Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Pakjao: "Pēdējie divi zaudējumi mani būtiski nav ietekmējuši"

Jānis Pārums

Pakjao: "Pēdējie divi zaudējumi mani būtiski nav ietekmējuši"
Menijs Pakjao
Foto: AP//Scanpix

Bijušais pasaules čempions boksā astoņās dažādās svara kategorijās filipīnietis Menijs Pakjao (54-5-2, 38KO) atzinis, ka pēdējie divi zaudējumi pēc kārtas nav viņu ietekmējuši.

Iepriekšējā gada jūnijā Pakjao pēc punktiem zaudēja Timotijam Bredlijam, lai gan absolūtais vairākums boksa speciālistu uzskata, ka rezultātam bija jābūt pretējam, jo filipīnietis cīņā bija labāks.

Pats Pakjao atzina: "Esmu samierinājies ar tiesnešu lēmumu, taču joprojām nevaru saprast, kā varēja atdot uzvaru Bredlijam. Biju agresīvs visas cīņas garumā. Cīņas vidū Bredlijs pārstāja cīnīties, jo pa īstam izjuta manus sitienus un baidījās uz tiem uzrauties. Tāpēc atlikušajā cīņas laikā viņš no manis bēga prom. Kad pretinieks negrib cīnīties un izvairās no kontakta, tiesnešiem tas ir jāpamana. Man ne sekundi neienāca prātā, ka varu zaudēt. Pēc šīs cīņas Bredlijam bija problēmas, jo ļaudis viņu negribēja atzīt par čempionu. Jūs jau ziniet, kā viņš pats žēlojās. Šis zaudējums mani nav ietekmējis, uzskatu, ka šī bija viena no manām labākajām cīņām."

Jau pēc sešiem mēnešiem pēc cīņas ar Bredliju filipīnietis zaudēja atkal, šoreiz pret Huanu Manuelu Markesu – ar smagu nokautu sestajā raundā, lai arī pēc punktiem bija vadībā.

"Kas attiecas uz ceturto cīņu pret Markesu, tad biju pilns apņēmības beigt šo lietu reizi par visām reizēm. Man bija viens no labākajiem treniņu cikliem manā karjerā. Neatlaidīgi trenējos, lai varētu apdraudēt Markesu visos iespējamajos veidos un dominēt visas cīņas garumā. Cīņa Markesam bija savas iespējas, taču zināju, ka esmu vadībā. Zināju un jutu, līdz kļuvu neuzmanīgs. Kad izdzirdēju signālu, ka līdz raunda beigām palikušas desmit sekundes, man izdevās satricināt Markesu un nolēmu viņu piebeigt vai vismaz radīt pēc iespējās vairāk problēmu, lai viņam grūtāk atjaunoties. Tomēr es aizmirsu par aizsardzību, bet viņš man trāpīja ideālu sitienu. Vēlāk skatījos video un redzēju, ka esmu pieļāvis briesmīgu kļūdu cīņā, kuru man vajadzēja uzvarēt. Tas ir bokss un tāda ir šī sporta veida daba. Taču šie [pēdējie divi] zaudējumi mani būtiski nav ietekmējuši," uzsvēra Pakjao, kurš 24.novembrī Ķīnas pilsētā Makao aizvadīs cīņu pret bijušo čempionu Brendonu Riosu (31-1-1, 23KO) par WBO "International" jostu svarā līdz 66.7 kilogramiem.

Izmantotie resursi:
ABS-CBN News | Latest Philippine Headlines,...

     [+] [-]

, 2013-11-13 10:37, pirms 11 gadiem
novēlu atgriezties virsotnē. Un ceru uz cīņu ar FM !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-13 14:01, pirms 11 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: novēlu atgriezties virsotnē. Un ceru uz cīņu ar FM !
diezvai

     [+] [-]

, 2013-11-14 11:43, pirms 11 gadiem
zaudējumu sniedz vairāk motivācijas nekā uzvaras.
Ceru, ka tas ir šis gadījums