Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Povetkinam solis līdz Kļičko

Jānis Pārums

Naktī uz svētdienu krievu bokseris Aleksandrs Povetkins Vācijas pilsētā Erfrutā 11. raundā ar tehnisko nokautu pārspēja amerikāni Krisu Bērdu, sperot soli tuvāk cīņai par IBF versijas pasaules čempiona titulu pret ukraini Vladimiru Kļičko.

Abi bokseri cīņu uzsāka nedaudz vienmuļi, vairāk "izlūkojot" viens otru. Neliels pārsvars bija Povetkinam, taču arī Bērds ik pa laikam atbildēja ar precīziem sitieniem. Vairāk uzbruka krievu bokseris, tomēr amerikānis jutās drošs par saviem spēkiem un neapjuka.

Trešajā raundā pēc viena no Bērda sitieniem Povetkinam tika pārsista uzacs, bet tas krievu tikai aktivizēja – nākamajā raundā Povetkins dominēja, izdarot precīzu sitienu sēriju. "Nedusēja" gan arī amerikānis – tiklīdz krievu bokseris nedaudz atslābinājās, Bērds izdarīja asus un precīzus sitienus.

Interesanti, ka ringa otrā pusē kopā ar sekundantiem atradās arī Bērda 13 gadus vecais dēls Džastins, kurš ar uzmundrinošiem vārdiem atbalstīja tēvu. Epizodiski bija dzirdama arī amerikāņu boksera sievas balss.

Tikmēr Povetkins turpināja būt aktīvs, bet Bērds pakāpeniski sāka pagurt. Gan septīto, gan astoto raundu kontrolēja krievs, izdarot vairākas sitienu sērijas, uz ko amerikānis spēja atbildēt vien ar dažiem, taču labiem sitieniem. Lai gan Povetkins uzbruka ļoti neatlaidīgi, tomēr pieredzējušais amerikāņu bokseris uz ringa dēļiem tā arī nekrita.

Uz Bērda noguruma rēķina, Povetkins dominēja arī turpinājumā, turklāt amerikānim bija sasists deguns, kas radīja papildu problēmas. Cīņas iznākums izvērtās nedaudz negaidīts – 11. raundā ringā izlidoja balts dvielis (tā boksā ir padošanās zīme - aut.), ko izmeta Bērda pārstāvji. Tiesnesis uzreiz pārtrauca cīņa un Povetkina pārstāvji varēja līksmot – krievs bija uzvarējis.

Līdz ar to Povetkins svinēja 14 panākumu pēc kārtas profesionālajā boksā, turpinot cīnīties bez zaudējumiem. Bērds piedzīvoja ceturto zaudējumu (divreiz amerikānis bija zaudējis Vladimiram Kļičko, reizi – Ikem Ibeabuči), taču viņa karjerā jau ir bijušas spožas uzvaras – panākumi pār Evanderu Holifīldu un Vitāliju Kļičko, kā arī divas čempiona jostas, pēdējo no kurām viņš zaudēja pērn.

Povetkina nākamais pretinieks noskaidrosies Kelvina Brūka un Edija Čembera cīņā, kas notiks 2. novembrī. Izšķirošā cīņa par to, kurš būs cienīgs cīnīties pret IBF versijas čempionu Vladimiru Kļičko (Ukraina), visticamāk, notiks nākamā gada pirmajā pusē. Povetkinam līdz tai atlicis tikai viens solis.

  +3 [+] [-]

, 2007-10-28 02:28, pirms 17 gadiem
Mana prognoze piepildījās - Povetkins uzvarēja. Diezgan pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu un pat ja nebūtu izlidojis baltais dvielis, krievs uzvarētu pēc punktiem. Bērds kopumā savos 37 gados izskatījās neslikti, centās aizsargāties, taču krievs bija veiklāks, asāks, aktīvāks, tāpēc arī tika pie panākuma. Otrā cīņa (Brūks - Čembers) arī solās būt interesanta - Brūks (31 uzvara (23KO)) ir gana pieredzējis un vienīgo zaudējumu profos piedzīvojis pērn pret Vladimiru Kļičko, bet 25 gadus vecais Čembers tiek uzskatīs par jeņķi ar vislabāko potenciālu. Turklāt stati labi - 29 uzvaras (16KO) un neviena zaudējuma. Pagaidām neņemos prognozēt kurš uzvarēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2007-10-28 02:35, pirms 17 gadiem
Jenkjiem labaak patik ausis nokost nekaa pa seju sadot...

  -2 [+] [-]

, 2007-10-28 09:29, pirms 17 gadiem
klicko un nav variantu!

  -1 [+] [-]

, 2007-10-28 09:55, pirms 17 gadiem
un peec tam solis liidz kapam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-10-28 14:31, pirms 17 gadiem
Njā... Melnie ir atkosti

  +2 [+] [-]

, 2007-10-28 20:26, pirms 17 gadiem
Melno dominēšana beigusies

     [+] [-]

, 2007-10-29 14:16, pirms 17 gadiem
Priecē kaimiņu spēks, citādi jau bija mazliet apnicis tas ka uz boksa ringiem smagsvarā jau kopš 60to gadu vidus dominē nēģeri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja