Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Grišuņinam šovakar cīņa par finālu

Jānis Pārums

Grišuņinam šovakar cīņa par finālu
Nikolajs Grišuņins (pa kreisi)
Foto: ventasbalss.lv

Latvijas bokseris Nikolajs Grišuņins šovakar plkst. 23:30 pēc Latvijas laika aizvadīs savu pusfināla cīņu Liverpūlē (Anglija) notiekošajā Eiropas amatieru čempionātā boksā, tiekoties ar spēcīgo Ukrainas bokseri Oleksandru Usiku.

Neatkarīgi no cīņas iznākuma, vienu no godalgām Grišuņins sev jau ir garantējis. Pusfināla zaudētāji iegūs bronzas godalgas, bet uzvarētāji vēlāk finālā sadalīs zeltu un sudrabu. Pretendenti uz augstākā kaluma godalgām nopietni.

Lai gan Latvijas delegācijas vadītājs Genādijs Glazkovs pirms čempionāta izteica cerību, ka kāds no mūsējiem varētu aizcīnīties līdz medaļām, diez vai daudz bija optimistu, kas patiešām ticēja tam Taču Nikolaja Grišuņina veiksmīgais sniegums ļāva cerības pārvērst realitātē.

Turnīru Grišuņins sāka ar pārliecinošu uzvaru pirmajā kārtā, ar 10:1 sakaujot Austrijas bokseri Gzimu Tahiri. Astotdaļfinālā mūsu boksera pretinieks jau bija nopietnāks – divkārtējais Īrijas čempions Darens O'Neils, taču arī ar šo oponentu Grišuņins tika galā itin pārliecinoši – 11:5.

Visspraigākā izvērtās pēdējā cīņa, kurā ventspilniekam pretī stājās bosnietis Darko Kučuks. Ļoti sīvā cīņā uzvaru izcīnīja Grišuņins – 1:0 – iekļūstot pusfinālā un nodrošinot sev vienu no medaļām.

Nikolaja pretinieks Oleksandrs Usiks no Ukrainas gan ir ļoti nopietns oponents - ukrainis jau 2006. gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzu, bet šogad, startējot svarā līdz 91kg, izcīnīja otro vietu olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kas garantēja vietu Pekinas olimpiādē. Pekinā, uzvarot pirmajā cīņā, bet zaudējot otro, Usiks ieņēma dalītu piekto vietu.

Glazkovs jau pēc ceturtdaļfināla atzina, ka ventspilnieks ar bronzas medaļu vien nesamierināsies un centīsies iekļūt finālā: "Medaļu Nikolajs jau ir izcīnījis, bet ir izredzes tikt arī finālā. Mēs nepadosimies un cīnīsimies līdz galam."

Jāpiebilst, ka garantējot medaļu Grišuņins ir guvis vēsturisku panākumu - šī ir tikai trešā medaļa Latvijas boksam Eiropas čempionātos (1961. un 1963. gadā leģendārais Aloizs Tumiņš izcīnīja, attiecīgi, zeltu un sudrabu, bet 1987. gadā Jurijs Vauļins izcīnīja zeltu), bet pirmā, kas izcīnīta Latvijas brīvvalsts laikā visaugstākā līmeņa sacensībās.

Otrā pusfināla pārī spēkus mēros baltkrievs Sergejs Karņejevs un vācietis Renē Krauze.



  +3 [+] [-]

, 2008-11-13 18:12, pirms 16 gadiem
Nu ko lai saka,lai veicās!

  +3 [+] [-]

, 2008-11-13 18:30, pirms 16 gadiem
būs uzvara

  +3 [+] [-]

, 2008-11-13 18:34, pirms 16 gadiem
Jāņem...