Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Rolands Eliņš

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.

Dmitrijs Bivols (22-0), kura rēķinā ir uzvara arī pār Kanelo Alvaresu, ir pasaules čempions WBA versijā. Arturs Beterbijevs (20-0) ir pasaules čempions WBC, IBF un WBO versijās. Viņu savstarpējā cīņa tika piesaukta kā loģisks nākamais solis jau ilgāku laiku, tika ziņots arī par vienošanās noslēgšanu, un tagad viss apstiprināts arī oficiāli - līdz šim nepieveiktie bokseri savā starpā sacentīsies 1. jūnijā Saūda Arābijā.

Gan Bivols, gan Beterbijevs uzturas ārpus agresorvalsts krievijas, ko pārstāvējuši iepriekšējās cīņās, un viņi savus čempiona titulus aizstāvējuši sankcionētās cīņās arī pēc kara sākuma. Taču savstarpējo cīņu aizkavēja arī tas apstāklis, ka WBC apņēmusies savu atbalstu Ukrainai izrādīt, nesankcionējot titulcīņas ar agresorvalstu bokseru dalību. WBC uzskata, ka uz Beterbijevu tas neattiecas, jo viņš dzīvo Kanādā un viņam ir Kanādas pase. Tagad Bivols cīņai tiek pieteikts kā Kirgizstānas bokseris, kur viņš dzimis.

Papildus pussmagā svara visu titulu apvienošanas cīņai 1. jūnijā Saūda Arābijā būs arī iespaidīga un ļoti interesanta "undercard" cīņu sērija. Tās princips ir vienkāršs - divi senie konkurenti boksa biznesā Frenks Vorens no "Quensberry Promotions" un Edijs Hērns no "Matchroom Boxing" izvēlējušies katrs piecus sevis pārstāvētos bokserus, kuri sacentīsies piecu cīņu sērijā.

Katram promouteram bija iespēja pieteikt vienu bokseri, kuram nav līguma ar attiecīgu promouteru, un Hērns šeit sev sarunāja bijušo smagsvaru čempionu Deonteju Vailderu. Vailders cīnīsies pret Ķīnas bokseri Žileju Žangu, un interesanti, ka viņi abi savās iepriekšējās cīņās piekāpās jaunzēlandietim Džozefam Pārkeram.

Vēl viena smagsvaru cīņa šajā sērijā būs starp diviem citiem titulcīņas tīkotajiem - Daniels Dubuā ("Quenesberry") cīnīsies pret Filipu Hrgoviču ("Matchroom"), un šo cīņu vēlāk varētu papildināt IBF čempiona tituls. Šobrīd tas pieder Oleksandram Usikam, kurš maijā arī šo titulu aizstāvēs pret Taisonu Fjūriju, un teorētiski tituls pēc tam varētu kļūt vakants.

Pussmagajā svara Kreigs Ričardss ("Matchroom"), kurš pirms gada savainojuma dēļ "noleca" no cīņas pret Latvijas bokseri Ričardu Bolotņiku, cīnīsies pret Villiju Hačinsonu ("Quensberry"), vidējā svarā Hamza Šīrazs ("Quensberry") spēkosies pret Ostinu Viljamsu ("Matchroom"), bet visvieglākajā svarā savu WBA titulu aizstāvēs Reimonds Fords ("Matchroom"), cīnoties pret Niku Bolu ("Quensberry").

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/beterbi...
https://www.boxingscene.com/matchro...

     [+] [-]

, 2024-04-18 18:07, pirms 2 nedēļām
eliņš-teliņš darbībā

Bet Beterbijevs pārstāv Kanādu jau sen