Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Pakjao pēdējais pretinieks Rioss pieķerts dopinga lietošanā

Jānis Pārums

Pakjao pēdējais pretinieks Rioss pieķerts dopinga lietošanā
Brendons Rioss
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais WBA pasaules čempions boksā svara kategorijā līdz 61.2 kilogramiem amerikānis Brendons Rioss (31-2-1, 23KO) pieķerts dopinga lietošanā. Aizliegtās vielas konstatētas viņa urīna analīzēs, kas nodotas pēc cīņas pret Meniju Pakjao (55-5-2, 38KO).

Abi bokseri veica dopinga testus VADA (brīvprātīgo dopinga testu aģentūra) uzraudzībā, iepriekš nezinot, kad tieši būs jānodod analīzes. Pakjao visas piecas nodotās analīzes uzrādījušas negatīvus rezultātus, savukārt Riosam negatīvi bijuši pirmie četri no pieciem testiem, bet pēdējais – pozitīvs.

Riosa urīna analīzēs konstatētas aizliegtā stimulanta metilheksanamīna pēdas. Bez tā, ka tam ir stimulējošs efekts, sportisti to nereti iekļauj savās diētās, lai uzlabotu sniegumu un sadedzinātu taukus. Jāpiebilst, ka boksera fiziskās sagatavotības treneris bija Alekss Ariza (līdz augustam – vēl Pakajo treneris), kurš pagaidām notikušo nav komentējis, savukārt trenerim Robertam Garsijam Riosa pieķeršana dopinga lietošanā bijusi "pirmā dzirdēšana".

Cīņu pret Pakjao Rioss zaudēja pārliecinoši – 109:119, 108:120, 110:118 (Pakjao tika arī pie WBO internacionālā titula svara kategorijā līdz 66.7 kilogramiem). Cīņas rezultāts atstāts spēkā, bet Riosam, visticamāk, uz kādu laiku nāksies aizmirst par boksu.

Izmantotie resursi:
Boxing News

  +1 [+] [-]

, 2013-12-13 23:56, pirms 11 gadiem
mikstais!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-12-14 00:05, pirms 11 gadiem
Kārtējais, kurš dzēra kkādu pirmstreniņa enerģijas "morsu" vai tauku dedzinātāju (kas pēc būtības ir tādi paši enerģijas dzērieni, tik ar nelielām piedevām), kam sastāvā bija DMAA.

Starp citu, lai arī dopinga sarakstos iekļauts un daudzās valstīs aizliegts, produkti ar DMAA sastāvā ir brīvi nopērkami. Un efekts, protams, no tiem ir ievērojami labāks nekā no padzērieniem bez DMAA.

     [+] [-]

, 2013-12-14 01:12, pirms 11 gadiem
Kāds izskaidros, kāpēc 4 testi negatīvi, bet 5.pozitīvs?? Tas nozīmē, ka pirmo 4 testu laikā viela nebija organismā, vai tā bija veiksmīgi slēpta?

  +1 [+] [-]

, 2013-12-14 09:34, pirms 11 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kārtējais, kurš dzēra kkādu pirmstreniņa enerģijas "morsu" vai tauku dedzinātāju (kas pēc būtības ir tādi paši enerģijas dzērieni, tik ar nelielām piedevām), kam sastāvā bija DMAA.

Starp citu, lai arī dopinga sarakstos iekļauts un daudzās valstīs aizliegts, produkti ar DMAA sastāvā ir brīvi nopērkami. Un efekts, protams, no tiem ir ievērojami labāks nekā no padzērieniem bez DMAA.
vajadzētu šitos dranķus aizliegt ražot lai tie kas grib lietot paši ķīmiķo kaut ko augšā no minerālmēsliem un ožamā spirta

  +1 [+] [-]

, 2013-12-14 09:53, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: vajadzētu šitos dranķus aizliegt ražot lai tie kas grib lietot paši ķīmiķo kaut ko augšā no minerālmēsliem un ožamā spirta
Pre-workout dzērieni ar DMAA ir aizliegti oficiāli, tb ražot tos nevar, taču saražoto pārdot var. A tā kā saražots ir DIEZGAN, tad arī pārdošanai ir vēl rezerves, jo faktiski visos TOP produktos šāda veida bija DMAA - USP Labs Jack3d, SAN Launch, BPI 1.RM. utt.

Pie tam, tie ir ĻOOOTI populāri, tieši dēļ DMAA, jo, kā jau teicu, cilvēki vienkārši redz starpību starp parastu "morsu" un DMAA salādētu "morsu".

     [+] [-]

, 2013-12-14 09:58, pirms 11 gadiem
Problem? rakstīja: Kāds izskaidros, kāpēc 4 testi negatīvi, bet 5.pozitīvs?? Tas nozīmē, ka pirmo 4 testu laikā viela nebija organismā, vai tā bija veiksmīgi slēpta?
Iespējams var būt viss, taču, kā jau minēju, DMAA ir pirmstreniņu dzēriena sastāvdaļa, jebšu - ja sportists pirms treniņa, lai palielinātu tā intensitāti, iedzer to pašu kādu vecās formulas Jack3d, tad analīzes uzrāda dopingu.

Īstenībā uz šito krīt daudzi, jo DMAA vēl ne tik sen nebija aizliegts, taču dažu "īpaši gudro" dēļ, kuri sadzērās baigās devas pirmstreniņu dzērienu ar DMAA sastāvā, bet vēlāk tika knapi "atkačāti" (kā jau stimulanti, pw padzērieni dod lilu slodzi uz sirdi)... rezultātā "gudrās pasaules galvas" izdomāja, ka vieglāk ir aizliegt, nekā muļķiem skaidrot, ka, ja uz iepakojuma ir rakstīts 1 mērkarote, tad nevajag bērt 10... .

     [+] [-]

, 2013-12-15 21:20, pirms 11 gadiem
ARIZA