Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Miris trīskārtējais olimpiskais un pasaules čempions boksā Stīvensons

Jānis Pārums

Miris trīskārtējais olimpiskais un pasaules čempions boksā Stīvensons
Teofilo Stīvensons
Foto: AFP/Scanpix

60 gadu vecumā aizsaulē devies trīskārtējais olimpisko spēļu čempions boksā smagsvariem, kubietis Teofilo Stīvensons. Par leģendārā boksera nāves cēloni kļuva sirds slimība, vēsta ziņu aģentūra " Associated Press".

Stīvensons uzskatāms par vienu no visu laiku izcilākajiem amatieru bokseriem. Viņš uzvarēja 1972. (Minhene), 1976. (Monreāla) un 1980. gada (Maskava) olimpiskajās spēlēs, trīsreiz triumfēja arī pasaules čempionātos 1974.gadā Havanā, 1978.gadā Belgradā un 1986.gadā Reno. Visus titulus, izņemot pēdējo, Stīvensons smagsvaros (pēdējais – supersmagajā svarā).

1980.gadā pēc uzvaras Maskavas olimpiādē viņš kļuva tikai par otro bokseri kam izdevies triumfēt trijās olimpiskajās spēlēs. Pirms tam to bija paveicis ungārs Lāzlo Paps, bet 2000.gadā šo sasniegumu atkārtoja arī Stīvensona tautietis Fēlikss Savons.

1974.gadā viņam tika piedāvāts cīnīties pret slaveno Muhamedu Ali. Amerikāņu promouteri viņam piedāvāja piecus miljonus dolāru. Ja viņš būtu piekritis, kļūtu par tikai otro bokseri aiz Pīta Rademačera, kas profesionālā boksa debijā cīnītos pret pasaules čempionu. Taču Stīvensons atteicās, sakot: "Kas ir miljons dolāru salīdzinot ar astoņu miljonu kubiešu mīlestību?"

Izmantotie resursi:
AP