Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Pašpasludinātais karalis Broners pret motivēto Maidanu

Jānis Pārums

Pašpasludinātais karalis Broners pret motivēto Maidanu
Markoss Maidana un Adriens Broners
Foto: AFP/Scanpix

Agrā svētdienas rītā pēc Latvijas laika savu WBA pasaules čempiona titulu svarā līdz 66.7 kilogramiem aizstāvēs amerikānis Adriens Broners (27-0, 22KO), kurš mēģinās tikt galā ar argentīnieti Markosu Maidanu (34-3, 31KO).

Pašpasludinātais boksa karalis Broners, kurš nevar vien sagaidīt, kad no boksa skatuves noies Floids Meivezers juniors (45-0, 25KO) būs izteikts favorīts cīņā pret Maidanu, taču vēl šis statuss vēl ir jāapliecina ringā. Broners, protams, ir pārliecināts, ka viņam tas izdosies."

"Ikviens bokseris vēlas būt tur, kur tagad esmu es. Esmu tas cilvēks, kas pārņems boksu pēc Floida Meivezera," sacīja 24 gadus vecais bokseris. "Nekad nevar zināt, kā izvērtīsies cīņa. Varbūt man nāksies ar to puisi [Maidanu] cīnīties visus 12 raundus. Varbūt tikšu galā ar viņu divos raundos vai vienā. Ja Maidana kļūdīsies, man jāizmanto sava iespēja un jānokautē viņš."

Broners, lai arī vēl ir gana jauns, jau paspējis būt pasaules čempions trijās dažādās svara kategorijās – svarā līdz 59 kilogramiem (WBO), līdz 61.2 kilogramiem (WBC) un līdz 66.7 kilogramiem (WBA). Tiesa, jāatzīst, ka zemākajā no pieminētajām svara kategorijām konkurence bija diezgan vāja, bet par viņa lielākajām uzvarām var uzskatīt Antonio Demarko sakaušanu astotajā raundā ar tehnisko nokautu cīņā par WBC titulu svarā līdz 61.2 kilogramiem un uzvaru pār tā brīža WBA čempionu svarā līdz 66.7 kilogramiem Polu Malinjadži šī gada jūnijā. Šajā cīņā tiesnešu domas dalījās, tomēr Broners tika pie panākuma – 115:113, 113:115, 117:111. Jāuzsver, ka Broners izcīnīja WBA titulu pusvidējā svarā savā pirmajā cīņā šajā kategorijā, izlaižot svara kategoriju līdz 63.5 kilogramiem.

Ar cīņas pastarīša statusu negrib samierināties 30 gadus vecais Maidana, kurš karjeras laikā bijis pagaidu WBA čempions svarā līdz 63.5 kilogramiem (2009.gadā uzvara sestajā raundā ar tehnisko nokautu, pēc punktiem atrodoties iedzinējos pret Viktoru Ortizu – aut.), šo titulu vairākkārt nosargājis, tad zaudējis Amiram Kānam, bet vēlāk atkal atguvis.

"Būšu aktīvs un mani sitieni viņam trāpīs visur. Esmu gatavojies izdarīt daudz sitienu cīņas laikā – svarīgi uzbrukt pa korpusu, arī pa rokām, un, protams, pa galvu," norādīja Maidana.

Bronera un Maidanas cīņa brieda jau kopš Broners šī gada jūnijā pieveica Malinjadži. Maidana bija oficiālais titula pretendents un ļoti vēlējās cīņu pret čempionu. Maidana arī uzsvēra, ka Bronera provocējošās darbības viņam ir papildus stimuls apliecināt sevi ringā un uzvarēt pretinieku.

Tikmēr Broners ir pārliecināts par savu pārākumu un cīņā gatavs nodemonstrēt lielisku šovu: "Maidana nav manā līgā. Es esmu "Ferrari", viņš – kartings, un jūs to redzēsiet. Būs šovs. Iedegšu Maidanu kā Ziemassvētku eglīti."

Turpat Sanantonio tiks aizvadītas vēl trīs titulcīņas. Kīts Tērmans (21-0, 19KO) pirmoreiz aizstāvēs savu WBA pagaidu titulu svarā līdz 66.7 kilogramiem, cīnoties pret Hesusu Karasu (28-8-3, 18KO), Leo Santa Kruss (25-0-1, 15KO) svarā līdz 55.3 kilogramiem mēģinās nosargāt WBC titulu cīņā pret Sezaru Sedu (25-1, 17KO), bet Beibuts Šumenovs (13-1, 8KO) piekto reizi mēģinās nosargāt WBA supertitulu svarā līdz 79.4 kilogramiem pret Tamašu Kovāču (23-0, 14KO).

Tikmēr Vācijā Jirgens Brēmers (41-2, 31KO) un Markuss Oliveira (25-0-1, 20KO) cīnīsies par vakanto WBA titulu svarā līdz 79.4 kilogramiem, bet IBF smagsvaru titula pretendents Kubrats Puļevs aizvadīs, iespējams, vieglu IBF internacionālā titula aizstāvēšanu pret Džoeju Eibelu (29-6, 28KO).

Visas pieminētās cīņas būs vērojamas kanālā "Viasat Sport Baltic" , Puļeva – Eibela cīņa jau plkst. 21:40, Brēmera Oliveiras cīņa ap plkst. 0:30, bet Bronera – Maidanas translācijas sākums plkst. 4:00.

Kurš un kā uzvarēs Bronera un Maidanas cīņā?

  • 5

  • 7

  • 8

  • 11


     [+] [-]

, 2013-12-14 20:19, pirms 11 gadiem
Nu Maidana jau nav nekāds peramais zēns, bīstams arī pēdējos raundos.