Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Miris ilggadējais WBC prezidents Suleimans

Jānis Pārums

Miris ilggadējais WBC prezidents Suleimans
Hosē Suleimans

Ceturtdien 82 gadu vecumā miris Pasaules Boksa padomes (WBC) prezidents Hosē Suleimans, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Jaunībā Suleimans nodarbojies ar boksu amatieru līmenī, bet vēlāk darbojies arī kā treneris, tiesnesis, ringa tiesnesis un promouters. 1964.gadā dibinātajai WBC organizācijai viņš pievienojās 1968.gadā un ātri vien virzījās pa karjeras kāpnēm. 1975.gada 5.decembrī viņš tika ievēlēts par WBC prezidentu. Šajā amatā viņš bija līdz pat savai nāves dienai 2014.gada 16.janvārī, tātad 38 gadus un 42 dienas. 2007.gadā Suleimans tika iekļauts Starptautiskajā Boksa Slavas zālē.

Suleimana vadībā WBC pieņēma daudzus būtiskus lēmumus, veicinot sportistu drošību. Tāpat tieši WBC mainīja noteikumus, samazinot raundu skaitu no 15 līdz 12, kā arī nosakot svēršanās procedūru 24 stundas pirms cīņas.

Oktobrī Suleimanam tika veikta sirds operācija, pēc kuras veselības stāvoklis uzlabojās, tomēr 30.decembrī WBC prezidenta dēls Maurisio Suleimans atklāja, ka radušās papildu komplikācijas un viņa tēvs nekad neatveseļosies. 16.janvārī Hosē Suleimans devās aizsaulē.

Izmantotie resursi:
Boxing News