Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Brēmers aptur Makarinelli, Rubio nokautē Spadu

Jānis Pārums

Brēmers aptur Makarinelli, Rubio nokautē Spadu
Jirgens Brēmers un Enco Makarinelli
Foto: AP/Scanpix

WBA pasaules čempions boksā svara kategorijā līdz 79.4 kilogramiem vācietis Jirgens Brēmers (43-2, 32KO) Rostokā (Vācija) veiksmīgi aizstāvējis savu titulu pret bijušo pirmā smagā svara čempionu britu Enco Makarinelli (38-7, 30KO), kuru pieveica ar tehnisko nokautu sestajā raundā.

Jau pirmajā raundā Brēmeram tika pārsista uzacs, bet drīz vien nepatikšanas sāka rasties arī Makarinelli – pēc vairākiem precīziem sitieniem no kreisās viņa labā acs sāka vērties ciet. Vācietis to uzmantoja, mērķtiecīgi apdraudot savainoto vietu. Pēc otrā raunda liela hematoma jau praktiski pilnībā bija aizvērusi ciet Makarinelli aci.

Ceturtajā raundā Makarinelli mēģināja lauzt cīņas gaitu, izceļoties ar vairākiem jaudīgiem sitieniem, taču Brēmers to izturēja. Tai pat laikā vācietis saprata, ka riskēt nav vērts un laiks strādā viņa labā. Ārsts, apskatot britu, ļāva viņam aizvadīt vēl vienu raundu, bet pirms sestā raunda Makarinelli sekundanti atteicās no turpmākās cīņas.
Makarinelli pēc cīņas atzina, ka, ja ne savainojums, tad viņš būtu krietni konkurētspējīgāks. "Es faktiski neredzēju jau kopš pirmā raunda beigām, tomēr vienalga spēju izdarīt labus sitienus. Taču es nevarēju redzēt visus viņa sitienus, " piebilda Makarinelli.

Citā cīņā turpat Rostokā IBF obligātais titula pretendents smagajā svarā Kubrats Puļevs (20-0, 11KO) bez problēmām tika galā ar Ivicu Perkoviču (20-24, 15KO), liekot horvātam atteikties no cīņas turpinājuma pēc trešā raunda.

Cīņā par pagaidu WBC pasaules čempiona titulu svarā līdz 72.6 kilogramiem meksikānis Marko Antonio Rubio (59-6-1, 51KO) desmitajā raundā ar nokautu uzvarēja itāli Domeniko Spadu (38-5, 19KO) izcīnot pagaidu čempiona titulu.

Pirmajos raundos Rubio ļāva iniciatīvu pretiniekam, taču ļoti efektīgi strādāja uz pretuzbrukumiem. Spada visu laiku centās iet uz priekšu, kas atņēma viņam ļoti daudz spēka un pēc astotā raunda itālis izskatījās jau ļoti noguris. Rubio to izmantoja un desmitajā raundā ar kreiso āķi nokautēja Spadu. Jāpiebilst, ka arī pēc punktiem tobrīd ļoti pārliecinoši vadībā bija Rubio – 89:80, 90:79 un 88:81.

     [+] [-]

, 2014-04-07 07:19, pirms 11 gadiem
Nu WTF kas tam Puļevam tie par pretiniekiem, maisi kkadi...