Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Latvijas Boksa federācija pievienojas pasaules čempionāta boikotam

Rolands Eliņš

Latvijas Boksa federācija pievienojas pasaules čempionāta boikotam
Nils Žuravļovs. Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas boksa izlases nepiedalīsies martā un maijā plānotajos pasaules čempionātos amatieru boksā, portālam Sportacentrs.com apstiprināja Latvijas Boksa federācijas prezidents Nils Žuravļovs. PČ organizētāja IBA, kuras ģenerālsponsors ir "Gazprom" un kas tiek uzskatīta par pietuvinātu Kremļa režīmam, ir akceptējusi Krievijas un Baltkrievijas izlašu dalību šajās sacensībās, kas licis arī vairākām citam valstīm atsaukt savu dalību no pasaules čempionāta.

"Latvijas Boksa federācija nepiedalīsies nedz sieviešu pasaules čempionātā, nedz vīriešu pasaules čempionātā," portālam Sportacentrs.com norādīja LBF prezidents Nils Žuravļovs. Līdz ar to Latvija pievienojusies ASV, Īrijai, Čehijai, Kanādai, Lielbritānijai, Polijai un Zviedrijai, kas arī publiski apliecinājušas, ka nepiedalīsies IBA rīkotajos pasaules čempionātos.

Starptautiskā boksa asociācija (IBA) ir šobrīd vadošā amatieru jeb olimpiskā boksa organizācija, kas pārņēma skandālos iekļuvušās AIBA darbību. IBA jau iepriekš raksturota kā Kremlim pietuvināta organizācija, kuras prezidents ir Umars Kremļovs, bijušais Krievijas Boksa federācijas vadītājs, kurš organizācijai kā galveno sponsoru piesaistījis "Gazprom". IBA jau rudenī pavēstīja, ka atļaus Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties tās sacensībās, turklāt arī deva zaļo gaismu nacionālo simbolu (ieskaitot karogu un himnu) atspoguļošanai savās sacensībās.

LBF prezidents Žuravļovs jau rudenī mūsu portālam norādīja, ka sekos Latvijas valsts uzturētajai politikai un izteica diplomātisku viedokli, ka IBA lēmums un tā argumentācija ir visnotaļ strīdīga, taču tobrīd vēl netika dota skaidra atbilde par to, vai LBF būs gatava boikotēt IBA sacensības. Šobrīd šāds lēmums ir pieņemts.

"Bokss Latvijā strauji attīstās, un LBF ir daudzi perspektīvi sportisti, kuri plāno piedalīties citās starptautiskās sacensībās," papildināja Žuravļovs. "LBF skaidri seko valsts pieņemtajiem lēmumiem un Latvijas Olimpiskās komitejas nostājai. Mēs esam atbildīga federācija un sekojam LOK pozīcijai."

Jāpiemin, ka atsevišķu citu valstu boksa federācijas kā savu argumentāciju par nepiedalīšanos PČ norāda arī IBA nekompetenci, jo tās dēļ pastāv iespēja, ka 2028. gada olimpiskās spēles norisināsies jau bez boksa. "Mēs nepieņemam IBA vadības stilu," medijiem skaidroja Zviedrijas Boksa asociācijas vadītājs Pērs Aksels Šēhelms. "IBA pati uz savu roku pieņēma lēmumu atgriezt sacensībās Krievijas un Baltkrievijas sportistus, turklāt nevis kā neitrālus sportistus, bet ar atļauju pārstāvēt savu karogu. Tāpat arī skaidrs, ka OS mums ir svarīgākas par IBA rīkoto PČ. Līdz ar to gala lēmums patiesībā bija vienkāršs."

Pasaules čempionāts sievietēm ir paredzēts marta otrajā pusē Indijā, kamēr PČ vīriešiem būs maija sākumā Uzbekistānā. Nepiedalīšanās šajās sacensībās gan nenozīmē, ka Latvijas bokseriem būs garlaicīgs pavasaris – aprīļa otrajā pusē paredzēts Eiropas jauniešu čempionāts Armēnijā, kamēr no 22. jūnija līdz 2. jūlijam Polijā norisināsies Eiropas spēles, kur Latvijas vīriešu un sieviešu izlašu pārstāvji cīnīsies arī par olimpiskajām ceļazīmēm. Jāpiezīmē, ka IBA rīkotie pasaules čempionāti ir izņemti no OS kvalifikācijas sistēmas.

Pirmās valstis, kas paziņoja par PČ boikotu, bija ASV un Īrija, un tobrīd Krievijas uzņēmuma "Gazprom" finansētā IBA pavēstīja, ka "federāciju vadītājiem un politiķiem nav tiesību atņemt sportistiem viņu sapni kļūt par pasaules čempioniem". IBA arī solīja "spēcīgas sankcijas pret tiem, kas šo boikotu organizē un piedalās tajā" un šodien pavēstīja, ka "neakceptēs OS kvalifikācijas sistēmu, ja tajā netiks iekļauts pasaules čempionāts", tiesa, jāuzsver, ka olimpisko spēļu kvalifikācijas sistēmas izvēle ir tīri SOK pārziņā. To šodien publiskā paziņojumā uzsvēra arī ASV Boksa federācija, norādot, ka IBA cenšas iebiedēt bokserus, sniedzot viņiem maldinošu informāciju par olimpisko spēļu ceļazīmēm.

 +18 [+] [-]

, 2023-02-21 15:51, pirms gada
Visu cieņu! Kamēr Ukrainā ir karš, sacensības ar krievu/baltkrievu sportistiem un sponsoriem ir jāboikotē.

 +10 [+] [-]

, 2023-02-21 17:14, pirms gada
izdzimteņu nācijai nav vietas civilizētajā pasaulē.. okupantu varza tiek savākta un tie dodas slepkavot no tā saucamās smirdīgās kroplās krievijas iedzīvotājiem.. līdz ar to ikviens krievs, belaruss ir līdzatbildīgi par diktatoru un kara noziedznieku režīmiem savās valstīs
Slēpts komentārs: damokla_zobens_22

  +9 [+] [-]

, 2023-02-21 17:48, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Boikotētāju sarakstā neredzu Ukrainu. Piedalīsies?
Ukrainu šī tā saucamā boksa asociācija pati bija diskvalificējusi, ja nekas nav mainījies.
https://sportacentrs.com/bokss/0510...

  -4 [+] [-]

, 2023-02-21 19:14, pirms gada
Chelubejs rakstīja: izdzimteņu nācijai nav vietas civilizētajā pasaulē.. okupantu varza tiek savākta un tie dodas slepkavot no tā saucamās smirdīgās kroplās krievijas iedzīvotājiem.. līdz ar to ikviens krievs, belaruss ir līdzatbildīgi par diktatoru un kara noziedznieku režīmiem savās valstīs
Pret Ovečkinu man gan nav iebildumi

  +5 [+] [-]

, 2023-02-21 19:44, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Pret Ovečkinu man gan nav iebildumi
Man gan ir, palasi te: https://www.championat.com/hockey/a...

  +6 [+] [-]

, 2023-02-21 19:44, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Pret Ovečkinu man gan nav iebildumi
Tev protams! Vai tad pret boksa čempionātu tev ir iebildumi? 😀

  -4 [+] [-]

, 2023-02-21 23:59, pirms gada
Sportisti ne pie kā nav vainīgi un viņiem nav iespējas apturēt Putina režīmu. Tieši tāpat kā pirms gada bija Latvijā, tikai kara ieroči mūsu valdības rokās bija VAKCĪNAS, Sportists vai Tauta varēja protestēt, ka tās nogalinās cilvēkus, bet apstādināt to nespēja, pat U14 bērniem bija jāpieņem tā inde, ja gribēji piedalīties sacensībās, tāpat ari RUS sportists, nu nav viņam iespējas apstādināt RUS teroru! Sabiedrībai jātbalsta RUS sportisti! Vai kāds viņus ir uzklausījis??????

  +6 [+] [-]

, 2023-02-22 06:58, pirms gada
sandza rakstīja: Sportisti ne pie kā nav vainīgi un viņiem nav iespējas apturēt Putina režīmu. Tieši tāpat kā pirms gada bija Latvijā, tikai kara ieroči mūsu valdības rokās bija VAKCĪNAS, Sportists vai Tauta varēja protestēt, ka tās nogalinās cilvēkus, bet apstādināt to nespēja, pat U14 bērniem bija jāpieņem tā inde, ja gribēji piedalīties sacensībās, tāpat ari RUS sportists, nu nav viņam iespējas apstādināt RUS teroru! Sabiedrībai jātbalsta RUS sportisti! Vai kāds viņus ir uzklausījis??????
Turpinās pandemijas ņau.Visa Eiropa vakcinējās pie tam aktīvi un to pasaki diviem maniem paziņām jauniem cilvēkiem ,kuri pēc covid izslimošanas 30 gadu vecumā par invalīdiem kļuvuši.Un tas ir nelietīgi slimību bīstamu salīdzināt ar iebrukumu svešā valstī.
Slēpts komentārs: damokla_zobens_22

  +5 [+] [-]

, 2023-02-22 08:11, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Skumji, ka tā. Kura ražotāja poti bija saņēmuši?
Viņi nepaspēja vakcinēties ,jo Viņķele mistiskas rindas sākumā veidoja un cilvēki ap 30-40 nevarēja laicīgi vakcinēties.

  +4 [+] [-]

, 2023-02-22 08:40, pirms gada
sandza rakstīja: Sportisti ne pie kā nav vainīgi un viņiem nav iespējas apturēt Putina režīmu.
Apturēt Putina režīmu varbūt arī nē, iespējas atvaļināties no armijas vai policijas, kur liela daļa sportistu saņem algu, gan jau būtu. Un man pat neliekas pārāk svarīgi, vai tāds sportists tiešām tic krievu nācijas izredzētībai vai vienkārši grib gan zivtiņu apēst, gan uz daikta uzsēsties...
Slēpts komentārs: damokla_zobens_22

  -3 [+] [-]

, 2023-02-22 10:28, pirms gada
coffijs rakstīja: Turpinās pandemijas ņau.Visa Eiropa vakcinējās pie tam aktīvi un to pasaki diviem maniem paziņām jauniem cilvēkiem ,kuri pēc covid izslimošanas 30 gadu vecumā par invalīdiem kļuvuši.Un tas ir nelietīgi slimību bīstamu salīdzināt ar iebrukumu svešā valstī.
Tāpēc, ka neiroloģiskas problēmas. Cik daudz rakstu par to, ka dabūn paralīzi no covid ir arī no vakcīnas iegūšanas, jo viņas +/- gatavo no vīrusa modificēšanas.
Kopumā tā paralīze ir ļoti, ļoti reta, teikt ka tev ir 2 paziņas invalīdi no tā skan kā delfi reklāmraksts.
Pašam 3 potes, katrā no tām slimošanas un efekti no viņām lielāki kā no covid, ko dabūju gadu(balstvakcīnas prasīja ik pēc 6 mēn... ) pēc pēdējās potes.

  -3 [+] [-]

, 2023-02-22 10:32, pirms gada
coffijs rakstīja: Viņi nepaspēja vakcinēties ,jo Viņķele mistiskas rindas sākumā veidoja un cilvēki ap 30-40 nevarēja laicīgi vakcinēties.
Bet tagad taču ir izgājuši pilnu kursu, ieskaitot balstvakcīnaa?

  -3 [+] [-]

, 2023-02-22 10:49, pirms gada
elements rakstīja: Ukrainu šī tā saucamā boksa asociācija pati bija diskvalificējusi, ja nekas nav mainījies.
https://sportacentrs.com/bokss/05102022-ukrainu_diskvalife_krievijas_sodu_atcel_j
Ir jau pagājis ilgs laiks, varbūt situācija ir mainījusies. SC autori varētu to noskaidrot, citādi raksts ir nepilnīgs.
Slēpts komentārs: damokla_zobens_22