Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Ramlavs: “Pēc iepriekšējās cīņas biju zaudējis nelielu ticību sevī”

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Ramlavs: “Pēc iepriekšējās cīņas biju zaudējis nelielu ticību sevī”
Artjoms Ramlavs ar komandu (pa labi) pēc uzvaras. Foto: balticevents.info/LNK Boxing

Sestdienas vakarā “Tonybet Fight Night” cīņu šovā “Arēna Rīga” IBA interkontinentālā čempiona jostu svarā līdz 59 kilogramiem izcīnīja latviešu bokseris Artjoms Ramlavs (16-2, 8 KO), ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveicot brazīlieti Eduardu Kostu Du Naskimentu (9-2, 5 KO). Sarunā ar Sportacentrs.com Ramlavs dalījās ar psiholoģiskajām barjerām pirms cīņas, kā arī nosauca uzvaras atslēgas.

33 gadus vecajam Artjomam Ramlavam šī bija karjeras trešā titulcīņa. 2019. gadā latvietis piekāpās britam Ārčijam Šārpam duelī par WBO Eiropas titulu, bet pērn kļuva par upuri boksa farsam Polijā, IBO kontinentālā čempiona titulcīņā piekāpjoties vietējam bokserim Damjanam Vrešinskim. Šoreiz rīdzinieks ringu atstāja ar paceltām rokām un jostu uz pleca. “Ir tāds teiciens “Dievs mīl trijnieku”, un es tam ticu – trešajā cīņā izcīnīju titulu,” gandarīts par paveikto bija Ramlavs.

“Trenerim bija gan A, gan B, gan C plāns. Izpildīju pirmo plānu uz 100% - varbūt bija kādas liekas kļūdas, bet kopumā viss sanāca. Guvām uzvaru, un esmu ļoti priecīgs par to. Galvenais, ka arī treneris priecīgs, un liels paldies par viņa darbu,” izteicās “LNK Boxing” organizācijas bokseris, kurš pirmo reizi karjerā bija galvenās boksa šova cīņas dalībnieks “Arēna Rīga”.

Brazīlietis Naskimentu izrādīja sīkstu pretestību, tomēr cīņas vidū iniciatīvu izdevās pārņemt Ramlavam, kurš to arī noveda līdz uzvarošām beigām. “Gaidīju, ka būs grūti - viņš ir ļoti labs bokseris, ļoti pieredzējis. Katru savu pretinieku lieku augstāk, it kā man būtu nereāli ar viņu boksēt. Bet, kad sākas cīņa, es maz pamazām sāku saprast, ka pretī nav nekā nereāla vai fantastiska, un daru savas lietas, pildu trenera plānu. Labāk gatavoties tam, ka pretinieks ir ļoti stiprs, nevis vājš, lai nerastos lieki pārsteigumi. Viss izdevās, un esmu ļoti priecīgs,” izteicās trenera Aleksandra Sotņika audzēknis un jaunais “International Boxing Association” interkontinentālā pusvieglā svara titula īpašnieks.

Ramlavs nenoliedza, ka pirms cīņas bijis jātiek galā arī ar psiholoģiskām barjerām, ņemot vērā notikumus iepriekšējā titulcīņā pirms četriem mēnešiem Polijā: “Tu esi pirmais cilvēks, kam to pasaku – pēc iepriekšējās cīņas zaudēju nelielu ticību sevī, un radās šaubas, vai es to tiešām varu, vai man būs spēks to izdarīt. Bija šāds psiholoģiskais moments galvā, bet cīņas laikā sapratu, ka viss izdosies. Trenerim bija sagatavots plāns, un darīju to, kas no manis tika prasīts.”

Latviešu bokseris izcīnījis IBA interkontinentālo jostu, taču atzina, ka tās aizstāvēšana šobrīd nebūtu primārais – Ramlavs vēlas mērķēt augstāk: “Šis ir interkontinentālais tituls – ir vēl arī pasaules čempiona josta, un gribu pacīnīties par to. Tas būtu vislabākais scenārijs.” IBA pasaules čempions ir Indonēzijas bokseris Ongens Saknosivi (10-0, 9 KO).

Izcīnot titulu, Ramlavam izdevies piepildīt arī kādu svarīgu solījumu: “Esmu tiešām ļoti priecīgs. Vienreiz apsolīju savai vecmammai, kura diemžēl jau ir mirusi, ka izcīnīšu čempiona titulu. Tagad esmu to piepildījis, un tas man ir pats svarīgākais.”