Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

IBF čempions Džošua titulu aizstāvēs pret Brezilu

Jānis Pārums

IBF čempions Džošua titulu aizstāvēs pret Brezilu
Dominiks Brezils
Foto: Gene Blevins/Hogan Photos

IBF pasaules čempions boksā smagajā svarā brits Entonijs Džošua (16-0, 16KO) pirmo titula aizstāvēšanu aizvadīs pret amerikāni Dominiku Brezilu (17-0, 15KO). Cīņa notiks 25. jūnijā Londonā (Lielbritānija).

Jāatgādina, ka IBF titulu 26 gadus vecais Džošua izcīnīja aprīļa sākumā, kad otrajā raundā ar nokautu sakāva līdzšinējo tā īpašnieku, amerikāni Čārlzu Martinu (25-1-1, 23KO).

Džošua un viņa nākamajam pretiniekam Brezilam ir dažas kopīgas lietas – abi ir startējuši Londonas olimpiskajās spēlēs un tieši pēc tām uzsāka profesionālo karjeru. Tiesa, ja Džošua Londonā kļuva par olimpisko čempionu, tad Brezils izstājās jau pirmajā kārtā, kur ar 8:19 kapitulēja 2011.gada Eiropas čempionam Magomedam Omarovam.

Profesionāļa karjerā 201 centimetrus garais Brezils (Džošua ir trīs centimetrus īsāks – aut.) sakrājis pieklājīgi statistiku – 17 uzvaras 17 cīņās, turklāt 15 no tām – ar nokautu vai tehnisko nokautu. Ievērojamākais panākums datēts ar šī gada janvārī, kad piecu raundu laikā tika pieveikts dažādu reģionālo titulu bijušais īpašnieks Amirs Mansūrs (22-2-1, 16KO).

Vēl pirms Džošua – Brezila cīņa bija oficiāli apstiprināta, amerikānis izteicās: "Šī būs lieliska cīņa. Mēs abi esam olimpieši, abi neuzvarēti. Gribu aizbraukt uz Londonu un pabeigt to, ko nepabeidzu 2012.gadā. Olimpiskā zelta vietā izcīnīšu IBF titulu. Garantēju, ka savākšu čempiona jostu uz ASV."

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records

     [+] [-]

, 2016-04-25 23:41, pirms 8 gadiem
Seit arii bez variantiem

     [+] [-]

, 2016-04-26 10:07, pirms 8 gadiem
esmu redzējis tikai vienu Brezila cīņu pret Fredd Kassi, kaut arī cīņu pēc punktiem uzvarēja samērā tizls likās. Kārtēja 2 raundu cīņa priekš AJ

     [+] [-]

, 2016-04-26 10:08, pirms 8 gadiem
Kad uzzināju pretinieku bij uzreiz facepalm. Kā vispār pēdējā laikā pie titulcīņām tiek nezināmi maisi kas nevienu top bokseri nav uzvarējuši. Dominika lielākais panākums ir pret Mansūru kuram ir 43 gadi un kurš pamanījās nokdaunēt Dominiku. Viegla uzvara priekš Džošua, tik ceru nākamās titula aizstāvēšanas cīņas nebūs pret tādiem maisiem.