Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Povetkins uzveic Vahu, Ļebedevs nokautē Kajodi

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Povetkins uzveic Vahu, Ļebedevs nokautē Kajodi
Aleksandrs Povetkins un Vladimirs Kļičko (2013)
Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Krievijas pilsētā Kazaņā notiekošajā boksa vakarā bijušais WBA smagā svara čempions boksā Aleksandrs Povetkins (30-1, 22 KO) pēdējā, divpadsmitajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica poli Mariušu Vahu (31-2, 17 KO), bet WBA pirmā smagā svara čempions Deniss Ļebedevs (28-2, 21 KO) astotajā raundā nokautēja Latifu Kajodi (21-1, 16 KO).

Cīņā starp bijušo WBA čempionu Aleksandru Povetkinu un bijušo WBA, IBF, WBO un IBO titulu pretendentu Mariušu Vahu sākotnēji līdera lomu uzņēmās polis, kurš kontrolēja pirmo raundu.

Ar nākamo raundu Vahs savas pozīcijas zaudēja. Povetkins ar katru raundu palielināja tempu, neļaujot pretiniekam strādāt. Pēdējā, divpadsmitajā raundā pēc ārsta apskates, kas bija saistīta ar poļu boksera pušumu, ringa tiesnesis Džejs Nedi pieņēma lēmumu apstādināt cīņu.

Automātiski uzvaru ar tehnisko nokautu izcīnīja Aleksandrs Povetkins, kuram pēc piedzīvotā zaudējuma cīņā ar Vladimiru Kļičko (64-3, 53 KO), šī bija jau ceturtā uzvara pēc kārtas.

Šajā pašā cīņu šovā uz ringa kāpa arī WBA pirmā smagā svara čempions krievs Deniss Ļebedevs, lai aizvadītu kārtējo sava titula aizstāvības cīņu. Šoreiz viņš spēkojās ar līdz tam neuzvarēto nigēriešu bokseri Latifu Kajodi.

No pirmās minūtes savu pārsvaru demonstrēja čempions, kurš bija izvēlējies priekš sevis izdevīgu distanci un pakāpeniski kāpināja tempu.

Septītajā raundā Kajodem tika atskaitīts nokdauns, taču sportists ātri tika atpakaļ uz kājām, lai turpinātu cīņu. Nākamajā raundā nigērietis atkal izlaida sitienu un jau otrreiz cīņas gaitā atradās uz ringa dēļiem. Arī šoreiz ringa tiesneša skaitīto desmit sekunžu laikā viņš savācās un turpināja cīņu.

Pēc atļaujas atsākt cīņu, Ļebedevs ar akcentētiem sitieniem gāja pretiniekam virsū ar mērķi nokautēt to. Cīņā paspēja iejaukties ringa tiesnesis, kurš apstādināja cīņu, līdz ar to paglābjot, Latifu no smaga nokauta. Uzvaru ar tehnisko nokautu izcīnīja Deniss Ļebedevs.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja