Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Glazkovs: "Pēdējā cīņa bija vislabākā"

Jānis Pārums

Latvijas Boksa federācijas ģenerālsekretārs un Latvijas delegācijas vadītājs Liverpūlē (Anglija) notiekošajā Eiropas amatieru boksa čempionātā Genādijs Glazkovs sarunā ar eSports.lv ar pozitīvām emocijām atskatījās uz Latvijas bokseru paveikto.

Daloties iespaidos par Nikolaja Grišuņina vakar notikušo pusfināla cīņu, Glazkovs sacīja: "Pirmo raundu Grišuņins, kā saka, nogulēja. To viņš zaudēja ar 0:2, nākamos divus ar 0:1 un pēdējo uzsāka jau ar 0:4. Ceturto raundu Nikolajs uzvarēja pārliecinoši, vienos vārtos, taču ar to diemžēl nepietika. Vienā no epizodēm gandrīz bija nokdauns. Iespējams, ka tiesneši nedaudz par maz punktu piešķīra, jo pārsvars bija acīmredzams."

"Pēc cīņas Ukrainas komandas galvenais treneris mani apskāva, sacīja, ka esam malači. Viņi nebija gaidījuši tik nopietnu pretestību. "Kur jūs dabūjāt tādu bokseri" - pretinieku treneris man jautāja. Viennozīmīgi, tā bija vislabākā cīņa," atzina Glazkovs.

"Pārējo bokseru (Gutmana, Šostaka, Smirnova – aut.) startu vērtēju atzinīgi, jo pretinieki bija ļoti spēcīgi. Divi no trim bokseriem zaudēja nākamajiem Eiropas čempionāta medaļniekiem. Principā, visi četri bokseri, kas devās uz Eiropas čempionātu, ir mūsu nākotne. Protams, pie tā ir jāstrādā, jo mēs nebraukājam pa nometnēm tā, kā to dara baltkrievi, ukraiņi un krievi, kuri desmit mēnešus gadā ir nometnēs," uzsvēra Glazkovs.

"Mums ir 1 – 3 nometnes gadā un arī pārsvarā tuvējās ārzemēs. Grišuņinam nav nopietnu sparingpartnerus Ventspilī, tāpēc viņš brauc uz Rīgu. Spraingpartneri katru reizi jāmeklē citi, Latvijā spēcīga par viņu šajā svarā (līdz 81kg) nav, vienīgais nopietnais konkurents ir Artūrs Kuļikauskis no Bauskas. Bokss ir bokss – tā nav peldēšana vai skriešana," piebilda delegācijas vadītājs.

"Mums bija ļoti saliedēts kolektīvs, turklāt ļoti iepriecināja tas, ka atbalstīt mūs bija ieradušies Anglijā dzīvojošie līdzjutēji. Ne tikai no Liverpūles, kur notiek Eiropas čempionāts, bet arī, piemēram, Mančesteras," Glazkovs izteica gandarījumu par atbalstu.

Sarunu ar eSports.lv Glazkovs pabeidza smiedamies un uz pozitīvas notiks: "Anglijā mums veicās. Arī olimpiskās spēles būs Anglijā..."

eSports.lv jau ziņoja, ka Nikolajs Grišuņins (svarā līdz 81kg) izcīnīja Latvijai pirmo medaļu brīvvalsts laikā visaugstākā līmeņa sacensībās. Pārējie bokseri – Dmitrijs Gutmans (līdz 54kg) Dmitrijs Šostaks (līdz 69kg) un Jevgeņijs Smirnovs (līdz 75kg) – zaudēja savās pirmajās cīņās.



     [+] [-]

, 2008-11-14 18:22, pirms 16 gadiem
nu tad lai veicas Londonaa

     [+] [-]

, 2008-11-14 19:11, pirms 16 gadiem
Un kā ar Riteniekiem??