Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Garsija: "Maidana ir pelnījis cīņu pret Meivezeru, bet sīkstāks pretinieks būtu Kāns"

Jānis Pārums

Garsija: "Maidana ir pelnījis cīņu pret Meivezeru, bet sīkstāks pretinieks būtu Kāns"
Denijs Garsija
Foto: AFP/Scanpix

WBC un WBA pasaules čempions boksā svara kategorijā līdz 63.5 kilogramiem Denijs Garsija (27-0, 16KO) atzinis, ka WBA čempions svarā līdz 66.7 kilogramiem Markoss Maidana (35-3, 31KO) ir pelnījis cīņu pret šīs pašas svara kategorijas WBC čempionu Floidu Meivezeru (45-0, 26KO), tomēr nopietnāku pretestību Meivezeram spētu izrādīt Amirs Kāns (28-3, 19KO).

Pēdējo mēnešu laikā Kāns un Maidana bija galvenie pretendenti uz cīņu pret Meivezeru. Ilgāku laiku kā reālākais kandidāts tika minēts Kāns, taču pēc Maidanas uzvaras pār Adrienu Broneru (27-1, 22KO) situācija mainījās un galu gala Meivezers savai 3.maija cīņai izvēlējās Maidanu.

Arī Garsija līdz Maidanas uzvarai pār Broneru domāja, ka Meivezeram jācīnās pret Kānu. Lai arī Garsija norāda, ka Maidana pelnījis cīņu pret Meivezeru, viņš uzskata, ka sīkstāks pretinieks būtu Kāns. Jāpiebilst, ka 2010.gadā Kāns sīvā cīņā pēc punktiem pieveica Maidanu, bet 2012.gadā Garsija ceturtajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica Kānu.

"Ikviens jau bija noskaņojies uz to, ka Meivezers cīnīsies ar Kānu. Tas bija līdz brīdim, kad Maidana pieveica Broneru. Tad es teicu, ka Floids beigu beigās izvēlēsies Maidanu. Es jau to zināju," atzina Garsija. "Maidana izcīnīja lielu uzvaru, kas viņam palīdzēja tikt pie cīņas pret Meivezeru. Būsim godīgi, viņš šo cīņu ir pelnījis, taču Floids apliecinās savu pārākumu."

"Maidana tiešām ir pelnījis cīnīties pret Meivezeru, taču domāju, ka Kāns Meivezeram būtu nedaudz sīkstāks pretinieks. Var rasties jautājumi par viņa žokļa izturību, taču viņam ir garas rokas, viņš ir ātrs, tāpēc varētu sagādāt Meivezeram vairāk grūtību nekā Maidana," piebilda Garsija.

Izmantotie resursi:
Boxing News