Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kriss Džonss divas nedēļas pēc pirmā zaudējuma paziņo par karjeras beigām

Jānis Pārums

Kriss Džonss divas nedēļas pēc pirmā zaudējuma paziņo par karjeras beigām
Epizode no cīņas, kura pielika punktu Krisa Džonsa(no kreisās) karjerai. Foto: AP/Scanpix

Bijušais WBA pasaules čempiona boksā svara kategorijā līdz 57.2 kilogramiem indonēzietis Kriss Džonss (48-1-3, 22KO), kurš šomēnes piedzīvoja pirmo zaudējumu profesionāļos, oficiāli paziņojis par boksera karjeras beigām.

Profesionālajā boksā Džonss debitēja 1998.gadā, bet 2003.gada septembrī viņš izcīnīja WBA pagaidu čempiona titulu, pārspējot Oskaru Leonu. Pēc dažiem mēnešiem Džonsam tika piešķirts pilnvērtīga čempiona statuss. Vēlāk viņš 18 reizes spēja titulu aizstāvēt un tikai šī gada 6.decembrī, piedzīvojot pirmo zaudējumu karjerā (ar tehnisko nokautu sestajā raundā pret Simpivi Vetjeku – aut.) , indonēzietis zaudēja arī pirms desmit gadiem izcīnīto titulu.

Ārpus Āzijas Kriss Džonss bija diezgan mazpazīstams bokseris, jo uz Amerikas tirgu nekad nav īpaši tiecies un ASV aizvadījis tikai divas cīņas, bet kopumā ārpus Āzijas – tikai piecas. Tomēr vairāk nekā 15 gadus ilgās karjeras laikā viņam bijušas vairākas zīmīgas uzvaras, piemēram, pār Deriku Gaineru, Rokiju Huaresu un leģendāro Huanu Manuelu Markesu.

Džonss līdz pat zaudējumam decembra sākumā bija visilgāk titulu nosargājušais aktīvais bokseris, bet tagad šis gods ticis smagsvaru čempionam Vladimiram Kļičko (61-3, 51KO), kuram IBF tituls ir kopš 2006.gada aprīļa, kad viņš pārspēja Krisu Bērdu. Boksa vēsturē visilgāk titulu spējis nosargāt Džo Lūiss (66-3, 52KO), kas čempiona godā bija 11 gadus un 252 dienas.

Izmantotie resursi:
Boxing News & Results updated 24/7 - Fightnews

     [+] [-]

, 2013-12-19 16:45, pirms 11 gadiem
Aizgāja kā zaudētājs,neskan labi