Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kanelo un Plānts vienojas aizvadīt visu titulu apvienošanas cīņu

Rolands Eliņš

Kanelo un Plānts vienojas aizvadīt visu titulu apvienošanas cīņu
Sauls Kanelo Alvaress. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Meksikas boksa superzvaigzne Sauls "Kanelo" Alvaress un ASV bokseris Keilebs Plānts vienojušies aizvadīt cīņu, kurā galdā tiktu likti visu četru vadošo boksa organizāciju čempiona tituli otrajā vidējā svara kategorijā.

Kanelo un Plāna cīņa sākotnēji bija paredzēta jau septembra vidū. Alvaress jau pēc savas iepriekšējās uzvaras maijā, kad pieveica Billiju Džo Sondersu, bija publiski norādījis, ka tēmē uz Plāntu rudenī, lai apvienotu visas četras čempiona cīņas, taču abu pušu pārrunas nesen izjuka.

Alvaress bija apsvēris iespēju pacelties svara kategoriju augstāk un izaicināt Dmitriju Bivolu, taču pārdomāja un nolēma savu cīņu atlikt uz novembri, lai varētu ilgāk aizvadīt treniņus un paspēt noorganizēt cīņu pret Plāntu.

Tas arī šobrīd izdevies, un ESPN vēsta, ka panākta vienošanās par cīņu novembrī, ko organizēs "Premier Boxing Champions" jeb PBC. Precīzs cīņas datums vēl netiek nosaukts, bet ESPN norāda, ka Kanelo sadarbība ar PBC pagaidām paredzēta tikai uz vienu cīņu.

Kanelo pieder pasaules čempiona tituls otrā vidējā svara kategorijā (līdz 76.2kg) WBO, WBC un WBA versijās, un viņš tiek uzskatīts par šobrīd labāko bokseri vispār. Tikmēr 29 gadus vecajam Plāntam (21-0) pieder IBF čempiona josta.

Tika vēstīts, ka Kanelo par cīņu varētu nopelnīt summu, kas ir virs 40 miljoniem dolāru, saņemot ienākumus arī no Meksikas televīzijas un saviem sponsoriem, kamēr Plāntam tiktu honorārs, kas būtu lielāks par desmit miljoniem. Tas būtu Plānta boksera karjeras nepārprotami lielākais honorārs, taču sākotnēji vienošanos neizdevās panākt.

Kā stāstīja Plānts, abas puses nevarēja vienoties par līguma punktiem, kas saistīti ar viena boksera netikšanu uz cīņu savainojuma vai slimības dēļ. Proti, ja Plānts nevarētu piedalīties cīņā, tad Kanelo vēlējās, lai viņa honorārs paliek iepriekšējā apjomā, bet, ja kaut kādu iemeslu dēļ Kanelo pats nebūtu gatavs cīņai, tad Plāntam būtu jānogaida ar cīņu.

Tagad šīs domstarpības ir atrisinātas, un novembrī būs Kanelo iespēja pirmoreiz kļūt par neapstrīdēto pasaules čempionu kādā svara kategorijā. Līdz šim Kanelo bijis pasaules čempiona godā četrās svara kategorijās, un trijās no tām spējis apvienot 2-3 čempiona jostas no četrām.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...

     [+] [-]

, 2021-08-20 12:24, pirms 3 gadiem
Canelo, protams, neliels favorīts, bet fights būs mega labs