Berezina sagatavotā informācija

 +11 [+] [-]

, 2016-04-29 19:00, pirms 8 gadiem
nu smiekli nāk lpar LBF . Kāda viņiem vispār darīšana gar profesionālo boksu? WBC sacensības atzinusi un LBF viedoklis nevienu neinteresē. Nepietiek ka LBF izgāza eiropas čempionātu jauniešiem ( jo netika pie otkata) , tagad te vēl kaut ko pīkst. Federāciju vajadzētu iztīrīt līdz saknei! Cik var gremdēt Latvijas boksu? LBF rīkotajās sacensībās netiek ievēroti AIBA noteikumi un bokseri cīnās smakojošā sporta manēžā uz paštaisīta boksa ringa. + kas nāk to boksu skatīties? Tikai dalībnieku radinieki. Labi ka tagad ierindas cilvēkam ir iespēja apskatīt cik nožēlojama ir LBF. Ceram uz pārmaiņām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-04-29 19:41, pirms 8 gadiem
Visur grib savas netīrās ķetnas iebāzt...

  +3 [+] [-]

, 2016-04-29 19:43, pirms 8 gadiem
Vëlviens Nils.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-29 21:21, pirms 8 gadiem
Baigā jau federācija... Tad kad Briedim vajadzēja atbalstu un naudu, tad neko nedeva tagad kad ir sasniegumi tikai naudu grib

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 21:34, pirms 8 gadiem
Normālas prasības Latvijā, vajag atripuli, lai gan sen jau laiks pa seju. Laikam pienāks Baltvācu laiki un dažas villas vai visas tiks nosvilinātas

  +2 [+] [-]

, 2016-04-29 21:35, pirms 8 gadiem
tāda sajūta, ka par to ka esi dzimis Latvijā jāmaksā jo dažiem šķiet ka viņi šeit ir Dievi

  +2 [+] [-]

, 2016-04-29 21:40, pirms 8 gadiem
Kādā valodā notika šī preses konference ?

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 22:36, pirms 8 gadiem
Vesels bars ar tirliņiem piedalījās, a ko teica? Varēja jau Ļevs sagatvot plašāku aprakstu, ko mudaki čīkstēja. Un vispār kaut kā nepārsteidz, ka pilnīgi visi presenes dalībnieki Vaņkas...

Nost ar LBF! Par parmaiņām!

     [+] [-]

, 2016-04-29 23:17, pirms 8 gadiem
lieki piebilst, ka otru pusi presenē neielaida, ārpusē bija izlikti apsargi
šis raksts reāli ož pēc pasūtījuma no LBF puses!
Kādēļ nav pateikts, ka LBF cīņu atbalsta, bet tā nebūs ar juridisku spēku uz jostu pretenzijām? tipa cīnieties, bet jostas Mairi, Tev neredzēt, jo neesi samaksājis LBF...

     [+] [-]

, 2016-04-29 23:34, pirms 8 gadiem
Tas viss nelabi ož un vēl vairāk pastiprina aizdomas, ka vienīgais šo tuntuku mērķis ir nokāst sev kādu daļu naudas, kas būs apritē gaidāmā boksa mača sakarā.