Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vailders nosargā titulu pret Areolu, Rigondo salauž žokli Dikensam

Jānis Pārums

Vailders nosargā titulu pret Areolu, Rigondo salauž žokli Dikensam
Deontijs Vailders
Foto: AFP/Scanpix

WBC pasaules čempions boksā smagajā svarā amerikānis Deontejs Vailders (37-0, 36KO) šorīt Alabamā (ASV) pārspēja titula pretendentu, savu tautieti Krisu Areolu (36-5-1, 31KO).

Vailders dominēja ringā jau no paša cīņas sākuma un ceturtajā raundā Areolu aizsūtīja nokdaunā. Daudz netrūka, lai pretinieks tiktu arī nokautēts, tomēr Areolu paglāba gongs, kas vēstīja par raunda beigām. Arī turpinājumā pārliecinošāks bija Vailders. Areolam gan izdevās vairākkārt izdarīt labus sitienus, taču nopietnu pretestību izrādīt viņš nespēja.

Cīņas vidusdaļā Vailders savainoja labo roku, ko turpinājumā izmantoja reti, taču arī cīnoties praktiski tikai ar vienu roku, kontrolēja notikumus ringā. Pirms devītā raunda Areolas sekundanti atteicās laist savu bokseri ringā (bokseris vairs neredzēja ar kreiso aci, pie kuras bija izveidojusies liela hematoma), tādējādi tiesnesim atlika apturēt cīņu.

Vailders sev piederošo titulu nosargāja jau ceturto reizi kopš tā izcīnīšanas 2015.gada janvārī pret Bermeinu Stivernu (vienīgā Vaildera cīņa, kas noslēgusies pēc punktiem). Savukārt Areolam šis bija trešais neveiksmīgais mēģinājums tikt pie pasaules čempiona titula (iepriekš – zaudējums Vitālijam Kļičko 2009.gadā un jau pieminētajam Stivernam 2014.gadā).

Jāpiebilst, ka medicīniskajās pārbaudēs pēc cīņas Vailderam tika konstatēts ne tikai labās rokas (plaukstas) lūzums, bet arī pleca muskuļu plīsums. Vailders atzina, ka tas patraucējis viņam cīņu noslēgt jau ātrāk.

Kārtējo uzvaru profesionālajā ringā izcīnīja arī WBA superčempions svarā līdz 55.3 kilogramiem kubietis Giljermo Rigondo (17-0, 11KO), kurš sešu minūšu laikā tika galā ar britu Džeimsu Dikensu (22-2, 7KO). Otrajā raundā vienā no epizodēm Ringondo ar spēcīgu sitienu no kreisās salauza Dikensa žokli, un raunda beigām cīņa tika apturēta.

     [+] [-]

, 2016-07-21 11:42, pirms 8 gadiem
Vailders man patika šai cīņā, arī raksturs ir. Varbūt tā ir smagsvaru nākotnes īstā zvaigzne.