Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Holifīlds beidzot oficiāli paziņo par karjeras beigām

Jānis Pārums

Leģendārais Holifīlds beidzot oficiāli paziņo par karjeras beigām
Evamders Holifīlds
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Leģendārais amerikāņu bokseris Evanders Holifīlds (44-10-2, 29KO) trīs gadus pēc savas pēdējās cīņas oficiāli paziņojis par karjeras beigām, norādot, ka nekad vairs neizies ringā, vēsta ringtv.com.

"Viss! Karjeru esmu beidzis," sacīja Holifīlds, kuram oktobrī apritēs 52 gadi. "9.augustā tikšu iekļauts Boksa slavas zālē un negribu ar nevienu vairs cīnīties. Negribu saņemt sitienus."

Holifīlds norādīja, ka viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc viņš paziņojis par karjeras beigām bijis tas, ka neviens no brāļiem Kļičko nav vēlējies ar viņu cīnīties. Holifīlds norādīja, ka viņam ir prasmes, lai pieveiktu Kļičko, tāpēc ir nedaudz sarūgtināts, ka viņam netika dota iespēja. Tomēr Holifīlds uzslavēja Kļičko par prasmēm, kas viņam piemīt.

"Nedomāju, ka Vladimiru Kļičko vajadzētu kaunināt par to, ka visa smagsvaru divīzija ir vāja. Viņš ir individualitāte. Nevienam nav tādu boksa prasmju, kā viņam. Vladimiram un viņa brālim [Vitālijam Kļičko, kurš jau beidzis karjeru] ir labākā tehnika," piebilda Holifīlds.

1984.gadā Holifīlds kļuva par olimpisko spēļu bronzas medaļnieku, bet 21 gada vecumā pārgāja uz profesionāļiem, kur jau 12.cīņā izcīnīja WBA pasaules čempiona titulu pirmajā smagajā svarā. Gan šajā svara kategorijā, gan smagsvaros Holifīlds vairākkārt izcīnījis WBA, IBF un WBC pasaules čempiona titulus. Karjeras laikā Holifīlds uzvarējis tādus slavenus bokserus kā Basters Daglass, Džordžs Formens, Lerijs Holmss, Ridiks Bovs un Maiks Taisons (divreiz), bet cīņā pret Lenoksu Lūisu pa reizei zaudējis un cīnījies neizšķirti. Pēdējo cīņu Holifīlds aizvadīja 2011.gadā, kad ar tehnisko nokautu desmitajā raundā pieveica dāni Braienu Nīlsenu.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-27 22:27, pirms 10 gadiem
Gaidam atgriešanos Rokija stilā

  -1 [+] [-]

, 2014-06-27 22:28, pirms 10 gadiem
Gaidam atgriešanos Hašeka stilā!

  +6 [+] [-]

, 2014-06-27 22:34, pirms 10 gadiem
10 gadus par vēlu, bet labāk vēlu nekā nekad. Kļičko aiz cieņas pret Holiju dabīgi atteicās. Tas ir ļoti korekti un profesionāli. Pret senioriem jāizturas ar cieņu. Holijs aŗī vienīgais no sava laika top bokseriem, kas cīnījies ar visiem sava laika labākajiem. Visu cieņu.

     [+] [-]

, 2014-06-27 22:41, pirms 10 gadiem
negausis rakstīja: 10 gadus par vēlu, bet labāk vēlu nekā nekad. Kļičko aiz cieņas pret Holiju dabīgi atteicās. Tas ir ļoti korekti un profesionāli. Pret senioriem jāizturas ar cieņu. Holijs aŗī vienīgais no sava laika top bokseriem, kas cīnījies ar visiem sava laika labākajiem. Visu cieņu.
Tieši tā!