Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Ukrainas aizstāvis Lomačenko grasās atsākt karjeru un vēlas kļūt par neapstrīdamu čempionu

Agris Suveizda

Ukrainas aizstāvis Lomačenko grasās atsākt karjeru un vēlas kļūt par neapstrīdamu čempionu
Vasilijs Lomačenko. Foto: AP/Scanpix

Ukraiņu bokseris Vasilijs Lomačenko (16-2, 11 KO), kurš bijis pasaules čempiona godā trijās svara kategorijās, ielidojis Losandželosā un Dienvidkalifornijā uzsāks gatavošanos savai nākamajai cīņai, kas oktobra beigās varētu notikt pret amerikāni Džemeinu Ortisu (16-0-1, 8 KO), pavēstījusi ESPN.

Lomačenko februāra vidū ar austrālieti Džordžu Kambososu vienojās par titulcīņu, kurai būtu jānotiek 5. jūnijā, tomēr drīz pēc tam sekoja Krievijas plaša mēroga iebrukums Ukrainā un Lomačenko, iestājies Ukrainas Teritoriālās aizsardzības spēkos, martā no cīņas oficiāli atteicās. Nu ukrainis izlēmis atsākt karjeru ar mērķi drīzumā atkal tikt pie iespējas kļūt par labāko bokseri vieglā svara kategorijā.

ESPN ziņo, ka Lomačenko nākamā cīņa varētu būt oktobra beigās pret amerikāni Ortisu, bet nākamgad Lomačenko varētu tikt pie titulcīņas pret oktobra vidū gaidāmās Devina Heinija un Kambososa revanša cīņas uzvarētāju. Lomačenko aizstājušais Heinijs jūnijā Melburnā ar tiesnešu vienbalsīgu lēmumu pieveica mājinieku Kambososu, kļūstot par neapstrīdamu divīzijas čempionu – Heinijs nosargāja WBC jostu un izcīnīja WBA, IBF un WBO jostas.

34 gadus vecais Lomačenko ir bijis pasaules čempions pusvieglajā svarā (līdz 57,15 kg), otrajā pusvieglajā svarā (līdz 58,96 kg) un vieglajā svarā (līdz 61,23 kg). 2020. gada oktobrī notika cīņa starp WBA un WBO čempionu Lomačenko un IBF čempionu Teofimo Lopesu, un ukrainis tajā zaudēja ar vienbalsīgu lēmumu, palikdams bez tituliem. 2021. gada jūnijā viņš atgriezās ar uzvaru pār Masajoši Nakatani (tehniskais nokauts), bet decembrī tika galā arī ar Ganas bokseri Ričardu Kommiju (vienbalsīgs lēmums).

Jau šonedēļ ringā kāps cits izcils ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks, kurš sestdien Saūda Arābijā atkārtoti cīnīsies pret Entoniju Džošua, kuram septembrī atņēma WBA, IBF, WBO un IBO smagsvaru titulus.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/ESPNRingside/st...

     [+] [-]

, 2022-08-20 21:16, pirms 2 gadiem
Ukrainas aizstāvis

Kurā vietā? Tāds pats kā Usiks vai? Visu cieņu abiem bokseriem, bet nu nevajag rakstīt to kas nav.