Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Leisijs: "Pametu netīro boksa biznesu"

Jānis Pārums

Leisijs: "Pametu netīro boksa biznesu"
Džefs Leisijs
Foto: AP

Bijušais pasaules čempions boksā pirmajā pussmagajā svarā (līdz 76.2 kg) IBF versijā Džefs Leisijs (ASV) paziņojis, ka aiziet no boksa, jo viņam neesot ko darīt "netīrajā boksa biznesā", ziņo ASV plašsaziņas līdzekļi.

Leisijs, kurš pavisam nesen (23. jūlijā) izcīnīja savu kārtējo uzvaru, pēc punktiem pieveicot Epifano Mendosu, pēc boxrec.com datiem jau bija vienojies par cīņu pret Žermēnu Teiloru (27-2-1, 17KO). Taču nedēļas nogalē Leisijs pēkšņi paziņojis, ka boksu pametīs: "Es aizeju no boksa. Nebūs nekādas cīņas starp mani un Žermēnu Teiloru. Viss ir beidzies! Es vienkārši aizeju."

"Šis bizness ir netīrs. Tas ir viss, ko varu teikt. Ļoti netīrs bizness. Es varētu ieteikt visiem, kam ir bērni, neļaut viņiem cīnīties šajā biznesā. Un saviem bērniem arī neļaušu pievērsties boksam," sacījis Leisijs.

Ne treneris, ne citi Leisija pārstāvji pagaidām nav runājuši ar Leisiju. Savukārt tuvs Leisija draugs, bijušais pasaules čempions WBC, WBA un IBF versijās vidējā svarā (līdz 72.6kg) Ronalds Raits neuzskata, ka Leisijs patiešām pametīs boksu.

"Esmu neesmu ar viņu vēl runājis, taču domāju, ka viņš nepametīs boksu. Viņš iespējams ir dusmīgs. Es zinu, ka viņš nav beidzis karjeru," sacīja Raits, piebilstot: "Šis bizness ir šaubīgs. Tev nākas sadarboties ar daudz šaubīgām personām un ne katrs spēj to pieņemt."

Leisijs karjeras laikā izcīnījis 24 uzvaras (17 – ar nokautu), vienīgo zaudējumu 2006. gadā piedzīvojot pret slaveno Velsas bokseri Džo Kalzagi (45-0, 32KO). Raits (51-4-1, 25KO) savukārt apstiprinājis, ka notiek sarunas ar Pola Viljamsa (34-1, 25KO) pārstāvjiem.

Izmantotie resursi:
tbo.com
boxrec.com

  +1 [+] [-]

, 2008-07-27 00:23, pirms 16 gadiem
Jebkurš sporta veids un bizness savā veidā ir "netīrs", ar to vnk jāsadzīvo.

  +4 [+] [-]

, 2008-07-27 00:33, pirms 16 gadiem
haha1989 rakstīja: Jebkurš sporta veids un bizness savā veidā ir "netīrs", ar to vnk jāsadzīvo.


Tikai liidz noteiktai "netiiriibas" pakaapei
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-07-27 15:32, pirms 16 gadiem
neviens pēc Leisija neraudās tomēr nebija nekāda zvaigzne vins prieks Amerikas...