Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Briedis: ''Amerikāņiem dots laiks līdz 1. decembrim sarunāt man cīņu''

Krišs Upenieks

Briedis: ''Amerikāņiem dots laiks līdz 1. decembrim sarunāt man cīņu''
Mairis Briedis
Foto: Akhmat Fight Show Facebook

Piektdien, 6. novembrī, Vācijas pilsētā Frankfurtē Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) pasaules čempions boksā Mairis Briedis (17-0, 14KO) '''Frankfurtes cīņu vakara'' ietvaros boksēs ar 40 gadus veco ungāru bokseri Lāslo Hubertu (41-16-1, 27KO). Otrdienas vakarā Sportacentrs.com sazinājās ar Mairi, lai noskaidrotu, kā Latvijas labākais bokseris pavadīja laiku pēc cīņas ar Manuelu Čaru, kāda ir situācija ar ASV promoteriem no ''Main Events'', kāpēc izvēlēts boksēt ar Hubertu un kāda ir piektdienas cīņas finansiālā puse.

Lāslo Huberts ir Ungārijas bokseris, kuram šīgada 8. augustā apritēja 40 gadi. Karjeras laikā Huberts uzvarējis 41 cīņā, no kurām 27 ar nokautu, piedzīvojis 16 zaudējumus (15 reizes cīņu beidzot priekšlaicīgi), kā arī reizi fiksēts neizšķirts. Pēdējās sešās cīņās ungāram trīs uzvaras, divi zaudējumi un neizšķirts. Huberta augums ir 180 centimetri, tādējādi šajā ziņā Mairim (186 cm) būs pārsvars. Lāslo vēl arī piekopj kreiso stāju. Pirmajā smagajā svarā (līdz 90.7 kilogramiem) ungāru bokseris boxrec.com rangā ierindojas 157. vietā, kamēr Latvijas labākais bokseris atrodas augstajā piektajā vietā. Līderis šajā rangā ir krievs Grigorijs Drozds (40-1-0, 28KO). 6. novembra cīņa tiešraidē būs vērojama ''Eurosport'' kanālā.

Pēc pēdējās cīņas būs bijusi mazliet garāka nekā divu mēnešu pauze. Vai tas nav zināms risks, un pilnībā būsi atjaunojies?
It kā viss ir kārtībā. Tagad atgriezos no nometnes Krievijā. Nav tik traki.

Cik gara bija pauze pēc cīņas ar Čaru? Ko bokseri dara šajā brīvajā laikā?
Neko pat īpaši neatpūtos. Nedēļu varbūt tā pilnībā bez sporta. Manā gadījumā šo laiku aizpilda ģimene un darbs. Nezinu, kā citiem, bet man tā noteikti ir ģimene un darbs.

Devies uz nometni Krievijā, jo Latvijā nav īsti ar ko sparingot?
Aizbraucu, jā, jo nebija īsti citu variantu, ko darīt šajā posmā. Bija piedāvājums no Krievijas puses. Amerikā bija plānojusies cīņa novembra beigās, ar ko biju rēķinājies, bet beigās man viņu atteica. Pēdējā brīdī izlēmām paboksēt novembrī. Aizvadījām nometni, tāpēc domāju, ka uzkrāto formu kaut kur vajag izlietot. Nebūtu prāta darbs atbraukt no nometnes, sēdēt un pēc tam visu sākt no jauna.

Kāds bija treniņu grafiks Krievijā?
Viņam [Dmitrijam Kudrjašovam, ar kuru kopīgus treniņus Kislovodskas sporta bāzē aizvadīja Briedis - aut.] šodien būs cīņa. Bija trīs reizes nedēļā sparingi, bet arī pārējā laikā, protams, trenējāmies. Tā bija augstkalne, 1200-1300 metri virs jūras līmeņa. Man tā bija tāda pirmā augstkalnīte, principā laikam viduskalne. Citas sajūtas. Tur bija ļoti laba sporta bāze, kur brauc daudzi vieglatlēti. Kurā gadā neatceros, bet tur gatavojās arī olimpiskajām spēlēm [pirms 1980. gada Maskavas olimpiskajām spēlēm Kislovodskā izbūvēja augšējo sporta kompleksa daļu - aut.]. Uzcēla to bāzi tieši boksam, bet tagad arī paplašinās ar smagatlētiku, vieglatlētiku, džudo un citiem sporta veidiem. Patiesi skaita vieta.

Kā beidzās vai varbūt vēl norit sarunas ar ASV promoteriem no ''Main Events''?
Visu laiku ir solījumi, bet tagad līdz 1. decembrim ir dots laiks [sarunāt kādu cīņu]. Viņi sola, ka dos simtprocentīgu atbildi. Ir ''Main Events'' un HBO [Televīzija, kas dibināta 1972. gadā un translē arī lielākās boksa cīņas, kur nākamā gada pirmajā ceturksnī plānots translēt Maira pirmo lielo cīņu ASV - aut.]. ''Main Events'' jau sen būtu iedevis atbildi, ja HBO būtu to izdarījis. Tagad risinās sarunas par to, kas būs pretinieks, kāds būs anderkārds [Angliski ''undercard'', proti, pasākumi, kas tiek veikti pirms cīņas, lai to labāk prezentētu - aut.] un citas lietas.

Tātad pašlaik no jūsu puses ir ultimāts amerikāņiem, lai līdz 1. decembrim būtu kāda skaidrība?
Jā! Ja nav, tad meklējam citus ceļus. Ir arī citi promoteri, bet ar viņiem nedrīkst strādāt, kamēr man ir līgums ar ''Main Events''. Tagad ir norunāts līdz 1. decembrim. Ja nav, tad veiksim nākamos soļus. Cilvēki ir solījuši to, ka viss būs kārtībā. Mēs vēl ceram, ka viņi turēs savu vārdu.

Kas sarunāja cīņu Frankfurtē? Bija piedāvājums no pretējās puses?
Piedāvājums bija jau sen, bet mēs atteicām, jo bija doma boksēt Kanādā 26. novembrī. Domājām, ka viss ar to būs kārtībā, bet sanāca tā, ka nebija pretinieka kanādieša. Televīzijai būtu interesanti, ja tur pretiniekos būtu kanādietis. Tā kā manā svarā tur nav pretinieka, pateica, ka cīņas nebūs. Mēs uzreiz pieslēdzāmies šeit, atrada mums vietu televīzijā, noorganizējām visu, atradām kaut kādas naudiņas, lai varētu nomaksāt pretinieku, ceļu.

Varianti Krievijā pēc cīņas ar Čaru nebija? Varbūt pat finansiāli izdevīgāki...
Pat nezinu, nebijām runājuši par to nemaz. Atkal atgriežamies pie tā, ka nevar runāt, kamēr ir līgums un esi piesaistīts kādam. Tagad pats biju aprunājies ar Kudrjašovu, kurš pastāstīja, ka ir arī savi mīnusi, un viss nav tik skaisti kā varētu likties. Nav tā, ka būtu baigi lielās naudas tur. Teiksim tā, ka visi vēlas veidot biznesu, bet neviens nedomā par sportistiem vai domā pašā pēdējā brīdī.

Kas zināms par Lāslo? Kā pret viņu jāboksē? Augumā mazāks, kreisā stāja...
Ja godīgi, vēl neesam viņu izanalizējuši, bet to vēl izdarīsim. Jebkurā gadījumā pēc pirmā raunda tiks izveidota taktika, kā labāk boksēt, sapratīsim. Biju tagad trenējies ar Kudrjašovu, kurš ir mazliet garāks augumā, bet boksēju ar viņu. Domāju, ka tiksim skaidrībā pat ļoti padziļināti neskatoties cīņas.

Seši raundi. Kādus ieguvumus šajā brīdī saskati no tā?
Seši raundi, jā, nav daudz, bet nav arī maz. Tāds vidus starp 12 un četriem raundiem.

Piektdienas cīņa kaut kādā veidā var ietekmēt tavu nākamo pretinieku, vai līdz šim jau esi pietiekami sevi pierādījis?
Domāju, ka šī cīņa neko neietekmēs. Kaut kādā ziņā varbūt arī ietekmē, bet ne nākamo pretinieku. Ja būs bokseris no tā līmeņa [''Main Events'' sarunāts ar translāciju HBO televīzijā - aut.], tad visi bokseri būs no TOP20.

Riskus tātad nesaskati, ka kaut kādas neveiksmīgas situācijas gadījumā varētu būt problēmas nākamās cīņas sakarā?
Dzīvē visādi var sanākt. Ķieģelis var nokrist, apmetums no mājas, lidmašīna var nokrist, diemžēl ar 200 cilvēkiem. Nekad nevaram būt droši, bet tīri no savas puses esmu sagatavojies ļoti labi. Esmu atbraucis no augstkalnes, elpošana ir ļoti laba un vispār fiziskā forma ir laba, bet tālāk jau tikai jāparāda sava meistarība.

Kas notiek ar IBA [Starptautiskā Boksa asociācija - aut.] jostu. Tā tuvākajā laikā nebūs jāaizstāv?
Iespējams, ka būs jāaizstāv tā josta gada sākumā, iespējams, pat tajā pašā HBO tas viss varētu notikt. Nav jau tikai viena josta, ir arī citi plāni. Skatīsimies, kas tagad būs. Varbūt arī Latvijā uztaisīsim titula cīņu, ja atradīs finansējumu. Plānojas decembra vidū, bet tas pagaidām ir tikai pārrunās. Varu pateikt, ka plānojas Daugavpilī liels šovs, bet tas ir atkarīgs no organizatoriem, finansējuma.

Frankfurtē Mairis turpina strādāt nākotnes vārdā un finansiāli nekādi milzu ieguvumi no cīņas nebūs?
Varu pateikt, ka finansiāli tie būs tikai izdevumi. Peļņa tā diemžēl nav. Kā jau teicu, tas šobrīd ir vajadzīgs, lai nebūtu garas pauzes, jo tādā gadījumā tu vairs nejūti ringu, atkal adrenalīns iet pa jaunu. Ja biežāk esi ringā, publikas priekšā, tad jūties kā mājās, nav vairs tā lielā uztraukuma.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2015-11-04 10:38, pirms 8 gadiem
Diezgan besī sportistam atvēlētā loma boksā. Ej trenējies, sities, riskē ar veselību - bet viss piķis aiziet džekiem šlipsēs. Bet nu sū*s ar visu to - veiksmi, Mairi, cīņā un lai izdodas tikt pie kādas elites cīņas tuvākajā nākotnē!
Slēpts komentārs: kanaris

     [+] [-]

, 2015-11-04 13:38, pirms 8 gadiem
kanaris rakstīja: mana skatijuma maris ne ipasi var atrast pretiniekus, jo cinas pasutitaji zin, ka sams negulsies, naf intresanti, ja pirms cinas nevar pateikt gulies 3 raunda, a tas ka vins var izdarit visus, nevienu neintrese, jo biznes jau ir uz gulsanos....
atvainojos ka nevaru atrast garumzimes jo es ir paliii....
Marim veiksmes un labu veselibu!
p.s.intreviju nelasiju jo pali un ir slinkums
VNK čempioni raustās no viņa, tagad pēc Čaras pazemošanas, bet pret vidusmēru bokseriem viņš nevar nopelnīt. Jākratās no amīšiem vaļā un viss būs kārtībā!

     [+] [-]

, 2015-11-04 16:56, pirms 8 gadiem
Labi būt Latvijas policistam. Nometne Krievijā, cīņas Vācijā utt

  +2 [+] [-]

, 2015-11-04 18:17, pirms 8 gadiem
Tev neviens neliedza iestāties

     [+] [-]

, 2015-11-04 18:51, pirms 8 gadiem
Maira sparinga partneris(Kudrjašovs) izskatījās pilnīgi bāls un attiecīgs rezultāts. Cerams, ka pats būs gatavs 5dienas duelim. Veiksmi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja