Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Zauerlands: "IBF rangs sāk kļūt par izsmieklu"

Rolands Eliņš

Zauerlands: "IBF rangs sāk kļūt par izsmieklu"
Mairis Briedis, Kalle Zauerlands un Artūrs Manns. Foto: Mikus Kļaviņš

Maira Brieža promouters Kalle Zauerlands publiski paudis savu neapmierinātību par cita sava klienta - smagsvara Filipa Hrgoviča - situāciju, kritizējot Starptautisko boksa federāciju (IBF) un tās noteikumus.

Filips Hrgovičs (14-0), Rio spēļu bronzas medaļnieks, ar vairākām pārliecinošām uzvarām pēc kārtas pieteicies uz cīņu par pasaules čempiona titulu. IBF viņam nozīmējusi tā saukto "eliminator" cīņu, kuras uzvarētājs kļūs par obligāto pretendentu, taču Hrgoviča promouters Kalle Zauerlands intervijā norādījis, ka pretinieku nemaz nevar atrast.

IBF čempions smagsvaros šobrīd ir Oleksandrs Usiks, kamēr Hrgovičam pirms dažiem mēnešiem tika nozīmēta "eliminator" cīņa pret Maiklu Hanteru, kas tā arī netika noorganizēta. Pēc tam IBF viņam pretiniekos norīkoja Luisu Ortisu, kurš atteicās savainojuma dēļ, bet pēc tam piedāvājums tika veikts Džozefam Pārkeram, kurš arī atteica.

"Pārkers mums nemaz nepaskaidroja savu atteikumu," intervijā "Sky Sports" sacīja Zauerlands, kurš izteica kritiku IBF, ka tā pieļauj šādu rīcību. Teorētiski Hrgovičam ir jāaizvada cīņa ar rangā augstāk izlikto pretinieku, taču, ja pretinieki gluži vienkārši nepiekrīt cīņai, tad tā ir Hrgoviča problēma, nevis kāda cita.

"IBF rangs sāk kļūt par izsmieklu," sacīja Zauerlands, kuram vasaras beigās līdzīgā procesā vajadzēja meklēt pretinieku krūzeru čempionam Mairim Briedim. Toreiz atrasts tika IBF ranga sestajā vietā nokļuvušais Arturs Manns, tiesa, kādēļ Manns nokļuva tik augstā vietā, ar sportiskiem argumentiem paskaidrot nevar.

"Mēs jau iepriekš esam gājuši pāri rangam un meklējuši pretinieku," sacīja Zauerlands. "Un šeit nemaz nav runa par finansiālo pusi, jo pretinieki mūsu piedāvājumus noraida pirms vēl vispār tiekam līdz finanšu pieminēšanai. Viņi noraida iespēju cīnīties par čempionu titulu."

"Viss, ko mēs šobrīd varam darīt, ir izdarīt spiedienu uz IBF, lai tā nozīmē nākamo pretinieku no ranga, vai arī vienkārši pasludina Filipu kā titula obligāto pretendentu. IBF ir jārīkojas, citādi viņu rangs izskatās pēc izsmiekla. Bokseriem nevajadzētu būt izliktiem pasaules rangā, ja viņi nemaz negatavojas cīnīties par čempiona titulu."

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/hrgovic...