Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

papildināts Miris bijušajais boksa čempions Hauregi

Jānis Pārums

Miris bijušajais boksa čempions Hauregi
Havjers Hauregi

Bijušajam Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pasaules čempionam svara kategorijā līdz 61.2 kilogramiem meksikānim Havjeram Hauregi (54-17-2, 37KO) pēc insulta 9. decembrī un tam sekojošās operācijas konstatēta smadzeņu nāve, bet vēlāk apstājusies arī sirds.

Sākotnēji bokserim konstatēta smadzeņu nāve (smadzenes ilgāku laiku nav saņēmušas skābekli un tajās notikušas neatgriezeniskas pārmaiņas), bet Hauregi sirds turpinājusi darboties. Pēc tam, kad trešdien, 11. decembrī, atvienoti dzīvību uzturošie aparāti, uz visiem laikiem apstājusies arī Hauregi sirds.

Hauregi boksera karjerā bija gan gaišās, gan ne tik gaišās dienas. 2003.gadā ar tehnisko nokautu 11 raundā pieveicot Līvanderu Džonsonu (34-5-2, 26KO) Hauregi kļuva par IBF čempionu svarā līdz 61.2 kilogramiem. Pusgadu vēlāk viņš šo titulu zaudēja Hulio Diazam (40-9-1, 29KO).

Pēc šīs neveiksmes karjeras turpmākajā posmā Hauregi pārsvarā bija kā sarežģīts pretinieks jaunajiem un talantīgajiem bokseriem. Savu pēdējo no 17 zaudējumiem Hauregi piedzīvoja 2010.gadā, kad piekāpās šobrīd labi pazīstamajam Ruslanam Provodņikovam (ar tehnisko nokautu astotajā raundā), bet šogad pēc trīs gadu pauzes atgriezās ringā un šī gada janvārī ar tehnisko nokautu trešajā raundā pieveica Fernando Ajalu.

Pēdējos gados Hauregi bija arī WBC čempiona Saula Alvaresa komandā, un allaž bija blakus sava tautieša nozīmīgajās cīņās.

Izmantotie resursi:
El Informador :: Noticias de Jalisco, México,...