Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kanelo trīs raundos sadauza savu obligāto pretinieku par WBC čempiona jostu

Rolands Eliņš

Kanelo trīs raundos sadauza savu obligāto pretinieku par WBC čempiona jostu
Kanelo Alvaress. Foto: AFP/Scanpix

Meksikas boksa zvaigzne Sauls Alvaress jeb Kanelo Maiami pārliecinoši pārspēja savu izaicinātāju Avni Jildirimu no Turcijas, piespiežot pretinieka trenerus padoties jau pēc trešā raunda. Līdz ar to Alvaress nosargājis savus WBC un WBA pasaules čempiona titulus otrajā vidējā svarā.

Kanelo (55-1-2) bija milzīgs favorīts šajā cīņā, un viņš par to nelika šaubīties ne brīdī, kad tika pieteikts cīņai ar pamatīgu šovu vairāku minūšu garumā, ne arī ringā, kurā viņš neļāva savam pretiniekam veikt gandrīz nevienu ievērības cienīgu sitienu. Pirmajā raundā Kanelo pats vēl tikai iesildījās un bija nedaudz pasīvs, bet otrajā raundā viņš jau apbēra Turcijas bokseri ar sitieniem, bet trešajā raundā arī nosūtīja nokdaunā. Jildirims piecēlās un turpināja cīņu, taču praktiski ne uz brīdi neizgāja no aizsardzības pozīcijas, turpinot uzņemt spēcīgos Alvaresa sitienus.

Pēc trešā raunda Jildirima treneris savam bokserim vaicāja, vai viņš ir gatavs parādīt boksu vai nē. Apstiprinoša atbilde acīmredzot nesekoja, un Jilidrima stūris deva tiesnesim signālu, ka cīņa netiks turpināta, attiecīgi Kanelo uzvarēja ar tehnisko nokautu. Par šiem trim pasīvajiem raundiem Jildirims, kurš pirms cīņas bija solījis pieveikt Kanelo un sarūpēt svētkus Turcijas tautai, saņems apmēram 2.5 miljonu dolāru lielu honorāru.

Alvaress tikmēr par cīņu saņems virs desmit miljoniem dolāru, taču arī viņa pārstāvji neslēpa, cik lielu nozīmi patiesībā piešķīruši cīņai pret Jildirimu, proti, jau iepriekš bija panākta vienošanās par Kanelo nākamo cīņu maijā, kad viņš tiksies ar Billiju Džo Sondersu, jau krietni augstāka līmeņa pretinieku.

Kanelo cīņu pret Jildirimu aizvadīja tādēļ, ka Turcijas bokseris bija noteikts kā WBC pasaules čempiona titula obligātais kandidāts, neskatoties uz to, ka iepriekšējā cīņā tika pie zaudējuma. Jildirims (21-3) aizvadīja savu pirmo cīņu kopš 2019. gada februāra, toreiz zaudējot Entonijam Direlam. Lai saglabātu WBC čempiona jostu, Kanelo izvēlējās cīņu pret Jildirimu aizvadīt tikai pāris mēnešus pēc savas iepriekšējās uzvaras decembrī.