Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kā Fjūrija iespējamais pretinieks tiek piesaukts Brieža vecais "paziņa" Čarrs

Rolands Eliņš

Kā Fjūrija iespējamais pretinieks tiek piesaukts Brieža vecais "paziņa" Čarrs
Manuels Čarrs 2015. gadā pret Mairi Briedi. Foto: Foto: Akhmat Fight Show Facebook

Pasaules čempions smagsvaros WBC versijā Taisons Fjūrijs turpina pārrunas ar obligāto pretendentu Dilianu Vaitu, taču, kamēr abas puses nespēj panākt vienošanos, Fjūrija promouters Bobs Arums nosaucis divus bokserus, kuri varētu ieņemt Vaita vietu – tas ir jau iepriekš apspriestais soms Roberts Heleniuss un Manuels Čarrs, kura piesaukšana šajā sakarā ir krietns pārsteigums.

Manuels Čarrs (32-4) iepriekš ilgāku laiku bija WBA regulārā čempiona statusā, kas gan vairāk kalpoja kā atgādinājums, cik mazs ir šī "regulārā čempiona" titula prestižs. Čarrs kopš 2016. gada šo titulu aizstāvēja tikai vienreiz, taču WBA ļāva viņam to paturēt līdz pat 2021. gadam. 37 gadus vecais Čarrs dažādu blakusapstākļu dēļ iepriekšējos piecos gados aizvadījis tikai vienu cīņu, iepriekšējā maijā otrajā raundā pieveicot mazpazīstamo Kristoferu Lavdžoju.

Čarrs Latvijas boksa līdzjutējiem vislabāk pazīstams no 2015. gada, kad viņš aizvadīja cīņu pret Mairi Briedi un tika efektīgi nokautēts. Briedis ar šo uzvaru krietni paaugstināja savas akcijas, kas pēc tam noveda pie iespējas cīnīties par krūzeru titulu, kamēr Čarrs smagsvaros uzvarēja četrās nākamajās cīņās un savu pēdējo zaudējumu cietis pret Briedi.

Savas mazās aktivitātes dēļ un savu pretinieku zemā ranga dēļ Čarru šobrīd veltīgi meklēt pasaules smagsvaru rangos, taču "Top Rank" vadītājs Bobs Arums publiski piesaucis Vāciju pārstāvošo bokseri kā iespējamo Taisona Fjūrija pretinieku WBC titulcīņā.

"Ja Dilians Vaits kaut kādu iemeslu dēļ nepiekritīs cīņai, protams, ka mēs neliksim Fjūrijam vienkārši gaidīt nākamo pavērsienu," intervijā sacīja Arums. "Fjūrijs vēlas cīnīties, turklāt pēc iespējas drīzāk. Ja Vaits cīņu nevēlēsies, mēs skatīsimies citā virzienā. Mums ir pieejami tādi vīri kā Roberts Heleniuss un Manuels Čarrs, kuri būtu pieklājīgi pretinieki."

38 gadus vecais Heleniuss (31-3) ir pat gadu vecāks nekā Čarrs, taču somu bokseris šobrīd atrodas savas karjeras augstākajā punktā. Viņš izcīnījis divas uzvaras pēc kārtas augsta profila cīņās pret poli Adamu Kovņacki, un tiek piesaukts, ka Heleniuss nopelnījis titulcīņas iespēju.

Fjūrija un Vaita pārstāvju pārrunas gan turpinās, un Vaits iespēju aizvadīt cīņu par pasaules čempiona titulu gaidījis ilgi, taču cīņas organizēšanu apgrūtina finansiālās prasības. WBC noteikusi, ka cīņa tiks izlikta izsolē, kurā honorāru sadalījums būs ar attiecību 80:20 Fjūrija labā, taču šīs izsoles datums jau vairākkārt atlikts.

Izmantotie resursi:
https://www.dazn.com/en-PL/news/box...

  +2 [+] [-]

, 2022-01-19 17:44, pirms 2 gadiem
man liekas tā arī būs Čarra pēdējā cīņa uz šīs planētas ';

     [+] [-]

, 2022-01-19 22:23, pirms 2 gadiem
Domaaju, ka Fjuurijs ar Heleniusu neriskees. Paaraak biistams tomeer soms. Par Charu smiekli naak, tad jau ar Dzeiku Polu arii var bokseet.