Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Stīvensons nosargājis savu WBC čempiona titulu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Stīvensons nosargājis savu WBC čempiona titulu
Adonis Stīvensons
Foto: thefightcity.com

Kvebekā (Kanādā) notiekošajā boksa vakarā savu WBC pasaules čempiona titulu boksā pussmagajā svarā piekto reizi nosargāja Adonis Stīvensons (26-1, 21 KO), kurš divpadsmit raundu cīņā pēc punktiem uzveica Austrāliju pārstāvošo Sakio Biku (32-7-3, 21 KO).

Trīsdesmit septiņus gadus vecais Stīvensons par WBC pussmagā svara čempionu kļuva 2013. gada jūnijā, no čempiona troņa gāžot amerikāni Čadu Dousonu 32-4, 18 KO). Līdz tikšanās reizei ar Biku kanādietis aizvadīja četras veiksmīgas titula aizstāvības cīņas.

Arī titula pretendents, trīsdesmit piecus gadus vecais Sakio Biku, tāpat kā iepriekšējie četri Stīvensona pretinieki nespēja neko likt pretī čempiona ofensīvai. Tikai pēdējā, divpadsmitajā raundā Austrāliju pārstāvošais bokseris uz Adonis Stīvensona fona izskatījās konkurēt spējīgs.

Čempions apgriezienus uzņēma ar katru raundu, taču dažbrīd cīnījās vienveidīgi un viņa aizsardzībā parādījās plaisas. Neskatoties uz dažiem brāķiem, Stīvensonam divreiz izdevās savu pretinieku aizsūtīt nokdaunā un pēc atboksētajiem divpadsmit raundiem viņš izcīnīja uzvaru pēc punktiem (116-110, 115-111 un 115-110), kura tam bija trīspadsmitā pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records