Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Hans sakauj Barreru, Makarinelli piedzīvo fiasko

Jānis Pārums

Hans sakauj Barreru, Makarinelli piedzīvo fiasko
Amirs Hans un Marko Antonio Barrera
Foto: AFP

Aizvadītajā naktī Mančesteras "M.E.N." arēnā perspektīvais britu bokseris Amirs Hans (svara kat. līdz 61.2kg) piektajā raundā ar tehnisko lēmumu (TD) guva uzvaru pār leģendāro meksikāņu bokseri Marko Antonio Barerru. Citā cīņā zaudējumu piedzīvoja kādreizējais pasaules čempions pirmajā smagajā svarā Enco Makarinelli.

Hans ļoti aktīvi uzsāka cīņu, jau pirmajā raundā izceļoties ar vairākām asu un precīzu sitienu kombinācijām. Raunda gaitā tika pārsista arī Barreras uzacs, kas turpmākajos raundos asiņoja arvien vairāk un vairāk.

Ceturtajā raundā cīņa uz brīdi tika apturēta. Tiesnesis pieaicināja ārstu, lai konsultētos par to vai meksikāņa savainojums nav pārāk nopietns. Ārsts atļāva turpināt cīņu.

Piektajā raundā, līdzīgi kā iepriekšējos, dominēja Hans, arvien straujāk tuvojoties uzvarai. 22 gadus vecais brits bija aktīvāks, kustīgāks un izdarīja precīzākus sitienus, kamēr 35 gadus vecajam meksikānim lielākoties nācās aizstāvēties. Cīņa vēlreiz tika apturēta nepilnu minūti līdz piektā raunda beigām un šoreiz tiesnesis, konsultējoties ar ārstu, nolēma apturēt cīņu.

Jāpiebilst, ka arī pēc punktiem pārliecinošā vadībā bija Hans – 50:44, 50:45, 50:45. Hans guva 20 uzvaru savā profesionāļa karjerā (20-1, 15KO). Kādreizējais pasaules čempions Barrera savukārt piedzīvoja septīto zaudējumu (65-7, 43KO).

Makarinelli fiasko

Kopumā gan britiem boksa vakars "M.E.N." arēnā nebija veiksmīgs. Enco Makarinelli (svarā līdz 91.7kg) devītajā raundā ar nokautu negaidīti kapitulēja Lielbritānijā dzimušajam amerikānim Olam Afolabi. Cīņas pirmajos raundos nedaudz labāks izskatījās Makarinelli, tomēr cīņas vidū iniciatīva pārgāja Afolabi pusē, kurš brīžiem ringā uzvedās pat pārāk pārliecinoši. Devītajā raundā amerikānim izdevās efektīvs sitiens un Makarinelli bija gar zemi. Viņš gan spēja piecelties, taču tiesnesis apturēja cīņu, jo brits ar grūtībām turējās kājās.

Šis Makarinelli bija otrais zaudējums pēdējās trijās cīņās. Marts britam nav tas labākais mēnesis – pirms gada viņš ar nokautu otrajā raundā kapitulēja Deividam Hejam, kurš tagad startē smagsvaros.

Afolabi, pieveicot Makarinelli, tika pie WBO pagaidu pasaules čempiona jostas pirmajā smagajā svarā. Viņam tā bija 14 uzvara (14-1-3, 6KO), savukārt brits piedzīvoja trešo neveiksmi (29-3, 22KO).

Cits brits Nikijs Kuks (29-2, 16KO) ceturtajā raundā ar tehnisko nokautu piekāpās Puertoriko bokserim Romānam Martinesam (22-0-1, 13KO), zaudējot arī savu WBO čempiona jostu svarā līdz 59.0 kilogramiem.

Izmantotie resursi:
boxrec.com

     [+] [-]

, 2009-03-15 13:07, pirms 15 gadiem
ta jau ari es domaju ka meksikanis zaudes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-03-16 21:47, pirms 15 gadiem
Pride of Bolton