Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bulmeistars: "Jubilejas mačs noslēdzās veiksmīgi, un 10-0 ir sasniegts"

Rolands Eliņš

Bulmeistars: "Jubilejas mačs noslēdzās veiksmīgi, un 10-0 ir sasniegts"
Kristaps Bulmeistars (pa kreisi) cīņā pret Ivanu Muraškinu. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Latvijas bokseris Kristaps Bulmeistars nedēļas nogalē aizvadītajā "LNK Boxing" cīņu šovā sešu raundu cīņu vakarā ar nevienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveica baltkrievu Ivanu Muraškinu. Bulmeistaram tā bija desmitā uzvara profesionālajā boksā, un pēc tās viņš portālam Sportacentrs.com izteica prieku par paveikto tieši taktiskajā ziņā, kamēr viņa menedžeris Kristaps Zutis pauda apņēmību turpināt virzīties uz augšu.

"Jubilejas mačs noslēdzās veiksmīgi. Desmit ir apaļš skaitlis, ar to arī sevi apsveicu," pēc sestdien vakarā aizvadītās cīņas smaidīja Kristaps Bulmeistars. "Kas tālāk? Nākamā cīņa būs oktobrī. Pretinieks vēl nav zināms, turklāt varētu man arī vēl mainīties svara kategorija, bet nu Covid-19 dēļ nevari vēl būt drošs par nākotni."

Bulmeistars sestdienas cīņu pret Ivanu Muraškinu aizvadīja otrā vidējā svara kategorijā (līdz 76kg) un izkārtoja sev profesionālā boksa bilanci 10-0. Divciparu skaitlis uzvarās un nulle zaudējumos šobrīd vēl ir tikai diviem Latvijas bokseriem - Ralfam Vilcānam (12-0) un Jevgeņijam Aleksejevam (12-0).

"Covid-19 dēļ šī arī man bija pirmā cīņa gada laikā. Gandrīz kā otrā debija ringā," pastāstīja Kristaps. "Treniņi ir viena lieta, bet tagad atkal publikas priekšā viss. Tie, kas ir cīnījušies paši, sapratīs, kā tas ir. Bet ar cīņu esmu apmierināts, izdarīju visu, ko bijām domājuši. Zinājām, ka pretinieks ir kustīgs un izturīgs, viņš ir boksējis arī astoņus raundus, tāpēc centos vairāk piebremzēt viņu, strādāju ar sitieniem pa korpusu, kas arī nesa augļus, beigās viņš piekusa. Iespējams gan, ka arī pats nedaudz pārcentos, jo pats jau arī beigās biju noguris."

"Piekto raundu tāpēc paņēmu nedaudz brīvāku, zin kā, nedaudz atpūsties, lai varētu sestajā raundā atkal iet pēc pilnas programmas," skaidroja Bulmeistars. "Tāpēc arī tas piektais raunds varbūt nebija pārāk skatāms, varbūt pat zaudēju tajā, taču tas viss pieder pie lietas, taktiska cīņa. Zināju, ka Muraškins nav viegls riekstiņš, zināju, ka viņš nav te atbraucis tā vienkārši nokrist. Taču visam biju gatavs, izgāju labu nometni, bija spēcīgs sparinga partneris."

Bulmeistars teica, ka nekādu satraukumu par tiesnešu lēmumu viņam nebija, taču praksē izrādījās, ka pie vienbalsīgas uzvaras viņš nav ticis - viens no trim tiesnešiem pēc punktiem saskaitīja neizšķirtu. "Nezinu, varbūt viņš telefonā kādu citu cīņu skatījās," šādam lēmumam nepiekrita Bulmeistars. "Manuprāt, maksimums, ko te varēja saskatīt, bija piektais raunds par sliktu man, tas ir 5:1 raundos. Kā tur varēja 3:3 sanākt, tiešām nezinu, nepiekrītu."

Arī viņa menedžeris Kristaps Zutis izteica gandarījumu par gūto uzvaru un uzsvēra, ka veiksmīgi izpildīti trenera Sanda Kleina uzdevumi: "Viņiem izveidojusies lieliska savstarpējā ķīmija, cīņas laikā Kristaps visu dzird un uzklausa, un tas arī atstrādāts ringā. Kleins ir labākais profesionālā boksa treneris Latvijā, un mēs iesim tikai augstāk un augstāk, noskaņosimies vēl spēcīgākiem pretiniekiem."

Bulmeistars savu pirmo cīņu profesionālajā boksā aizvadīja 2018. gada izskaņā. Divas cīņas viņš aizvadījis Dominikānā, abās uzvarot ar nokautu pirmajā raundā, bet iepriekšējā gada septembrī izcēlās ar uzvaru pār Pāvelu Semjonovu (24-18-2), pieredzējušo Igaunijas bokseri. Portāla "Boxrec" rangā savā svara kategorijā viņš ieņem 180. vietu pasaulē, tiesa, šis rangs vēl nav atjaunots pēc viņa uzvaras nedēļas nogalē.