Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

WBC čempions Makabu izaicina Briedi uz titulu apvienošanas cīņu šogad

Rolands Eliņš

WBC čempions Makabu izaicina Briedi uz titulu apvienošanas cīņu šogad
Ilunga Makabu. Foto: WBC Boxing

Pasaules čempions pirmā smagā svara kategorijā WBC versijā Ilunga Makabu intervijā "The Ring" darījis zināmu, ka 2021. gada laikā vēlas ringā tikties ar Latvijas bokseri Mairi Briedi, lai mēģinātu atņemt viņam lineālā čempiona titulu šajā svara kategorijā.

"Esmu ļoti apmierināts ar aizvadīto gadu," sacīja Ilunga Makabu (28-2), kurš janvārī ieguva WBC vakanto pasaules čempiona titulu un decembrī to aizstāvēja pret Olanrevadžu Durodolu. "Esmu kļuvis par vienīgo āfrikāni, kurš spējis aizstāvēt WBC titulu šogad. Biju rūpīgi gatavojies savām cīņām un paveicu savu uzdevumu."

Kongo bokseris Makabu abas cīņas aizvadīja savā dzimtenē, kur viņš ieguvis plašu popularitāti ne tikai savu boksa panākumu dēļ, bet arī darbojoties ar jauniešiem un ar savām labdarības iniciatīvām.

Par savu nākamo cīņu Makabu vēl ir neziņā, taču viņa menedžeris norādīja, ka pie tā tiek strādāts un ka Makabu esot gatavs pieveikt jebkuru pretinieku. Savukārt pats Makabu izteicās, ka vēlas ringā tikties ar Mairi Briedi.

"Manu nākotni ringā izlems mans promouters un mans menedžeris," teica Makabu. "Taču es jau laicīgi vēlos pabrīdināt gan savu nākamo pretinieku, gan citus pēc viņa, ka es būšu WBC pasaules čempions arī 2021. gada izskaņā. Taču es pats vēlētos šogad aizvadīt cīņu pret IBF čempionu Mairi Briedi (27-1) par "The Ring" lineālā čempiona titulu."

Briedis savu iepriekšējo cīņu aizvadīja septembrī, pārspējot Junielu Dortikosu Supersērijas finālā un kļūstot par šīs svara kategorijas čempionu gan IBF, gan "The Ring" versijās. Makabu šobrīd ir izlikts kā otrais numurs "The Ring" pasaules rangā, un titulu apvienošanas cīņa būtu sportiskajā ziņā loģisks turpinājums.

Taču par šādu iespēju jau iepriekš mūsu portālam skeptiski izteicās Brieža menedžeris Raimonds Zeps, norādot, ka tādas cīņas sarīkošana tuvākajā laikā ir mazticama, ņemot vērā Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus un finansiālos apsvērumus, tiesa, kontakti starp abām komandām rudens laikā esot bijuši uzņemti. Briedis turklāt ir publiski piesaucis iespēju izmēģināt spēkus smagsvaros, tādējādi atstājot pirmā smagā svara kategorijas divīziju, kurā šobrīd atrodas pašā virsotnē.

Izmantotie resursi:
https://www.ringtv.com/616121-ilung...

  -1 [+] [-]

, 2021-01-07 23:39, pirms 4 gadiem
Kam interesē latvieša un kongo pārstāvja cīņa, tādu var sarīkot Jēkabpils kultūras namā, visiem skatītājiembtur vietas pietiktu!

  +2 [+] [-]

, 2021-01-07 23:46, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Kam interesē latvieša un kongo pārstāvja cīņa, tādu var sarīkot Jēkabpils kultūras namā, visiem skatītājiembtur vietas pietiktu!
Es,protams,saprotu ironiju,bet šis ir pa traku.

  +3 [+] [-]

, 2021-01-08 07:39, pirms 4 gadiem
saiskis rakstīja: Es,protams,saprotu ironiju,bet šis ir pa traku.
jā var taisīt Naukšēnos, lai nav šķidri

     [+] [-]

, 2021-01-08 09:37, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Kam interesē latvieša un kongo pārstāvja cīņa, tādu var sarīkot Jēkabpils kultūras namā, visiem skatītājiembtur vietas pietiktu!
Piekrītu, ja vienīgi Kongo ciltis sametīs kopā naudiņu pārdodot aitas.

     [+] [-]

, 2021-01-08 09:42, pirms 4 gadiem
Debīlie tautieši te komentāros. It kā Mairim būtu baigi daudz ar ko cīnīties. A te čempions stātos pretī.

     [+] [-]

, 2021-01-08 10:00, pirms 4 gadiem
Mairim jāpieņem izaicinājums.
Nav ko sapņot par smagsvariem, tur tāpat nevienam nav intereses par Mairi.

     [+] [-]

, 2021-01-08 10:27, pirms 4 gadiem
Tie džeki, kas komentē un ierēc, ka nebūs interese, tie, laikam, nekad nav bijuši uz Maira cīņu klātienē. Atmosfēra vienmēr fantastiska, interese būs, es noteikti skatīšos. Nav jau jāsapņo par Mayweather vai Fury apjomiem. Protams nav tas interesantākais pretinieks, ažiotāža nebūs, būs bokss. Cīnīsies divi čempioni, augstas klases sportisti. Tiem, kam interesē bokss ar to pietiek. Es personīgi iztieku bez tām ziepju operām, ko citi cīkstoņi taisa pirms cīņas, es tos visus video tāpat ignorēju un skatos tikai cīņu.

     [+] [-]

, 2021-01-08 10:49, pirms 4 gadiem
host rakstīja: Tie džeki, kas komentē un ierēc, ka nebūs interese, tie, laikam, nekad nav bijuši uz Maira cīņu klātienē. Atmosfēra vienmēr fantastiska, interese būs, es noteikti skatīšos. Nav jau jāsapņo par Mayweather vai Fury apjomiem. Protams nav tas interesantākais pretinieks, ažiotāža nebūs, būs bokss. Cīnīsies divi čempioni, augstas klases sportisti. Tiem, kam interesē bokss ar to pietiek. Es personīgi iztieku bez tām ziepju operām, ko citi cīkstoņi taisa pirms cīņas, es tos visus video tāpat ignorēju un skatos tikai cīņu.
Nedomāju, ka te rēc par interesi, kas aizpildītu Arēnu (lai gan par to arī māc šaubas), bet par starptautisko un televīzijas interesi, kas spētu piesaistīt atbilstošus līdzekļus, lai Briedim būtu interesanti. Mairis vairs nav nekāds jaunais bokseris un tikai loģiski, ka viņš izvēlētos naudas ziņā pievilcīgākos variantus. Ja Makabu var savākt Mairim interesējošu summu, tad viss ir iespējams, bet citādi intereses ziņā tā noteikti nepiesaistītu lielu uzmanību.

     [+] [-]

, 2021-01-08 11:07, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Kam interesē latvieša un kongo pārstāvja cīņa, tādu var sarīkot Jēkabpils kultūras namā, visiem skatītājiembtur vietas pietiktu!
Kongo ir 84 miljonu iedzīvotāju.