Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Meivezers aizvadīs paraugcīņu augstu gaisā uz Burj Al Arab helikopteru laukuma

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Leģendārais Meivezers aizvadīs paraugcīņu augstu gaisā uz Burj Al Arab helikopteru laukuma
Floids Meivezers
Foto: forbes.com

Sestdien viens no planētas izcilākajiem bokseriem amerikānis Floids Meivezers, kurš karjerā uzvarējis visās 50 cīņās, astoņu raundu paraugcīņā tiksies ar savu tautieti Donu Mūru. Nepalaid garām aizraujošās boksa cīņas TV3 Sport kanālos, kas pieejami arī nākotnes nākamās paaudzes televīzijā GO3.

Cīņa notiks Dubaijā uz vienas no pasaules greznākās viesnīcas Burj Al Arab helikopteru laukuma. Uz šo iespaidīgo pasākumu bija pieejamas tikai 20 biļetes, kas katra maksāja vismaz 200 000 eiro!

45 gadus vecā Floida Meivezera kontā profesionālajā ringā ir 50 uzvaras, no kurām 27 izcīnītas ar nokautu. Meivezers uzvarējis pēc kārtas 26 pasaules čempiona titula cīņās. Viņš savā karjerā nopelnījis 1,2 miljardus ASV dolāru. Šī būs trešā Meivezera paraugcīņa, kurš oficiāli pabeidza savu boksera karjeru pirms septiņiem gadiem. 2017.gadā Floids uzvarēja UFC superzvaigzni Konoru Makgregoru un gadu vēlāk japāņu kikbokseri Tenšinu Nasukavu.

42 gadus vecais un 178 cm garais Dons Mūrs bija Meivezera treniņu partneris 2015. gadā. Mūrs profesionālajā ringā ir uzvarējis 18 cīņās un vienu pabeidzis neizšķirti. Tomēr viņš vēl nekad nav saskāries ar augstākā līmeņa pretinieku. Mūrs pēdējo reizi ringā kāpa 2016. gadā, kad ar nokautu uzvarēja Dešonu Viljamsu.

“Cīņa Burj Al Arab viesnīcas helikopteru laukumā un iespēja būt šova zvaigznei būs kaut kas tāds, ko es atcerēšos visu mūžu. Cilvēki visā pasaulē vēros, kā mēs cīnāmies augstu gaisā, gandrīz debesīs," pirms cīņas saka Meivezers.

"Meivezers nav nepārspējams, lai gan viņš līdz šim ir uzvarējis visās 50 cīņās. Ikvienu var uzvarēt. Meivezera tēva brālis Rodžers man savulaik sniedzis noderīgus padomus treniņos. Domāju, ka tas Floidam varētu radīt problēmas. Esmu cītīgi trenējoties, lai parādītu visiem, cik bīstams esmu,” pārliecināts ir Mūrs.

Pirms Meivezera un Mūra dueļa netrūks arī citu aizraujošu cīņu. Bijušais UFC čempions brazīlietis Andersons Silva spēkosies ar savu tautieti Bruno Mačado. Bijušais pasaules čempions divās dažādās svara kategorijās gambiešu izcelsmes zviedrs Badū Džeks cīnīsies pret slaveno ēģiptieti Haniju Atijo un dāmu duelī Delfine Pērsone no Beļģijas tiksies ar vēl ne reizi nezaudējušo francūzieti Elemu Mehaledu.