Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Brieža treneris: "Vajag pāriet uz smagsvariem, lai tur atrastu Usiku"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Brieža treneris: "Vajag pāriet uz smagsvariem, lai tur atrastu Usiku"
Dmitrijs Šiholajs un Mairis Briedis. Foto: Vladislavs Proškins, F64

Pasaules boksa supersērijas uzvarētāja Maira Brieža treneris Dmitrijs Šiholajs savulaik vēlējās trenēt tieši šo bokseri un zināja, ka tas notiks. Tagad viņš vēlas, lai viņa audzēknis karjeru turpina smagākajā svara kategorijā. Pār to vēstīts LTV1 raidījumā "Sporta studija".

2018. gada sākumā kļuva par Brieža treneri, pirms tam viņš trenēja Ričardu Bolotņiku. "Kad strādāju ar Bolotņiku, iekšēji gribēju, lai Mairis mani uzaicina par treneri. Tādējādi sevi motivēju, jo zināju, ka tas notiks. Jutu, ka tas izdosies - es augu kopā ar Bolotņiku, un Mairis mani ievēros. Tā arī notika un man tas nebija pārsteigums, jo biju jau gatavs un noskaņojies," atklāj speciālists.

Tika izvirzīts mērķis uzvarēt 2020. gada 90.7 kilogramu supersērijā, tas izdevās. Briedis tad paziņoja, ka, iespējams, pāries uz smagsvariem. "Jau pēc uzvaras pār Glovacki, es Mairim teicu, ka pēc uzvaras supersērijā mums vajag pāriet uz smagsvariem, lai tur atrastu Usiku. Viņš tagad ir smagsvars un nenolaidīsies zemāk, tādējādi mums ir jāiet uz augšu. Man kā trenerim gribētos redzēt šo cīņu. Es viņu sagatavotu, lai Mairis uzvar," saka Dmitrijs Šiholajs, kurš par Brieža treneri kļuva neilgi pēc 2018. gada janvāra supersērijas 90.7 kilogramu pusfināla, kad nācās piekāpties ukrainim Oleksandram Usikam.

Bet smagsvaros Mairis Briedis būs konkurētspējīgs? "Kāpēc gan ne? Savu karjeru viņš sāka ar 6-8 cīņām smagsvaros. Arī nupat uz sparinga cīņām pie mums atbrauca smagsvari - ne paši lielākie un labākie, bet es redzu, ka viņš var un ir sitiens," norāda treneris.

Tagad ir atpūta, bet nopietni trenēties Briedis atsāks nākamā gada sākumā

Dmitrija Šiholaja sieva ir latviete, meita ir latviete, dēls iet latviešu bērnudārzā. "Es arī gribu latvietis," atzīst baltkrievs, kurš mācās latviešu valodu un vēlas iegūt Latvijas pilsonību. Pirmais pārbaudījums jau nokārtots, vēl priekšā ir runāšanas, rakstīšanas un Latvijas vēstures eksāmens.

.

Izmantotie resursi:
LTV1 raidījums "Sporta studija"

  -2 [+] [-]

, 2020-10-13 14:12, pirms 4 gadiem
Atradis Usiku,un atrausies, tehnika Ukrainim ir daudz labaka

  -1 [+] [-]

, 2020-10-13 14:26, pirms 4 gadiem
Reāli vińiem ir satikties stāvot rindā pēc pensijas.
Varēs viens otram izsist zobu protēzes.

     [+] [-]

, 2020-10-13 14:45, pirms 4 gadiem
Jā, nu Briedim tas zaudējums kremt joprojām, tas ir skaidrāks par skaidru. Nebūtu tā riba toreiz...

     [+] [-]

, 2020-10-13 15:04, pirms 4 gadiem
Sākumā ieteiktu atrast naudu priekš nopietniem smagsvariem. Tad var sākt kādu konkrēti meklēt.

     [+] [-]

, 2020-10-14 11:15, pirms 4 gadiem
Objektīvi padomājot, kāpēc lai Usiks gribētu cīnīties ar Briedi? Naudu tādā cīņā nenopelnīs, smagsvaru jostām tuvāk netiks.