Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vai Saikss Povetkinam būs tikai formalitāte?

Jānis Pārums

Vai Saikss Povetkinam būs tikai formalitāte?
Aleksandrs Povetkins un Tauruss Saikss
Foto: AFP

Šovakar plkst. 23:00 pēc Latvijas laika Maskavas piepilsētā Čehovā Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) obligātais titula pretendents Aleksandrs Povetkins (Krievija) tiksies ar amerikāni Taurusu Saiksu.

Lai gan Povetkins šajā cīņā tiek uzskatīts par neapstrīdamu favorītu, pats krievs ir piesardzīgs, uzsverot, ka pretinieks ir jānovērtē un jāmācās no citu kļūdām. Šajā sakarā Povetkins pieminējis arī IBO, IBF un WBO čempiona Vladimira Kļičko pirmo zaudējumu karjerā pret Rosu Pjuriti – redz, arī toreiz bijis viens neapstrīdams favorīts (Kļičko), bet cīņa noslēgusies ar autsaidera Pjuriti uzvaru.

Povetkins (15-0, 11KO) šī gada sākumā izcīnīja tiesības boksēties ar Vladimiru Kļičko, taču ukrainis vispirms nolēma cīnīties ar WBC obligāto titula pretendentu Toniju Tompsonu, uzsverot, ka amerikānis uz cīņu par titulu gaidījis ilgāk. Pagājušās nedēļas nogalē Kļičko Tompsonu nokautēja, līdz ar to, šī gada nogalē cīņa starp Kļičko un Povetkinu, visticamāk, notiks.

Lai gaidot cīņu ar Kļičko, laiku nepavadītu dīkstāvē, Povetkins nolēma aizvadīt cīņu, tiesa, par pretinieku izvēloties ne pārāk spēcīgu bokseri – Taurusu Saiksu (25-4-1, 7KO). Vismaz pēc iepriekšējiem krieva izteikumiem varēja noprast, ka pretinieks būs spēcīgāks. Tiesa, Povetkins neuzskata, ka Saikss varētu būt ne pārāk stiprs bokseris.

"Nesaprotu tos cilvēkus, kuri saka, ka Saikss nav nopietns pretinieks un cīņa man būšot viegla. Protams, amerikānis nav boksa zvaigzne, taču tik un tā ir labs bokseris. Viņš ir ieradies, lai uzvarētu, nevis vienkārši atstrādātu savu honorāru, jo panākuma gadījumā viņa akcijas krietni augtu," Povetkins sacījis Krievijas žurnālistiem.

Ja šovakar Povetkins Saiksam piekāpsies, tad zaudēs arī IBF obligātā titula pretendenta nosaukumu. Reti kurš gan tādu iznākumu uzskata par reālu – gan boksa eksperti, gan bukmeikeri Povetkinu uzskata par neapšaubāmu cīņas favorītu, savukārt Saikss par to nemaz nepārdzīvo, sakot, ka ar šo lomu prot sadzīvot.

"Mani nebiedē, ka šīs cīņas favorīts būs Povetkins. Tā ir normāla situācija – mani visu dzīvi nav novērtējuši un pēc tam es esmu pierādījis, cik vērts patiesībā esmu. Esmu lieliskā formā un noskaņojies tikai uz uzvaru. Ja gribat nopelnīt, izdariet likmi uz mani," Saikss nodeva vēstījumu totalizatoru cienītājiem.

Likmes Latvijas bukmeikeru kantoros šodien runāja pašas par sevi - optibet.lv nešaubījās par Povetkina uzvaru (Povetkins – 1.02, neizšķirts – 32.00, Saikss – 11.00), līdzīgas likmes piedāvāja arī bet24.com (Povetkins – 1.03, neizšķirts – 35.00, Saikss – 10.00). Citi Latvijas bukmeikeru kantori nepiedāvāja likt likmes uz šo cīņu.

Povetkinam tikai atlicis apliecināt savu pārākumu ringā. It kā viegls uzdevums...

  +1 [+] [-]

, 2008-07-19 21:49, pirms 16 gadiem
Vismaz reali skataas uz savām reālajaam iespējām ! Daudzi citi butu sakushi bruuķeet muti !! kā piemeram Tomsons !

  +2 [+] [-]

, 2008-07-19 22:01, pirms 16 gadiem
es neriskētu, bet kāds var pemēģināt