Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kļičko: "Ja būs iespējams, startēšu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kļičko: "Ja būs iespējams, startēšu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs"
Vladimirs Kļičko - olimpiskais čempions (1996)
Foto: pobeda.od.ua

Bijušais pasaules smagsvaru čempions profesionālajā boksā Vladimirs Kļičko (Ukraina) vēlas cīnīties par savu otro olimpisko zeltu, taču prioritāte ir revanša mačs ar britu Taisonu Fjūriju. 25. martā varenais ukrainis svin 40 gadu jubileju.

Vladimirs Kļičko: "Es domāju, ka ir pareizi, ja profesionālajiem bokseriem atļaus cīnīties [Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs], taču līdz galam tas vēl nav nolemts. Esmu pārliecināts, ka daudziem profesionālajiem bokseriem būs grūtības, saskaroties ar amatieru stilu. Mans pirmais uzdevums ir revanša mačs ar Taisonu Fjūriju. Ja tas iekļausies mana laika plānā, es neizslēdzu startu Rio olimpiādē. Ja būs iespējams, būšu tur. Tā būtu neticama sajūta atkal piedalīties olimpiskajās spēlēs pēc 20 gadu pārtraukuma, kad Atlantā ieguvu zelta medaļu."

Atgādinām, ka 2015. gada novembrī Vladimirs Kļičko (64-4, 53KO) pēc punktiem piekāpās Taisonam Fjūrijam (25-0 18KO) un zaudēja pasaules čempiona titulus WBA, WBO, IBO and IBF versijās. Panākta vienošanās par revanša maču, taču datums vēl nav noteikts. Riodežaneiro olimpiskās spēles notiks 5.-21. augustā, taču pirms tam vēl būs jākvalificējas, turklāt profesionāļiem nepieciešams mainīt plānus un pielāgoties ātrākam boksam, ko piekopj amatieri. Tā būs iespēja arī Latvijas labākajam bokserim Mairim Briedim.

Kā jau ziņots, Starptautiskās amatieru boksa asociācijas (AIBA) prezidents nesen solīja, ka Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs startēs arī profesionālie bokseri. Zaļā gaisma tiks dota jūnija pirmajā pusē, bet jau jūnija vidū profesionāļiem būs pēdējā iespēja kvalificēties.

Vladimirs Kļičko olimpisko spēļu zelta mačā (1996)

Izmantotie resursi:
SID / afp.com

  +2 [+] [-]

, 2016-03-24 14:58, pirms 9 gadiem
Sākumā noslānīt Fjūriju, bet pectam noslēgt karjeru Rio. Ček.

     [+] [-]

, 2016-03-24 15:29, pirms 9 gadiem
andzis rakstīja: Sākumā noslānīt Fjūriju, bet pectam noslēgt karjeru Rio. Ček.
Otrādāk

  +1 [+] [-]

, 2016-03-24 16:29, pirms 9 gadiem
Otrādāk var nesanākt, jo, ja piedalīsies RIO pirmkārt tad par jostām var vairs nesanākt cīnīties.

     [+] [-]

, 2016-03-24 16:39, pirms 9 gadiem
andzis rakstīja: Otrādāk var nesanākt, jo, ja piedalīsies RIO pirmkārt tad par jostām var vairs nesanākt cīnīties.
Cīņa pret Fjūriju ātrāk par septembri, oktobri nenotiks jebkurā gadījumā un vispār nedomāju, ka viņš taisās beigt karjeru, tpc ja būs drošs ka pēc tam nesekos problēmas
tad tikai piedalīsies olimpiādē