Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Visu laiku vērtīgākā boksa izsole: Fjūrija un Vaita honorāri būs 41 miljona apmērā

Rolands Eliņš

Visu laiku vērtīgākā boksa izsole: Fjūrija un Vaita honorāri būs 41 miljona apmērā
Taisons Fjūrijs. Foto: AP/Scanpix

Vakardien beidzot notika vairākkārt pārceltā izsole, kurā Pasaules boksa padome (WBC) piedāvāja Taisona Fjūrija un Diliana Vaita cīņas organizēšanas tiesības. Abu bokseru promouteru piedāvājumu vidū lielāka bija Frenka Varena uzņēmuma piedāvātā summa, kas bija 41 miljons ASV dolāru. Tā ir lielākā summa, kas jebkad izlikta boksa cīņas izsolē.

Taisona Fjūrija promouters Frenks Varens savu piedāvājumu veica kopā ar citu Fjūrija sadarbības partneri Bobu Arumu, kamēr otru piedāvājumu izdarīja Vaita promouters Edijs Hērns no "Matchroom Boxing". Hērns lika galdā 32.2 miljonus dolāru, taču Varena un Aruma iesniegtais piedāvājums izrādījās krietni lielāks – 41 miljons dolāru.

Varenam un Arumam bija ļoti svarīgi nezaudēt šīs cīņas rīkošanas tiesības, jo viņiem ir līgumi ar TV platformām ESPN un "BT Sport" un viņi ļoti nevēlētos pieļaut situāciju, ka Fjūrijs aizvada kaut vienu cīņu citas televīzijas tiešraidē, it īpaši, ja tās būtu "Matchroom Boxing" sadarbības partnere DAZN.

Saskaņā ar WBC lēmumu, izsolē piedāvātā summa tiks sadalīta starp abu bokseru komandām proporcijā 80:20. Attiecīgi Fjūrijam honorārs paredzēts 29.5 miljonu apmērā, Fjūrijam pienāksies 7.8 miljoni, kamēr 10% no summas, proti, 4.1 miljons pienāksies cīņas uzvarētājam.

Fjūrija un Vaita cīņa ir pārrunu procesā jau kopš brīža, kad Fjūrijs rudenī pieveica Deonteju Vailderu. Vaitam bija paredzēta sava obligātā titula pretendenta statusa aizstāvēšana, taču savainojuma dēļ tā nenotika, bet viņa statusu tas nemainīja. Abi bokseri paši pie kopsaucēja par cīņas rīkošanu nenonāca, attiecīgi WBC cīņu izlika izsolē, kur cīņas rīkošanas tiesības iegūtu lielākās summas piedāvātājs. Arī šī izsole tika vairākkārt pārcelta, taču vakardien beidzot notika, un ESPN vēsta, ka cīņa tiek plānota aprīlī Lielbritānijā.

Tas gan vēl nenozīmē, ka visas ar lielās smagsvaru cīņas rīkošanu saistītās problēmas ir atrisinātas. Vaits joprojām nav piekritis WBC lēmumam par honorāra sadalījuma proporcija (80:20), tiesa, šobrīd viņa iespējas to mainīt ir visnotaļ nelielas, un Fjūrija promouteri jau izsludinājuši gaidāmo cīņu. Tam arī vajadzētu pielikt punktu visām spekulācijām par Entonija Džošua iespējamo atkāpšanos no cīņas pret Oleksandru Usiku.

41 miljons izsolē par boksa cīņu piedāvāts pirmoreiz, lai gan sporta vēsturē ir boksa cīņas, kuru honorāri ir krietni pārsnieguši šo summu. Taču tik lielas cīņas reti nonāk līdz situācijai, kurā nepieciešams veikt izsoli.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/fury-vs...

     [+] [-]

, 2022-01-29 17:02, pirms 2 gadiem
knockouta NFT pa cik ies?

  +1 [+] [-]

, 2022-01-29 17:32, pirms 2 gadiem
Pārvērtētie angļu bokseri vārās savā sulā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2022-01-29 18:33, pirms 2 gadiem
Briedis tulīt pārsitīs šo summu, tik jāuztaisa vēl kāds tiktoks par Polu.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-29 18:37, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Briedis tulīt pārsitīs šo summu, tik jāuztaisa vēl kāds tiktoks par Polu.
Briedis tūlīt aicinās visu Latviju uztetovēt sev kaut kur Pola ģīmetni un ielikt instagramā, heštegs BriedisPaul.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2022-01-29 19:31, pirms 2 gadiem
Attiecīgi Fjūrijam honorārs paredzēts 29.5 miljonu apmērā, Fjūrijam pienāksies 7.8 miljoni, kamēr 10% no summas, proti, 4.1 miljons pienāksies cīņas uzvarētājam. (C)

     [+] [-]

, 2022-01-29 21:38, pirms 2 gadiem
... Saskaņā ar WBC lēmumu, izsolē piedāvātā summa tiks sadalīta starp abu bokseru komandām proporcijā 80:20. Attiecīgi Fjūrijam honorārs paredzēts 29.5 miljonu apmērā, Fjūrijam pienāksies 7.8 miljoni, kamēr 10% no summas, proti, 4.1 miljons pienāksies cīņas uzvarētājam (Fjūrijam)...