Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kanelo titulu aizstāvēs 27. februārī, paziņoti arī Glovacka un Povetkina cīņu datumi

Rolands Eliņš

Kanelo titulu aizstāvēs 27. februārī, paziņoti arī Glovacka un Povetkina cīņu datumi
Kšištofs Glovackis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Ziemas beigas un pavasara sākums profesionālā boksa kalendārā solās būt saspringts un notikumiem bagāts laiks. "The Athletic" vēsta, ka panākta vienošanās par Saula "Kanelo" Alvaresa cīņu 27. februārī, aizstāvot savu WBC pasaules čempiona titulu pret obligāto kandidātu Avni Jildirimu, kamēr "Matchroom Boxing" oficiāli paziņojusi, ka sestajā martā tiks aizvadīta smagsvaru Aleksandra Povetkina un Diliana Vaita revanša cīņa, kamēr Mairim Briedim iepriekš piederējusī WBO čempiona josta krūzeru svara kategorijā tiks izcīnīta 20. martā, kad par to sacentīsies Kšištofs Glovackis un Lorenss Okolijs.

Kšištofa Glovacka saslimšanas ar Covid-19 dēļ decembrī plānotā WBO krūzeru divīzijas čempiona jostas izcīnīšana nenotika, jo Glovackis ir titula obligātais pretendents, un viņa pretiniekam Lorensam Okolijs nācās pagaidīt. Tā vietā Okolijs aizvadīja cīņu pret mazpazīstamu Polijas bokseri, izcīnīja dominējošu uzvaru un solījās gaidīt Glovacki ringā. Tagad viņu cīņa izziņota oficiāli, tā notiks 20. martā, un paredzams, ka par cīņas norises vietu tiks izraudzīta Anglija.

Glovackim tā būs pirmā cīņa gandrīz divu gadu laikā – Polijas bokseris iepriekš ringā devās 2019. gada vasarā Rīgā, sacenšoties pret Mairi Briedi, un šīs cīņas rezultātā palika bez WBO čempiona jostas.

Covid-19 dēļ tika pārcelta arī Aleksandra Povetkina un Diliana Vaita cīņa smagsvaros. Povetkins vasaras otrajā pusē ar negaidītu nokautu atņēma Vaitam WBC pagaidu čempiona titulu, bet pēc tam Krievijas boksa veterāns saslima ar Covid-19, slimības sekas izjuta vēl ilgāku laiciņu, kas lika cīņu pārcelt pat divreiz. Tagad paziņots, ka šī cīņa notiks sestajā martā, bet par norises vietu vēl skaidrības nav – Vaits ļoti vēloties, lai cīņu varētu aizvadīt pie pilnām tribīnēm, tāpēc tiek izskatītas vietas, kur to varētu noorganizēt, piemēram, Maroka, Gibraltārs vai kāda valsts Āzijā.

Uz 20. martu pārceltā arī Artura Beterbijeva cīņa pret Adamu Deinsu. Beterbijevam šomēnes bija plānots aizstāvēt savus čempiona titulus pussmagajā svara kategorijā, taču arī šos plānus izjauca Covid-19. Beterbijevs nav aizvadījis cīņu kopš 2019. gada oktobra, turklāt vēl ne vienu profesionālā boksa cīņu nav aizvadījis Krievijas teritorijā. 20. martā tam vajadzētu mainīties, jo cīņa ieplānota Maskavā.

Oficiāli tikmēr atcelta cita šīs svara kategorijas pārstāvja Sergeja Kovaļova cīņa pret Uzbekistānas uzlecošo zvaigzni Bektemiru Melikuzijevu, jo Kovaļovam tika konstatēta aizliegto vielu klātbūtne organismā. Tiek gan vēstīts, ka cīņas organizatori saskārušies arī ar citām grūtībām šīs 30. janvārī Maskavā plānotās cīņas sakarā.

"The Athletic" tikmēr vēsta, ka boksa superzvaigzne Kanelo Alvaress panācis vienošanos par sava WBC titula aizstāvēšanu otrā vidējā svara kategorijā, 27. februārī tiekoties pret Turcijas bokseri Avni Jildirimu. Jildirims savā karjerā ieguvis bilanci 21-2, taču cieta zaudējumu iepriekšējā cīņā pret Entoniju Direlu, un pie cīņas pret Kanelo Jildirims tiek tikai tāpēc, ka ir noteikts kā WBC titula obligātais pretendents, un viņš būs izteikta pastarīša lomā.

Par to, ka Jildirima cīņa ir vairāk kavēklis Alvaresa karjerā, nevis nopietns šķērslis, uzskatāmi liecina arī tālākie Meksikas boksera plāni, proti, ja netiks gūti savainojumi, viņš pēc tam savu nākamo cīņu vēlas aizvadīt jau piektajā maijā, jau izvēloties pretinieku pēc sportiskā principa. Ja šie plāni piepildīsies, Kanelo sanāks trīs cīņas pusgada laikā, jo decembrī viņš aizvadīja cīņu pret Kallumu Smitu, Supersērijas uzvarētāju, izcīnot dominējošu uzvaru.

Boksa kalendāra sakarā jāpiesauc arī Taisona Fjūrija un Entonija Džošua cīņas plānošanas process. Šī cīņa vēl ir patālu no apstiprināšanas, taču abas puses uztur sarunas, un Fjūrijs vakar veica tvītu, kurā pavēstīja, ka šī cīņa 2021. gadā notiks. Tas būtu gada notikums sportā, bet brīdim, kad tas piepildās dzīvē, vēl jāpagaida, abu bokseru pārstāvjiem turpinot censties tikt galā ar cīņas šķēršļiem, ieskaitot to, ka Džošua piederošajam WBO titulam ir obligātais pretendents Oleksandrs Usiks, kurš vienreiz jau spēris soli malā un devis piekrišanu Džošua aizvadīt citu cīņu.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/MikeCoppinger/s...
https://danrafael.substack.com/p/sa...