Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Golovkins divu raundu laikā izrēķinās ar Veidu

Jānis Pārums

Golovkins divu raundu laikā izrēķinās ar Veidu
Genādijs Golovkins cīņā pret Dominiku Veidu
Foto: AFP/Scanpix

Šorīt Ņujorkas "Madison Square Garden" arēnā kārtējo uzvaru izcīnīja IBO, IBF, WBA un pagaidu WBC čempions svarā līdz 72.6 kilogramiem Genādijs Golovkins (35-0, 32KO), kurš ar nokautu otrajā raundā sakāva Dominiku Veidu (18-1, 12KO).

Cīņu bokseri iesāka aktīvi, taču lielākā daļa pirmā raunda aizritēja bez bīstamiem uzbrukumiem. Tomēr desmit sekundes līdz raunda beigām pēc viena no Golovkina sitieniem Veids piedzīvoja nokdaunu. Pirmā raunda beigās iesākto Golovkins turpināja otrajā raundā, kad vēl divreiz aizsūtīja oponentu uz ringa grīdas. Vispirms amerikānis piedzīvoja nokdaunu raunda vidū pēc Golovkina sitiena no labās, bet drīz pēc tam vēl viens čempiona sitiens sasniedza pretendentu un Veids atkal bija gar zemi. Šoreiz viņš nespēja laikā piecelties un tiesnesis apturēja cīņu.

Golovkinam kārtējā uzvara ar nokautu un kārtējo reizi nosargāti IBO, IBF WBA tituli, kā arī WBC pagaidu tituls. Jāpiebilst, ka Kazahstānas bokserim šis bija 22.panākums ar nokautu pēc kārtas un 32.uzvara ar nokautu 35 aizvadītajās cīņās.

Par cīņu Golovkins nopelnīja divus miljonus ASV dolārus, kamēr titula pretendents saņēma četras reizes mazāku summu – 500 000 ASV dolāru.

WBC pasaules čempions svarā līdz 50.8 kilogramiem Romāns Gonzaless (45-0, 38KO) pārliecinoši nosargāja savu titulu pret Makviljamsu Aroijo (16-3, 14KO). Gonzaless dominēja praktiski visas cīņas garumā un uzvarēja pēc punktiem ar 120:108, 119:109, 119:109.

Uzvaru izcīnīja arī WBO pasaules čempions svarā līdz 55.2 kilogramiem filipīnietis Nonito Doneirs (37-3, 24KO), kurš viegli tika galā ar ungāru Žoltu Bedaku (25-2, 8KO). Jau otrajā raundā Doneirs divreiz aizsūtīja Bedaku nokdaunā, bet pēc vēl viena nokdauna trešajā raundā tiesnesis apturēja cīņu.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja