Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Usika māju ieņēmuši okupanti, brāļi Kļičko atbalsta smagsvara cīņu pret Džošua

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Usika māju ieņēmuši okupanti, brāļi Kļičko atbalsta smagsvara cīņu pret Džošua
Oleksandrs Usiks. Foto: EPA/Scanpix

WBO, WBA un IBF esošā jostu īpašnieka smagsvaros Oleksandra Usika māju Bučas rajona Vorzeļas ciematā ieņēmuši Krievijas karavīri, svētdien ''Instagram'' informējusi boksera sieva. Tikmēr brāļi Kļičko intervijā ''The Telegraph'' atbalstījuši ukraiņa lēmumu cīnīties pret Entoniju Džošua, sakot, ka tik lielā sporta notikumā Usiks var pārējai pasaulei nodot svarīgu vēstījumu.

WBO, WBA un IBF čempions smagsvaros ukrainis Oleksandrs Usiks, sākoties karadarbībai Ukrainā, atgriezās savā dzimtenē un sākotnēji pievienojās vietējām aizsardzības nodaļām. Šogad bija plānota viņa otrā cīņa pret Entoniju Džošua, 2021. gada septembrī pirmajā cīņā pēc punktiem Usikam britu pārspējot.

Pagājušajā nedēļā Usiks lēma izmantot likuma izņēmumu, kas ļauj vīriešiem vecumā no 18 līdz 60 gadiem pamest valsti, ja tam ir vismaz trīs nepilngadīgi bērni. Līdz ar to ukrainis sāka gatavoties otrajai cīņai par Džošua. "Esmu izlēmis sākt gatavoties revanša cīņai pret Entoniju Džošua. Tādā veidā valstij palīdzēšu vairāk un labāk nekā tad, ja stāvēšu teritoriālajā aizsardzībā un ar automātu skraidīšu pa Kijivu,'' vēlāk, oficiāli apstiprinot šo faktu, publiski izteicās Usiks.

Ukrainā gan bokserim esošās karadarbības dēļ radušies sarežģījumi. Kā sociālajā tīklā ''Instagram'' svētdien īsajā stāstā publicēja boksera sieva, tad viņu privātmāju Vorzeļas ciematā netālu no Ukrainas galvaspilsētas Kijivas ieņēmuši Krievijas karavīri. Vorzeļa atrodas uz ziemeļrietumiem no galvaspilsētas Bučas rajonā, kur joprojām noritot aktīvas kaujas starp ukraiņu un krievu spēkiem. Usiks gan sievai esošo situāciju komentējis lakoniski: ''Lai padzīvo, tāpat viņus drīz iznīcinās.''

Tikmēr brāļi Kļičko intervijā britu medijam ''The Telegraph'' pauduši atbalstu Usika lēmumam aizvadīt cīņu pret Džošua. Viņuprāt, šāds solis varētu veicināt vienotību un mieru, bet Ukrainas karogs parādītos, bet valsts himna skanētu globālā sporta notikumā. ''Ar šo cīņu ļoti svarīga ziņa var tikt iznesta. Mēs pat nezinām, vai pēc trim mēnešiem eksistēsim. Plānoju ar Oleksandru aprunāties un dot viņam padomu, kādu vēstījumu nodot pārējai pasaulei,'' medijam atklāja Vitālijs Kļičko.

''Mums ir nepieciešams atbalsts. Kopš kara sākuma mūsu ekonomika ir kļuvusi par neko, taču lūdzu neaizmirstiet, ka aizstāvam demokrātiskas vērtības un vārda brīvību,'' brāli papildināja Vladimirs. ''Tikai vienotība var atgriezt mieru atpakaļ Eiropā un mūsu valstī. Mums tas jāpanāk pēc iespējas ātrāk. Šobrīd Ukrainā cilvēki maksā ar visdārgāko par mieru pasaulē - ar savām dzīvībām,'' domu noslēdza Vitālijs Kļičko.

Izmantotie resursi:
https://www.telegraph.co.uk/boxing/...